Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min

sekcia na poukázanie problémov s dízlovými autami. čerpadlá, vstreky, dvojhmoty atd..návody a vysvetlenia

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

danielpolacek
Dátum registrácie: 14.12.2005 22:13
Zdieľať na Facebook

Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min

Príspevok od používateľa danielpolacek »

Zdravim,vie niekto poradit preco ma auto slaby vykon do cca 2000 ot,potom uz ide ok.
Je velmi slabé odspodu hlavne z 2 ky na 3 ku pokial nezacne poriadne tlacit turbo,neťahá,celkovo v nizkych otackach je mrtve.
Ford Transit Custom 2.2 tdci,92kw,2014 rv.
Auto na diagnostike,pamäť bez závad.
Nové turbo( nie repas),nové vstrekovače( nie repas),nový Egr ventil,nová váha vzduchu,vyčistené DPF,novy snimac kluky a vacky,nová rozvodova retaz,vymenene vsetky filtre.
Nikto to nevie opravit,co by som mal este vymenit??
Dík
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Re: Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min

Príspevok od používateľa tuninka »

možno už netreba nič meniť, možno regulátor tlaku turba, možno len nastaviť, kuknúť na diagnostike, nemyslím vyčítať závady, ale popozerať hodnoty pri určitých otáčkach
maros000
Dátum registrácie: 03.07.2007 09:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa maros000 »

Mal som Xkrat podobny problem.

1.6 TDCI Grand C-Max vadny EGR, diagnostika bez zavad
2.0 TDCI v mondeu MK3 prasknuta hadica sania diagnostika bez zavad
2.0 TDCI v C-MAX prasknuta hadica turba diagnostika bez zavad

Ak by som mal strelit z brucha tak netesnost v sacom trakte. Ako pisal predomnou aj regulator turba vsetky tie podtlakove regulatory vedia potrapit. Ale to by musel niekto pozriet diagnostiku a vediet aj ake hodnoty ma ocakavat. Nie len citat chyby.
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

danielpolacek napísal: 02.09.2024 18:52 Zdravim,vie niekto poradit preco ma auto slaby vykon do cca 2000 ot,potom uz ide ok.
Je velmi slabé odspodu hlavne z 2 ky na 3 ku pokial nezacne poriadne tlacit turbo,neťahá,celkovo v nizkych otackach je mrtve.
Ford Transit Custom 2.2 tdci,92kw,2014 rv.
Auto na diagnostike,pamäť bez závad.
Nové turbo( nie repas),nové vstrekovače( nie repas),nový Egr ventil,nová váha vzduchu,vyčistené DPF,novy snimac kluky a vacky,nová rozvodova retaz,vymenene vsetky filtre.
Nikto to nevie opravit,co by som mal este vymenit??
Dík
KILOMETRE MAS KDE :d :D :28b7: :2f93: :41c2:
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Diagnostika neodhalí mechanické závady... Namiesto výmeny toľkých dielov, mal si to odniesť do servisu.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Doslova odstrašujúci vzor ako to nerobiť.Pritom je to úplne bežná záležitosť,snáď najčastejší problém turbodieslov.Problém začína tam že sa nerobia základné úkony diagnostiky tj urobí sa jazda a nahrajú dáta jednotlivých vecí v ktorých moci je podobný problém vyrobiť.Tieto veci sú vždy a úplne rovnaké pre všetky tieto motorizácie.Tri veci.Vzduch (prietok) dávka paliva,tlak turbíny.Nie je prietok,rj nedá palivo resp. dá len primerane vzduchu tj málo.Málo paliva je málo výfukových plynov,proste nemá byť z čoho.Ak niet hnací plyn pre turbínu,tá sa fláka a netlačí,nepreplňuje a teda nie je dostatočný prietok na váhe.A kruh sa uzavrel...nie je prietok atd atd.Jednoduché ako facka.Takže...treba to vidieť na konkrétnych dátach,hodnotách čoho je koľko.Je úplne šumafuk či je tam turbo nové alebo zo smetiska,dôležité je vždy čo robí,jedno druhé tretie,všetko musí šlapať..Lenže vo veci je problém,ktorý trochu omlúva daný postup tak nepriamo v tom že jazdná skúška s nahrávaním hodnôt (logovanie) je dnes takmer nemožné v premávke urobiť.Jednak hustota nedovolí vytvoriť potrebný jazdný režim,po druhé nebezpečenstvo pokuty je enormné.Na podobnú záležitosť bežne padne spústa hodín času pokusov urobiť log.Neviem kto by to zaplatil,majiteľ nemá potuchy že beží vzácny čas,o rizikách sa ani nebavme...už ma to stálo raz 800 stoviek.Druhý krát len nemecké čísla zachránili že sa páni policajti nechceli strápňovať a vidiac ŠPZ ma poslali...tam a radšej ani neriešili a odkývli..Takže...ok logovanie áno,ale majiteľa za volant.
cicmanec842
Dátum registrácie: 14.05.2024 12:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec842 »

Tento pán vie log urobiť za menej ako hodinu a ani pokuty pri tom neplatí...

mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Ano,ja viem a poznám,veď je to môj diagnostický "šéf" a tento postup sa vyžaduje.Na problémy za bežnej premávky ktoré sa len sporadicky objavia je to dobré a požaduje sa.Na problémy ktoré vychádzajú zo záťaže to vhodné nie je.Jednak vzorkovanie nestíha ,jednak jazda potrebuje rovnaký režim, napr 4 rychl st a plný plyn od 1500 do 4000 ot.Koncová rychl nad 150 km/h.Na to sú iné nástroje nahrávania aj vyhodnocovania logu.
Nestačí sledovať Liborove videá,treba o veciach aj čo to vedieť milý pane,v tom máte medzery.Ale pokojne mu zavolajte a spýtajte sa,či tu náhodou nezávadzam ja,môžete ma menovať,poznáme sa
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Ešte toľko.za tieto videá bolo nemálo kritiky,aj to vám povie každý diagnostik čo niečo znamená že vyvolávajú zlý obraz o veci.Zákazníksi na základe takého myslí,že ten človek predsa všetko za minutu poriešil.Všetky tieto veci sú neskutočne skrátené,časozberné,ukážu minimum z celku.Preto s nimi každý po nejakom čase ak získal nejakú publicitu končí,pretože si do života vniesol množstvo problémov a obráti sa to v konečnom dôsledku proti.Ludia s tým operujú,vedia o celom gulové,ale ...veď to mal tak ľahko a rýchlo...
A ešte...kto robí diagnostiku,a po nej aj reálne auto neopravuje len dáva smerovku,je čosi iné než doťahovať aj samotnú opravu do konca.Je celkom bežné že sa nakoniec oprava vyberie smerom ktorý prekvapí,to nie je otváranie vlašského orecha ako si kadekto myslí.Treba ísť a pozrieť na LIborom fóre,koľko prípadov je týždne bez riešenia,pritom sú tam všetky logy atd a rieši to každý od Ašu po Čiernu n/T
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

Doteraz si veľa ľudí myslí, že napichneš diagnostiku a ona ti povie za 2 minúty, že vymeň toto, ale ono je to o dosť komplikovanejšie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Bežné poruchy dieselových áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný