VW Tiguan - vibrácie auta za studena
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00 Zdieľať na Facebook
VW Tiguan - vibrácie auta za studena
VW Tiguan 2,0 tdi, 4motion, 103kw, dsg 7 rýchlostná, mokrá spojka, r,v, 2011, asi 350000km. Po pohnutí asi pri 30km/h auto začne vibrovať a asi po 2km sa všetko ukľudní a auto ide už hladko a bez ďaľších vibrácií...Všetko začalo asi pred pol rokom a najprv trvali vybrácie iba 100 - 200m a potom sa vzdialenosť začala predlžovať. Je zaujímavé, že je tu veľa príspevkov, kde auto začne vibrovať po zohriati, ale u mňa je to opak....Má niekto podobné skúsenosti?
-
- Dátum registrácie: 01.06.2023 15:23
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: VW Tiguan - vibrácie auta za studena
Je možné, že problém spôsobuje opotrebovaná spojka alebo problém so systémom pohonu všetkých kolies.
-
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Pri 14 ročnom aute a prí tolkých kilometroch sa vykašli na to...
Ale ked to chceš moc riešiť tak to daj do servisu kde 99% servisov je tipos bingo a vyzlečú ťa aj z gatí/osobná skúsenosť/ mňa takíto meniči pripravili pred rokmi o 3700 eur..a aj tak sa to nevyriešilo...
Môže to byť spojka..dvojhmota...kardan..hardy spojka..kadečo..a ked začneš toto meniť, tak si priprav minimálne 3000...oplatí sa to?myslím že nie...
Moja žena má audi a6 c7 Stronic 7 st...a na týchto prevodovkách zvykli skoro na všetkých sa vyvaklať unášače-teda výstupy z prevodovky na ktoré su napojené homoklby..
reku dám to spraviť v jednom servise, ktorý dával videá na youtube...
tak mi po pár dnoch volali že to je na kompletný repas prevodovky a že to by bolo okolo 3000 oprava..tak som poslal ich video známemu prevodvkárovi LUBOVI MT a ten sa len na tom smial, že v sklade má 10 takých prevodoviek a všetky maju túto chybu a aby som to neriešil...
Potom som na audi fore čítal, že jeden čech to má od 170 000 km vyvaklané a teraz má 350 000 km a stále mu to jazdí...
Takže asi tak to je celé čo som chcel tebe k tomu povedať..
Ale ked to chceš moc riešiť tak to daj do servisu kde 99% servisov je tipos bingo a vyzlečú ťa aj z gatí/osobná skúsenosť/ mňa takíto meniči pripravili pred rokmi o 3700 eur..a aj tak sa to nevyriešilo...
Môže to byť spojka..dvojhmota...kardan..hardy spojka..kadečo..a ked začneš toto meniť, tak si priprav minimálne 3000...oplatí sa to?myslím že nie...
Moja žena má audi a6 c7 Stronic 7 st...a na týchto prevodovkách zvykli skoro na všetkých sa vyvaklať unášače-teda výstupy z prevodovky na ktoré su napojené homoklby..
reku dám to spraviť v jednom servise, ktorý dával videá na youtube...
tak mi po pár dnoch volali že to je na kompletný repas prevodovky a že to by bolo okolo 3000 oprava..tak som poslal ich video známemu prevodvkárovi LUBOVI MT a ten sa len na tom smial, že v sklade má 10 takých prevodoviek a všetky maju túto chybu a aby som to neriešil...
Potom som na audi fore čítal, že jeden čech to má od 170 000 km vyvaklané a teraz má 350 000 km a stále mu to jazdí...
Takže asi tak to je celé čo som chcel tebe k tomu povedať..
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
350000km jke na DSG až-až. Výmena oleja neublíži.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 15.07.2011 15:52 Zdieľať na Facebook
dsg robi presne to iste co clovek s vodicakom bez pocitu pre stroj, hraje sa zo spojkou v nizsich rychlostiach , horsie ako ist s manualom kolone. 

-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
trebalo by po tych km pozriet polosy predne zadne a cely kardan.krize a ulozenie.
kolegovi na audi A4 2.0 tdi model B9 z roku 2020 to robil kardan.4x4,4motion,quatro je to to iste a sem tam mu to aj popiskovalo.u toho auta z roku 2020 je klasicka maznicka kde sa natlacil tuk do krizov kardanu a problem zmizol.
ale ci to ma ten vw neviem
kolegovi na audi A4 2.0 tdi model B9 z roku 2020 to robil kardan.4x4,4motion,quatro je to to iste a sem tam mu to aj popiskovalo.u toho auta z roku 2020 je klasicka maznicka kde sa natlacil tuk do krizov kardanu a problem zmizol.
ale ci to ma ten vw neviem
-
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
No žial dsg dostáva v kolonach pekne na frak..spoječky sa derú ostošesť...ja ked náhodou idem s dsg v kolone, tak radšej si držim mierny odstup aby som mohol trošku "pohladiť" plyn a potom zabrzdiť...najhoršie je pustiť brzdu a nechať to "ťahať" prevodku na "volnobeh..easyridersvk napísal: ↑21.01.2025 19:17 dsg robi presne to iste co clovek s vodicakom bez pocitu pre stroj, hraje sa zo spojkou v nizsich rychlostiach , horsie ako ist s manualom kolone.![]()
-
A to som si predstavoval, že by som práve skrz kolóny automat akceptoval. Trt. Ale aspoň na ňom nepraskne každých 20 000 km spojkové lanko ako na manželkinej krabici 

Dôchodca.
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
Treba si kúpiť automat a nie „automat”.
-
V budúcom živote 

Dôchodca.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní