poškodené diely po oprave auta.

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

pacho17
Dátum registrácie: 12.06.2012 20:22
Zdieľať na Facebook

poškodené diely po oprave auta.

Príspevok od používateľa pacho17 »

Mám auto v servise, menené svetlo , blatník, naraznik, disk. Auto je na lizing, ide to cez moju havarijnu + PZP vinníka, (spoluúčasť) auto je písane na IČO. Mam takúto otázku, mám nárok na vrátenie poškodených dielov z autoservisu po oprave?. Za odpovede vopred ďakujem
myotis
Dátum registrácie: 27.11.2013 17:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa myotis »

Dobra otazka na ktoru by som rad poznal odpoved.
Podla mojho sedliackeho rozumu by si mal mat narok aby sa ti poskodene veci dostali do ruk.
Ved su tvojim majetkom

Lenze.
Servis si ich kludne necha, streli dalej (napr. znamemu co kupci s nahradnymi dielmi) a tebe povie bohvie co.

Takze, pozadovat naspat.
FERO 321
Dátum registrácie: 27.01.2011 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa FERO 321 »

Diely by ti mali vrátiť ak na tom trváš sú to kvázi tvoje peniaze z poistky. Ak by si riešil opravu v rámci záruky auta, diely ti nedajú.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Dielňa vracia diely v plnom rozsahu okrem prípadov že o ne majiteľ nejaví záujem,resp iba by mu pribudli starosti sa ich zbaviť.Nárok na diely po výmene je samozrejmá vec,sú majetkom majiteľa auta
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Asi tak,bolo by lepšie ak by si "svoj" bordel zobrali
rutysuty
Dátum registrácie: 22.06.2014 13:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rutysuty »

Poistovna ti vyplati z kasko poistenia celu vysku opravy (diely a praca), teda preplati fakturu predlozenu servisom v idealnom pripade (neratam pripadnu spoluucast a mozno kratenie vysky plnenia).

Mas daky citovy vztah k poskodenym castiam a chces ich na pamiatku alebo ich chces predat?

Ked je to druhy pripad, tak by som dodal len tolko ze poistenie nie je na zarobkovu cinnost poisteneho..
ingridkayyali
Dátum registrácie: 28.03.2025 16:43
Zdieľať na Facebook

Re: poškodené diely po oprave auta.

Príspevok od používateľa ingridkayyali »

Majiteľ kupoval tie poškodené diely a a vlastne aj nové diely, ak keď mu ho možno na základe poistenia preplatila poisťovňa. Sú to teda jeho diely. Čo s nimi urobí je jeho vec. Ale v autoservisovh tárajú dve na tri, že je to majetkom poisťovne. Nemajú ale pravdu. Klamú takto zákazníkov a prisvojujú si ich majetok. Hanba im.
Napísať odpoveď

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní