VAM (imobilizér)
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: VAM (imobilizér)
tak vela zalezi ake ma danne auto gps a aka silna bude rusicka napr za 150 euro.
vela robi aj to kde je umiestnena antena.preco by mala byt na streche alebo pod palubnou doskou kde ich aj zlodej ocakava.pre antenu gps vies pouzit tienenie proti ruseniu.rusicka narusa signal,tienenie to narusanie potlaca.gps moze mat aj viac anten namierenych na viac smerov. ako antena sa da pouzit aj ohrev okna celneho,zadneho.gps maju po odpojeni autobaterie auta aj vlastne baterie.
cize moze sa stat ze zlodej bude mat slabu rusicku + plachtu a auto bude stale vysielat svoju polohu.
vela robi aj to kde je umiestnena antena.preco by mala byt na streche alebo pod palubnou doskou kde ich aj zlodej ocakava.pre antenu gps vies pouzit tienenie proti ruseniu.rusicka narusa signal,tienenie to narusanie potlaca.gps moze mat aj viac anten namierenych na viac smerov. ako antena sa da pouzit aj ohrev okna celneho,zadneho.gps maju po odpojeni autobaterie auta aj vlastne baterie.
cize moze sa stat ze zlodej bude mat slabu rusicku + plachtu a auto bude stale vysielat svoju polohu.
-
marianbmoto7
- Dátum registrácie: 29.03.2026 17:25 Zdieľať na Facebook
No neviem… mne to príde skôr naopak.db69 napísal: ↑19.02.2026 18:42 Luboš .pozeral si to video?
Ja len hovorím že VAM nie je nič výnimočné.
A na tom videu vidíš že je to len o prepojení prerušených káblov.
žiadna elektronika.
sú ovela lepšie systémy a v terajšej dobe. Odblokuje cez BT v telefone.Montujú to aj chalani z Naša Garáž.
Takže žiadne krabice vo vrecku a zapichovať niečo niekam.To je doba ako ked sme vyťahovali autorádia .
Prečo to neurobia aj s VAM?
Tie BT veci a appky sú síce pohodlné, ale práve to sa dá obísť.
Dnes ide všetko cez elektroniku, CAN a podobne.
Keď je niečo napojené na auto, vždy je tam cesta ako auto otoriť. Viem si predstaviť ked ti príde upozornenie na telefone a čo spravíš? ideš dole ku autu a porozprávaš sa so zlodejom?
Jednoduché veci bez tej appky bývajú horšie pre zlodeja.
-
marianbmoto7
- Dátum registrácie: 29.03.2026 17:25 Zdieľať na Facebook
Dobrý deň, tiež som to riešil teraz nedávno lebo som kúpil auto s keyless a úprimne ma to dosť vystrašilo.Najprv som si tiež hovoril že VAM je len nejaké káble a nič extra.misoV50 napísal: ↑23.06.2021 12:13 Dobrý deň, úprimne by ma zaujímal váš názor, či skúsenosti s VAMom. Predajca uvádza, že ešte nikdy nebolo ukradnuté žiadne auto s ich systémom. Mne sa to zdá neuveriteľné.
Raz som aj krátko jazdil s autom, čo malo VAM. Ako som študoval o čo ide, je to vlastne o tom, že oni rozpoja pod prístrojovkou niekoľko dôležitých okruhov a zvedú tie káble do zásuvky, ktorú namontujú pod volant. Do zásuvky sa strká konektor, v ktorom sa tie kontakty zas správne pospájajú, ak je zasunutý v zásuvke.
Samozrejme, ono to funguje v tom zmysle, že auto sa bez konektora nedá naštartovať a že použitie konektora z iného auta by nepomohlo, pretože by síce išiel zasunúť, ale mal by inú kombináciu prepojenia kontaktov (naopak, mohla by sa odpáliť RJ).
Potiaľ je to všetko v poriadku, len sa mi nechce veriť, že by to bola nejaká extra ochrana: 1. Tí, čo kradnú autá sa vyskytujú aj medzi personálom autoservisov (nič zvláštne, veď aj u polície sa snažia mať svojich ľudí). Pokiaľ by takýto chlapík robil v servise, kde dám auto s VAM, tak tá kombinácia kontaktov vo VAM konektore sa dá behom dvoch minúť ľahko "prezvoniť" pomocou obyčajnej skúšačky, čo dokonca žiarovky. Nie je tam žiadna elektronika. Následne nie je problém vyrobiť akýkoľvek duplikát toho konektora, zvládne to malé dieťa. 2. Pozerali ste niekto pod tú prístrojovú dosku, kde je VAM zásuvka? Lebo ak k tej zásuvke zvedú povedzme 5 alebo 6 okruhov, ale tak, že privedú ružový, ktorý (po prechode konektorom) zas odchádza zo zásuvky ako ružový, hnedý, ktorý pokračuje ako hnedý a.t.ď, tak to aj bez konektora tiež dokáže pozapájať aj malé dieťa... Vie mi niekto vysvetliť, v čom je to také zázračné?
Ale keď som si o tom viac pozrel, tak to asi nebude také jednoduché ako to opisuješ-inak by sme všetci vyrábali Vamko....a mimochodom firma funguje strašne dlho, keby to bolo tak ľahko prelomiteľné tak by to už asi nikto nedával. Podľa mňa dnes neexistuje nič čo ti 100% ochráni auto. Keď prídu pripravení, tak ho zoberú. Ide len o to aby to nebolo rýchle a jednoduché.
Dnešní zlodeji nejdú pátrať pod palubovkou a skúšať káble, oni idú rýchlo – ide/neide a idú preč. A tie BT a appky… stačí jammer a nemáš nič.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Este ziadne auto s VAM nezmizlo.
Pokusy samozrejme boli.
Pokusy samozrejme boli.
-
lubos zimovcak
Dom Ti mozu tak zlodeji poskodit, ze az.db69 napísal: ↑20.02.2026 15:00 Luboš
Taký istý názor mám aj na alarm na dome.
to čo je tam najcennejšie sa nedá ukradnúť.(dom)
Ale prečo nie ,chceš VAM namontuj si ho
Chceš Pandoru alebo niečo podobné OK.
Ja som zistil (po roku) že mám v KII fabrický alarm a chodia upozornenia na apku.Ale gdo by kradol KIU.
Na apku mi chodí aj upozornenie že auto nie zamknuté.Už sa mi stalo X krát že som ho nezamkol a už som od neho 5km.
Okrem straty pocitu bezpecia, znicenych dveri, mozu narobit tolko skod, ktore Ti ziadna poistovna nenahradi.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Luboš,a ked máš alarm na dome ,nič také sa ti nestane? Si na dovolenke 1000km od domu a je noc.Budeš mal len zbytočný stres a pokazenú dovolenku.A aj tak sa nič na tom nezmení že ťa vykradli.
u nás v dedine vykradli chalana a on pri tom spal.A alarm sa ani nespustil
Chlapi nebudte paranoidný . Dufam že aj platobnú kartu nosíte v alobalovom púzdre.
marianbmoto7
áno je to len o prerušení "káblikov" .Je to pasívny imobilizér,žiadna elektronika.
Na to ti stačí "tajný spínač" ktorým prerušíš jeden káblik a tiež sa s tým nebudú jebkať a hladať ho.A ešte máš výhodu že ked dáš auto do servisu tak nemajú čo skopírovať.
Kto má na drahé auto zaplatí si GAP.
u nás v dedine vykradli chalana a on pri tom spal.A alarm sa ani nespustil
Chlapi nebudte paranoidný . Dufam že aj platobnú kartu nosíte v alobalovom púzdre.
marianbmoto7
áno je to len o prerušení "káblikov" .Je to pasívny imobilizér,žiadna elektronika.
Na to ti stačí "tajný spínač" ktorým prerušíš jeden káblik a tiež sa s tým nebudú jebkať a hladať ho.A ešte máš výhodu že ked dáš auto do servisu tak nemajú čo skopírovať.
Kto má na drahé auto zaplatí si GAP.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Mal som v jednom aute homemade zabezpečenie - tri tajné vypínače - na cievku pod kľúčom, na palivové čerpadlo a tretí viedol nikam - ten bol umiestnený tak, aby sa dal pomerne ľahko zbadať.
-
lubos zimovcak
Pokial mas kameru, alarm v dome, na vonkajsej stene, je mensia pravdepodobnost, ze Ta navstivia amateri.
Profesionalov to neodradi.
Keby boli ma kazdej ulici kamery, s rozpoznavanim tvare, kriminalita by extremne klesla.
Profesionalov to neodradi.
Keby boli ma kazdej ulici kamery, s rozpoznavanim tvare, kriminalita by extremne klesla.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
presne ako hovoríš.Najmä v tejto dobe ked má každý na hlave kapucňu.
a čumí do zeme alebo má rúško
a čumí do zeme alebo má rúško
-
lubos zimovcak
Hm, ono to nie je take jedniduche. ..
Videl som dokument, kedy cez kamery sledovali pachatela, ani raz mu nebolo vidiet tvar.
Ale,niekolko ulic ho sledovali,, videli auto, do ktoreho nastupil, po zadrzani ho porovnali s kamerami, sposob chodze, vyska,kg, vsetko sedelo...
Samorejme, u nas by musel nechat aspon OP na mieste cinu...
Videl som dokument, kedy cez kamery sledovali pachatela, ani raz mu nebolo vidiet tvar.
Ale,niekolko ulic ho sledovali,, videli auto, do ktoreho nastupil, po zadrzani ho porovnali s kamerami, sposob chodze, vyska,kg, vsetko sedelo...
Samorejme, u nas by musel nechat aspon OP na mieste cinu...
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
kto ma drahe auto neparkuje ho na sidlisku.alebo len tak v nejakej lacnej garazi.
ja osobne ma pred domom crep seat ibizu z roku 2008.a v meste na sidlisku to iste.to auto nema nic len klimu abs,jaj a bonus predne hmlove svetla + klasicke R15 alu disky.nema ani el okna.hole bose auto.
cele auto je z vonka dosuchane doskriabane tukance ani nepocitam a ak ho ukradnu vela penazi z toho zlodej nebude mat.
opak je aj stare mondeo mk3 to nestravilo u mna za cele roky ani jednu noc niekde na sidlisku.ak viem ze budem niekde napr v trnave alebo kosiciach nocovat a auto bude vonku idem tym seatom.nepostavim auto ktore chcem chranit len tak vonku na ulicu.
ked mi idu do domu nejaka firma nieco robit napr vystelovat okna alebo nieco z vodou plynom kazda izba kam musia ist je pozakryvana aby nevideli nic ani aky je tam nabytok a na podlahe je celta.zvysne izby su zamknute aj WC hoci som tam.a vsetke auta su prec z pozemku aj z garaze.vonku je len hospodarske vozidlo a ten seat.
tak som bol nauceny pred cudzimi ocami je vsetko lepsie schovat.a cenne veci mimo dom niekde prec zavrete kde nepride voda alebo ohen.dom nieje u mna trezor.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní