Rázovy uťahovák na kolesá
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Re: Rázovy uťahovák na kolesá
no ale ci ich aj pravidelne obracias a sfukavas aspon na 1 bar, aby neboli moc nasponovane, ked su uskladnene. Rozhodne by som im este doprial glycerinovy zabal so vcelim voskom a kupil im kyticu aspon na vyrocie vyroby 1krat rocne.
moc to riesis.
moc to riesis.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Glycerínom natieraval aj ujec - pneu boli roky "pekné" no aj preto, že to garážoval.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
...vzdy pri vymene si necham pneu ošetrit,neviem,aky sajrajt nanasaju,bolo to mastne a čierne,tentokrat som si odpustil,vzhladom na vek pneu...Auto nepiplem,davam mu len to,čo mu nalezi.Problem mam aj s diskami,z vnutra su zasrane,/na niektorych miestach su hrbolčeky/.Na otazku,či mi ich vyčistia,odpoved znela ano,ale sa musim objednat.Objednat sa musim aj na geometriu,/nemali ludi/.Povazujem tieto ukony za zakladne a nie za nadbytočnu piplačku...
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Auto nepiplem - bezchybne brzdit musi, dymit nesmie, vela zrat tiez.
Pneu tiez nepiplem - jazdim doteraz svizne az... tak ich prv zoderiem nez by sa prejavil vek.
K uťahováku - mám pre istotu v aute kĺbový trhák a príslušne odolné orechy ak by niektoré pri potrebe výmeny nešlo povoliť. No rozhodne ním nedoťahujem.
Pneu tiez nepiplem - jazdim doteraz svizne az... tak ich prv zoderiem nez by sa prejavil vek.
K uťahováku - mám pre istotu v aute kĺbový trhák a príslušne odolné orechy ak by niektoré pri potrebe výmeny nešlo povoliť. No rozhodne ním nedoťahujem.
Dôchodca.
-
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
Nabudúce keď pôjdeš prezúvať tak sa najskôr spýtaj čo znamenajú tie farebné bodky na gume. A keď nebudú vedieť tak choď inde. Tam kde si bol naposledy to zjavne nevedeli...
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Farebná bodka má ísť k, alebo oproti ventilu, lebo označuje najlahšie, alebo najťažšie miesto na pneumatike.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
cicmanec942
v kopec servisov neriešia smerové gumy
a ani vonkajšiu a vnútornú stranu
Nie aby ešte riešili nejaké bodky na pneu
v kopec servisov neriešia smerové gumy
a ani vonkajšiu a vnútornú stranu
Nie aby ešte riešili nejaké bodky na pneu
-
...tak teraz ste ma prekvapili.Bol som presvedčeny,že tie značky znamenaju vonkajsiu stranu pneu.Dnes rano som ich znovu pre istotu skontroloval.Kolesa montovali 2 mechanici.Jedna strana je ok,značky su oproti ventilom,druha strana bohužial nie.Je to zavada,alebo nie ?Vysvetli mi niekto polopate,čo tie značky znamenaju ?V poslednom obdobi počujem o zatažovych pneu.Ma to niečo spoločne s mojimi pneu?Dakujem za vysvetlenie...Peto,diky...
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
Vonkajšia strana má prekvapivo označenie OUTSIDE (pokiaľ sú to gumy, kde sa vonkajšia a vnútorná strana rozlišuje). Bodky vysvetlí Google ak ocove vysvetlenie nestačí. Teraz už kašľať na to, len nabudúce ako som napísal...
-
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Ako píše cicmanec, nič závažné sa nedeje a aj tak s tým už nebudeš nič robiť.
Žiadna pneumatika nie je od výroby úplne symetrická, po obvode je niekde tej gumy troška viac, niekde menej, to označujú tie farebné bodky, červená by malo byť to ťažšie miesto. Pneumatika sa pri montáži na disk natočí tak, aby ten červený bod bol oproti ventilku, pretože tak sa vytvorí protiváha oproti hmotnosti toho ventilku a v konečnom dôsledku bude potrebné menej vyvažovacích závažíčiek.
Keď sa to nestalo, nič vážne sa nedeje, len možno je na disku trocha viacej závažičiek, ako by bolo optimálne možné.
A čo sa týka záťažového indexu pneumatík, každá pneumatika je robená pre určitú maximálnu záťaž. Vyjadruje sa to tzv. záťažovým (hmotnostným) indexom v označení pneumatiky, napr. 215/60 R17 96H, kde to číslo 96 označuje max. záťaž pneumatiky 710 kg, asi to máš tak uvedené aj v TP. Pre teba to znamená že by si nemal kupovať pneu s nižším hmotnostným indexom, väčší môže byť ale vtedy je pneumatika trocha tuhšia, síce znesie väčšiu záťaž ale obvykle to troška zhorší komfort pruženia poddajnosťou bočníc pneumatík
-
...všetkym dakujem za cenne rady...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných