Rázovy uťahovák na kolesá
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Rázovy uťahovák na kolesá
preto som napísal že radšej parkside s 3 ročnou zárukou
ako čínu bez záruky.
Je tam dosť chaotický popis .
v prospekte je 1500W a bateria 22900mAh
A už v popise 21V 5,5A
s toho nijako nedostane 1500W
Ja povolím normálne kľúčom "fajkou" , dvihnem auto a použijem obyčajný aku skrutkovač s 45Nm .ten používam aj na točenie pri zdvíhaní auta
a to isté aj pri priťahovaní.
ako čínu bez záruky.
Je tam dosť chaotický popis .
v prospekte je 1500W a bateria 22900mAh
A už v popise 21V 5,5A
s toho nijako nedostane 1500W
Ja povolím normálne kľúčom "fajkou" , dvihnem auto a použijem obyčajný aku skrutkovač s 45Nm .ten používam aj na točenie pri zdvíhaní auta
a to isté aj pri priťahovaní.
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
115 wattov naozaj nie je 1500 

Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
...no,dnes som to vyskusal.../obnovoval som farbu na strmenoch/,sam som bol zvedavy...Šroby povolily vsetky a bleskovo.To bolo bez problemu.Ale potom predsa len nastal problem.Po nasadeni kolesa.Šroby som nechal dotiahnut dokonca s tym,ze ich ručne dotiahnem s klučom.Ani bohovi !!! Neda sa dotiahnut,ale ani povolit...Asi tak...
- db69
akože si ich nechal "doklepať " na doraz?
Na tvrdo?
ono aj ked to má realnych 400-500Nm tak to povolí ,hlavne ked to je nové.
A aj to utiahne ,ked to necháš "klepať"
Na tvrdo?
ono aj ked to má realnych 400-500Nm tak to povolí ,hlavne ked to je nové.
A aj to utiahne ,ked to necháš "klepať"
-
...no,zabi ma...U ostatnych kolies som uz rozmyslal a šroboval na etapy.Dali sa este dotiahnut.Utahovačka nema okolo 400 Nm,v papieroch je uvedene 1800 Nm,či je to aj realne,neviem,ale pri demontaži kolies šroby doslovne vycuclo...
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Skrutky sa nedoťahujú rázovým uťahovákom, resp iba úplne s citom. Na dotiahnutie slúži momentový kľúč. Na Nissane máš ešte aj štifty, ktoré sa veľmi ľahko dajú strhnúť.... Mám pocit, keďže ti to nejde povoliť, že si si zarobil....
-

Ono dá sa, len človek musí vedieť, čo robí...
Dôchodca.
-
...uznavam svoju chybu,vzdy,ked drzim nejaku novu hračku v ruke,tak dostavam orgazmus a nerozmyslam...bohuzial
- db69
Áno papierovo.to máš aj 23Ah baterky
Tieto veci majú utahovaci a povoľovací moment.teda aspoň či som ja videl.utahovaci nie je 1800 .to by ti to strhlo závit.
Ale stačí aj to necháš klepat pri 300-400
-
...takze,včera som menil kolesa...,mnohe šroby nešlo povolit,az po nastriekani nejakeho sajrajtu slo vsetko hladko.Ale pisem kvoli niečomu inemu.Zimnu sadu som nechal uskladnit v servise.Pneu a teda dezen je velmi pekny/ratal som este 2 sezony/,ale mechanik pozrel DOT a ten je 2019...Mam radsej kupit nove zimne ?
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
To záleží od toho ako boli gumy skladované, je iné ak gumy s dot 2019 boli skladované niekde vyhodené na regáli, kde páli slnko a je tam 40 stupňov, alebo niekde v tieni a chlade..., či už sú bledé, popraskané, stvrdnuté, alebo ešte nie, tiež záleží na tom kde v akej lokalite, čo sa týka mrazu a snehu bývaš a ako s autom v zime jazdíš...
-
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Vo väčšine prípadov by 6 rokov nemal byť žiaden problém, dokonca viackrát som čítal, ale neoveroval som to, že pokojne môžeš kúpiť nové (nejazdené) 5-ročné pneumatiky a predajca sa nedopúšťa žiadneho prečinu, keď ich predáva ako nové.
Je to tak ako píše tuninka, záleží naozaj na konkrétnom stave tých pneumatík.
Mal som 9-ročné zimné Goodyear, ktoré nemali vizuálnu chybu, guma nebola stvrdnutá a aj pri jazde sa chovali porovnateľne s novými pneumatikami, čo sa týka predovšetkým brzdenia a jazdy v zákrute.
No a videl som 2-ročné letné Michelin, vyrobené v Španielsku, ktoré boli na bokoch celé popraskané, rovnako praskliny v drážkach dezénu, guma na omak nie vláčna.
Takže nepodliehaj predčasnej panike kvôli jednému mechanikovi, dôležitejšie je si tie pneumatiky dobre pozrieť.
Je to tak ako píše tuninka, záleží naozaj na konkrétnom stave tých pneumatík.
Mal som 9-ročné zimné Goodyear, ktoré nemali vizuálnu chybu, guma nebola stvrdnutá a aj pri jazde sa chovali porovnateľne s novými pneumatikami, čo sa týka predovšetkým brzdenia a jazdy v zákrute.
No a videl som 2-ročné letné Michelin, vyrobené v Španielsku, ktoré boli na bokoch celé popraskané, rovnako praskliny v drážkach dezénu, guma na omak nie vláčna.
Takže nepodliehaj predčasnej panike kvôli jednému mechanikovi, dôležitejšie je si tie pneumatiky dobre pozrieť.
- db69
"Mam radsej kupit nove zimne ?" bez debaty nové
Pravidlo je 4 x 4. A nikdy inak
ale v reálne živote platí
" tuninka » 25 Apr 2025 13:01
To záleží od toho ako boli gumy skladované, je iné ak gumy s dot 2019 boli skladované niekde vyhodené na regáli, kde páli slnko a je tam 40 stupňov, alebo niekde v tieni a chlade..., či už sú bledé, popraskané, stvrdnuté, alebo ešte nie, tiež záleží na tom kde v akej lokalite, čo sa týka mrazu a snehu bývaš a ako s autom v zime jazdíš..."
Pravidlo je 4 x 4. A nikdy inak
ale v reálne živote platí
" tuninka » 25 Apr 2025 13:01
To záleží od toho ako boli gumy skladované, je iné ak gumy s dot 2019 boli skladované niekde vyhodené na regáli, kde páli slnko a je tam 40 stupňov, alebo niekde v tieni a chlade..., či už sú bledé, popraskané, stvrdnuté, alebo ešte nie, tiež záleží na tom kde v akej lokalite, čo sa týka mrazu a snehu bývaš a ako s autom v zime jazdíš..."
-
-
Pokial nemajú praskliny po obvode ani v oblasti behúňa - nemá im čo byť.
Dôchodca.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní