Pneu vyzera ako podhustena.

Vaše skúsenosti, rady ktorým sa vyhnúť, odporúčania ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: Pneu vyzera ako podhustena.

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ak praskne guma pri sexe, život vznikne.
Ak na aute pri vysokej rýchlosti...
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
lizbetin@mail.vstecb.c
Dátum registrácie: 22.01.2015 11:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lizbetin@mail.vstecb.c »

wilz napísal: 22.08.2024 21:11
tatkotom napísal: 22.08.2024 19:51 Ale no... Ak auto stojí na nerovnom podklade tak, že sú dve kolesá po diagonále na vyvýšenom - stabilizačná tyč je odmontovaná ?
Ale no. To už je len veľká veda tá jedna torzná tyč, pripevnená na koncoch k ramenám kolies ?
No a samozrejme som nemyslel parkovanie s kolesami do kríža tak, že každé na inom obrubníku, to predsa nie je bežná vec tak stáť s autom, tak som myslel to že stabilizátor pri státí nie je aktívny, veď to ani nie je dôvod jeho montáže do auta.
Pri bežných nerovnostiach na parkovisku nie je stabilizátor veľmi zaťažený a je predpoklad že kolesá sú od auta zaťažené od karosérie dosť podobnou silou.

A teda čo sa pýta zadávateľ témy, pokiaľ to jedno ľavé predné koleso ktorého pneumatika sa mu javila podhustená, ak to koleso (prípadne diagonálne pravé zadné) nestálo na výraznej vyvýšenine, tak by sa to nemohlo prejaviť väčším stlačením pneumatiky, hoci by aj bol stabilizátor na jednej strane odpojený.
Takže sa javí, že uvedený prejav väčšieho „stlačenia“ LP pneumatiky je najskôr dôsledok menšej tuhosti bočníc tej pneumatiky. Ale prečo by to tak mohlo byť, to môžeme len hádať.
Ak by majiteľ prehodil voči sebe predné kolesá, možno by bol múdrejší.
Ale aj mne sa nedávno stalo keď som došiel k autu, že sa mi javila jedna pneumatika predného kolesa akosi viacej stlačená, tak som na pumpe zmeral tlaky, obidva boli rovnaké a ani sa mi už tá pneumatika nezdala taká stlačená.
Tak bol som to konzultovat v pneu a najlepsie bude vymena pneu... foto by som prilozil, ale neviem prist na to, ako... 😇
cicmanec842
Dátum registrácie: 14.05.2024 12:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec842 »

Keby tu tak existoval na to nejaký návod pre takých ako ty, že? :::
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Napríklad cez: https://imgbb.com/

...nahraj teraz...vložíš tam obrázok...bbkód linka - plný náhľad - skopíruješ - copy
vložíš pod Tvoj text (a nečuduj sa, že tu prispievajú jedinci, ktorí by lepšie urobili, ak by sa namiesto písania drístov hrali s tým, čo majú medzi nohami - ak majú)

Obrázok
Dôchodca.
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

cicmanec842 napísal: 27.08.2024 11:20 Keby tu tak existoval na to nejaký návod pre takých ako ty, že? :::
aj mne to trvalo roky kým som na to prišiel.
A to my tu dali aj návod
cicmanec842
Zdieľať na Facebook

1. tatko, návod tu je a neuveríš, písal som ho ja. Stačilo by nebiť hlúpy a lenivý.
2. Písal by si niečo rozumné niekde kde aj tak po nejakom čase tvoje odpovede zmiznú? :::
3. Moja odpoveď aj tak bola nápovedou, ale viď bod č. 1.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

cicmanec842 napísal: 27.08.2024 16:51 Stačilo by nebiť hlúpy a lenivý.
tu máš chybičku....

Nie každý si s technológiami rozumie dobre, niekomu to ide lepšie, iným horšie, niečo čo ide na mobile ľahko môže ísť na počítači tažšie a opačne. Preto netreba hneď písať, že je niekto hlúpy, alebo lenivý.
cicmanec842
Zdieľať na Facebook

Hlúpy a lenivý nie preto, že to nevie, ale že mu ani nenapadne/nechce sa mu hľadať či tu (alebo niekde inde) náhodou na to nie je návod! :::
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

Veď hej, v dnešnej dobe sa hocikde dá vložiť obrázok jedným klikom, ťukom na displej, úplne ľahko do Whatsappu, Viberu, Messengeru, X, FB, Discordu, mailu, hocikde, ale na tomto fóre je to pre nových, už pohodlnejších užívateľov troška náročnejšie, lebo engine tohto fóra je tak na úrovni fór, asi ako to bolo bežné tak pred 15 rokmi a tiež sa mi nechce ísť cez apky tretích strán, aj keď by som to dokázal, aby som sem vložil obrázok, ktorý za pár dní aj tak odtiaľ zmizne a link bude nepoužiteľný. Dnes už preniesť, alebo uložiť pár desiatok kB by nebol problém, ani kvôli úložisku, ani kvôli rýchlosti netu.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Nebudem nikoho nazývať hlúpym ak niečo nevie.
Na druhej strane to zjednodušovanie, "spohodlňovanie" vo všetkom vedie k ďaľšiemu znižovaniu IQ spoločnosti.
Dôchodca.
cicmanec842
Zdieľať na Facebook

A takého čo nepochopí ani po vysvetlení by si nazval ako?
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Nijako. Možno za to nemôže - alebo neche. Srať naň. Mám sa čím iným zapodievať.
Dôchodca.

Návrat na "Pneumatiky - disky"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných