VW | čínske autoradio poškodilo elektriku.

diskusia a pomoc spojená s autorádiami, navigáciami, odblokovaním, DVD , hifi sústavami, alarmami ...

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

banyhop
Dátum registrácie: 08.08.2024 19:10
Zdieľať na Facebook

VW | čínske autoradio poškodilo elektriku.

Príspevok od používateľa banyhop »

Zdravím, obraciam sa na vás s prosbou o pomoc pri riešení problému s autorádiom vo VW Golf 6.
V aute som mal namontované autorádio RNS315, špekuloval som a kúpil som autorádio z aliexpressu “určené” pre VW golf 6 s canbus dekoderom. Po namontovaní išiel z reproduktorov nekvalitný, plochý zvuk (slabé basy aj výšky oproti RNS315), skúšal som nastavovať aj ekvalizér ale aj tak to bolo oničom.
Rozhodol som sa že tam namontujem naspäť original RNS315. Neviem čo sa tam stalo ale ten zvuk už nie je tak čistý ako predtým, či už cez bluetooth alebo aj FM signál. V zime keď štartujem na studený motor je ten zvuk otrasný a o niečo sa zlepší po chvíli keď sa rádio zohreje. Bol som s tým aj v nejakom autoservise, napichli to na diagnostiku ktorá žiadnu chybu neukázala. Podla nich to hrá dobre. Ťažko to niekomu vysvetlím keď ten zvuk nepočul predtým. Nestretol sa niekto s podobným problémom ? Poprípade vedel by sa mi niekto v BA na to pozrieť ?
Vopred vďaka za každú odpoveď/radu.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Re: VW | čínske autoradio poškodilo elektriku.

Príspevok od používateľa tatkotom »

Ak by bola možnosť skúsiť Tvoje rádio v zhodnom aute a jeho v Tvojom no to zrejme neide, nie je s kým. Len úvaha či to aliexpresovské nemoho poškodiť reproduktory no asi mylná.
banyhop
Zdieľať na Facebook

Reproduktory som menil. Predné -2xstredobas a 2x výšky. Žiadna zmena v kvalite zvuku. Skúsil som aj iné originál rádio (RCD310) ale tiež bez zmeny.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Ak sa to nezmenilo ani reproduktormi, ani rádiom - tak čím?
Technicky je málo možností - špatný kontakt na niektorých vodičoch - "drôtoch" alebo chyba pri zapájaní-prepájaní (niečo zabudnuté).
Ak je to aj z rádia, aj cez BT - problém s anténou neviem odhadnúť, pýtal si sa inde a bola tam zmienka že na streche je "atrapa" no nemusí ňou byť naozaj. Ak tam vedie koaxiálny (tienený) káblik a je niekam pripojený, je to zrejme funčné, neviem.
Neviem ako je tam riešené odrušenie.
Napadá ma otázka: Nepridal si "niečo" ako čínska lacká autokamera alebo iné zariadenie?
Iné (Led, neorigo xenón) žiarovky? Tie zariadenia vedia hodne rušiť rádiá.
V elektrotechnike (čo je aj rádio, BT a podobne) sa zázraky nedejú, len chyby.
A ešte jedna poznámka - mnohé autorádiá majú v možnostiach nastavenia niečo ako Local/DX.
Ak NIE JE DX, berie to len silné (miestne) stanice. Niektoré niečo na spôsob "HI CUT" - obmedzenie (vysokofrekvenčného) šumu, rušenia. Pohrab sa v nastaveniach alebo si stiahni / pozri návod k tomu rádiu. Držím palce.
banyhop
Zdieľať na Facebook

Pamätám si keď som zapájal ten čínsky adpatér s tým canbus dekoderom, trocha ťažšie sa to zapájalo do toho originál konektora čo sa priamo zapája do originál rádia. Musel som to viac pritlačiť a zapojilo sa to. Keď sa pozerám na ten originál konektor tak nevidím že by tie piny boli nejako poohýbané alebo niečo. Môžem to skúsiť celé prepinovať. Je tam 8x pin na repro, 2x pin canbus, 2x12V a 1x uzemnenie podla tej schémy. Je možné že by sa tam niečo odpálilo pri tom ako bolo zapojené to čínske autorádio ?
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Netuším. Nemám s tým skúsenosť.
ivko1
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Mám taký dojem že pri výmene reproduktorov za iné si na jednom otočil polaritu čím sa vytvára "akustický skrat" stratia sa basy a preto to hrá biedne aj s originálom
tatkotom
Zdieľať na Facebook

To ma nenapadlo - že mohol poprehadzovať polarity a tým fázy :)
Spravidla si človek pofotí stav a drží farby.
ivko1
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Predpokladám že aj u čínskeho rádia bol ten konektor zapojený, teda nepredpokladám problém otočenia polarity na jednom výstupe

Ale keď sa menia repráky, tak sa väčšinou strihá pôvodný konektor vo dverách a farby káblov sú tam 5 cez 9, kľudne rozdielne v každých dverách, tam nie je čierny a červený že sa človek len ťažko pomýli...
Navyše sa často používa výhybka a tam sa to dá tiež otočiť pri pripájaní repro, alebo na vstupe do výhybky...

Od konektora rádia po reproduktory idú iba káble, tam sa nemá čo "odpáliť", maximálne sa zlomí kábel v prechodke dverí a prestanú hrať jedny dvere

Ja som sebe kúpil JVC KW-M565DBT, cez Black Friday stálo 230€ a ono to hrá kurwa dobre a to až tak že si niekto myslí že mám subwoofer v kufri.
Nemám a repráky sú pritom origo...

Ako to hrá je závislé od zdroja, ak je biedne rádio, tak to nezachránia ani drahé repro

Čo mám odsledovanú čínu, tak FM tuner je vždy bieda, ale zvukovo to to nebýva zlé a u tých drahších 150-250€ to je lepšie ako origo, pretože tie rádia už majú vstavaný DSP procesor, teda nastavenie zvuku je ozaj široké
undertaker007
Dátum registrácie: 01.05.2013 11:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa undertaker007 »

tuninka napísal: 09.08.2024 13:34...cez canbus si rádio berie info pre navigáciu, alebo na zobrazovanie otáčok, teploty motora alebo otvorených dverí, alebo rýchlosti na displeji rádia a iných zbytočností.
Zrovna aj takýto Golf VI si z CanBus-u berie aj takú zbytočnosť, akou sú signály zapnúť a vypnúť rádio, resp. vetva +15 aktívna / neaktívna.
banyhop
Zdieľať na Facebook

To kodovanie cez VCDS som skusal, skusali to aj v autoservise ale bez rozdielu. Prepolovane reproduktory by nemali byt, ked som to montoval daval som na to pozor ale pre istotu to skontrolujem. Skor si myslim či nebude chyba niekde na kabelaži alebo na tom konektore ked ze v zime rano ked nastartujem na studeny motor je ten zvuk fakt hrozny-plechovy, mozno by tam mohol byt studeny spoj alebo nieco take. Teraz cez leto to nie ke take zle. Neviem ako by som diagnostikoval taky studeny spoj ked ze s tym skusenosti nemam. Este som rozmyslal nad autorizakom….
banyhop
Zdieľať na Facebook

čínske rádio už nemám. Mám tam práveže originál rádio. Čínske som po dvoch dňoch odmontoval lebo to bolo horšie než original. Teraz je ten zvuk zlý u original rádia tak isto aj FM signal. Tá kvalita sa zhoršila po tom čo tam bolo to čínske rádio.
bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Prečítal som si príspevky a mne z toho vyplýva že rádio hralo zle hlavne v chladnom počasí a výmenou za čínske rádio sa to zhoršilo. V originálnom rádií je analógový zosilňovač a čínskom je digitálny ..., rozdiel je obrovský! V analógovým zosilňovači je deklarovaný výkon 25 w pri 30% skresleni. Digitálny má deklarované výkony niekde inde ...40w pri 5% skresleni a ešte aj treba viacej dbať na napájanie a jeho výšku napätia.
Domnievam sa že chyba je reproduktoroch a nie rádiách , auto už je staršie takže sa to dá predpokladať.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Píše, že aj reproduktory menil. To evokuje nejakú chybu v zapojení kabeláže.
Niekedy zlý zvuk spôsobí čiastočné predratie káblov ku repro v prechodkách dverí alebo iný nedokonalý kontakt.
Napísať odpoveď

Návrat na "Audio - Video, Hifi, Navigácie, Autoalarmy..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný