Vyvazovacka Hunter s pritlakom

Vaše skúsenosti, rady ktorým sa vyhnúť, odporúčania ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

diesell
Dátum registrácie: 03.10.2011 19:21
Zdieľať na Facebook

Vyvazovacka Hunter s pritlakom

Príspevok od používateľa diesell »

na zahranicnom fore basnia o zazracnej vyvazovacke s pritlakom, na ktorej jedinej sa udajne da koleso vyvazit, aby vobec nevibrovalo, lebo skontroluje aj pneumatiku aj disk.

ma s tym niekto skusenost na slovensku, kde to maju, kolko to stoji

nasiel som k tomu nejake video
https://www.youtube.com/watch?v=udysqSQSot4&t=93s
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Re: Vyvazovacka Hunter s pritlakom

Príspevok od používateľa martincichy »

Veľmi dobrá vyvažovačka. Cena cca 15 - 20 tis eur.

Zoznam servisov tu:

https://peterson-technik.sk/pneuservis/
leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

V tom zozname je aj ARS v BA, kam osobne chodim. Jedini maju, co som doteraz videl, umyvacku kolies. Vlozia koleso do umyvacky s takymi malickymi akoby plastovymi gulickami ktore umyju disk aj s pneu uplne docista aby neostal ani gram spiny a az potom vyvazuju. A ak maju aj tu speci vyvazovacku, tak vidno ze su to naozaj profici, co mozem potvrdit aj z osobnych skusenosti. Okrem tej umyvacky kolies ako jedni z mala dotahuju sroby rucne a s momentovym klucom…
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ale to vycistenie disku velmi nepomoze pretoze na slovensku mame za dazda plno blata ktore sa za mesiac nausadza z dnu na diskoch tak ze to treba zasa vyvazovat.ono je lepsie niekedy to aj z tou spinou vyvazit.

ja si cistim disky doma sam odnepamati vzdy pred vyvazovanim.potom aj vidim ako pneuservis pekne dosriabe disk no a uz ma to donutilo si kupit pneusevis domov.kupil som si vsetko co treba.

cize aj v nedelu poobede si to dam sam. vyvazujem prezuvam.

ono ten road test to je take pre bohatych co maju cas behat po pneuservisoch vzdy ak im zavibruje volant. a tych co jazdia po kvalitnych cestach.

kopec ludi dodnes jazdi autami kde vibruju kolesa cele auta sa trasu a aj ked to spravia dobre s tym road testom staci jedna diera a je clovek tam kde aj bol.preto tie vibracie 80 percent soferov neriesi.nema to vyznam pokial nebudu cesty kvalitne.

momentakom dotahuju aj servisy na vychode sk otazne je ci su tie momentaky kalibrovane aj v tej bratislave.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

diesell napísal: 07.12.2024 22:45 na zahranicnom fore basnia o zazracnej vyvazovacke s pritlakom, na ktorej jedinej sa udajne da koleso vyvazit, aby vobec nevibrovalo, lebo skontroluje aj pneumatiku aj disk.

ma s tym niekto skusenost na slovensku,
ja mam zacalo ma nasierat vibrovanie auta kedze jazdim dialnice 1200km streky uz cez 14 rokov.svojimi autami.

to vidis aj na beznej vyvazovacke ked sa roztoci koleso ako ti skace pneu a disk.

disky treba dat zrovnat a pneu pootocit na disku tak aby to bolo rovne.cize namiesto slepeho oka pneuservisaka vymysleli tu zazracnu vyvazovacku HUNTER

a teraz je tu dalsia moznost ze disk mas rovny a pneu mas z vykyvom do stran.cize nieco ako osmickuje a tiez to robi vibracie.hlavne na dialnici

nepomoze nic len nova pneu alebo vyvazenie kolesa na aute.

aj to som si musel kupit sice pouzivane ale dotiahol som si to domov.
https://www.youtube.com/watch?v=GZbjcx4-4WA&t=392s

sam sebe domov lebo jazdim dialnice.roztaca to kolesa na 120km/h na aute.a az toto vychyta vsetke kmity napravy.aj stare auto co ma cez 490 000km mi jazdi ako nove neexistuje ziadna vibracia do volantu od kolies.veteran z roku 1992 750 000km jazdi ako nove bez vibracii.

aj alu disky si s tym robim.nejako to tam zo spodu auta z vnutornej strany alebo vonkajsej polepim alebo odlepim ale funguje to.

nieje to ziadna novinka robilo sa tu uz v 80 rokoch v nemecku.odnepamati boli problemy z vibraciami na dialnici.

nejako takto sa to robi jednoduchsie pokreslia sa znaky na pneu aby bolo stroboskopom tej masiny vidiet kde treba dat zavazie

https://www.youtube.com/watch?v=Si6ULHCwPYU

v nemecku svicarsku taliansku mas take servisy kde to robia bezne po vyvazeni tym road testom masina HUNTER za 23000euro este aj na aute dalsie vyvazovanie a najdu aj problem co to sposobuje.niekedy to byvaju aj polooosy.staci ze je vnutorny klb poloosy trochu vytahany a pri 130tke bude auto vibrovat.alebo hrebenove riadenie na aute ma malu volu uz a robi to problemy.

kolesa sa mozu donekonecna vyvazovat ale ak je tam mechanicky problem do 2000km su vibracie znova rovnake.

aj u nas za sociku to robili.vyvazovali sa kolesa na skodovkach zigulakoch na aute ale prisli 90 roky modernejsie vyvazovacky ktore to robili rychlejsie na zisk,cize padlo to.

ono to vyvazovanie na aute nejde len tak ze ideme to robit potom len na aute

--a vydrbem s tym---ako spravny slovak

je tam jeden postup

kolesa sa musia najprv dat dokopy mimo auto cize rovne disky dopasovat pneu aby to nebolo vajce,poriadne vyvazit aj na 3x pootocenim na ose vyvazovacky a musi ukazat vyvazovacka vzdy 0 gram.aj po 3 uvolneni a pootoceni kolesa na ose vyvazovacky.

potom sa to vyvazuje na aute a ak tam ukaze ze treba dodat viac ako

-----20 gramov ----

tak je niekde mechanicky problem z volami v naprave lozisko hrebenove riadene trosku krive brzdove kotuce alebo poloos alebo u zadnokoly aj krize kardanu.

a kym sa to neda dokopy tak to auto bude stale po par km niekedy aj 2000km stale vibrovat donekonecna.

ani vaculik to nedal s tymi vibraciami ze tie auta to proste delaji :40bd: hlavne ze ked to bolo nove tak nic nevibrovalo

cas od 24 min https://www.youtube.com/watch?v=MG0NITZJwvE&t=1492s
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Ano su také servisy,ktoré to majú..v BA tuším len 3...
Ja chodím do Autoslužby JZ v Dubrávke BA...
Len ono je to tak s tým vyvažovaním..tiež som chcel vyváženie s tým prítlačným valcom..
len je to účtované samostatne ako cestný test...a to stojí dalších 40 eur a aj časovo je to náročnejšie ako len prezutie a vyváženie..inak normálne vyvažuju na hunteri, len bez toho valca...vždy vyvážene na 1000%...idem s autom cez 200 km/h a ani sa nehne..
Napísať odpoveď

Návrat na "Pneumatiky - disky"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní