Parkovaci preukaz ZTP a pokuta
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Re: Parkovaci preukaz ZTP a pokuta
Ak to nevyriesi pravnik, zaplatim za nu pokutu.
-
- Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17 Zdieľať na Facebook
Trosku som upravil prvy prispevok, aby bolo jasne vidiet "pravnicku logiku"...........
zaujimave by bolo aplikovat ju na parkovaci dom, cize ak idem na parkovisko kde je zavora a citacka cisel, som ztp, zaparkujem na ztp a budem tam stat.......a ked pojdem prec, tak pridem bez zaplatenie k zavore a mozem sa domahat otvorenia a pustenia prec, bez toho aby som musel platit......
Co ma desi je, ze ten pravnik naozaj moze uspiet....sme na slovensku
a v podstate podla tejto logiky by potom clovek ZTP mohol stat beztresne vsade, kludne aj v strede najvacsej svetelnej krizovatky v BA......aj tam je predsa zakazane statie a:
"Vodič vozidla s parkovacím preukazom:
nemusí dodržiavať zákaz státia"
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
a v podstate podla tejto logiky by potom clovek ZTP mohol stat beztresne vsade, kludne aj v strede najvacsej svetelnej krizovatky v BA......aj tam je predsa zakazane statie
[/quote]
Nemal som ten preukaz (už mám) a stál som nie raz v polovici križovatky na Bajkalskej pri tej hadzanarskej hale. A nikto mi pokutu nedal , dokonca raz mi pomohli tlačiť aj policajti
[/quote]
Nemal som ten preukaz (už mám) a stál som nie raz v polovici križovatky na Bajkalskej pri tej hadzanarskej hale. A nikto mi pokutu nedal , dokonca raz mi pomohli tlačiť aj policajti

som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Aspoň občas aj natankuj.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Mne sa paci ta vasa logika, zdravotne postihnuty musi byt samozrejme chudobny jak kostolna mys,maximalne tak hrdzavy bicykel. Inak je to hned podvod,uplatok . Chodte do p.ce aj s takym nazorom, vsetko co mam a este si aj pozical by som okamzite vymenil za kludny beznemocnicny zivot.
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Neviem ako si prišiel na to, že si to niekto myslí. Ak skrz reakciu na "oca" - on si zo všetkého robí prdel.
Dôchodca.
-
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
To este k zaciatku tejto temy, ale tych prispevkov na temu parkovaci preukaz a drahe auto je tu na fore habadej.
Mne osobne sa stalo na rehabilitacii pred ale 10 rokmi ze sa ma jeden zo zamestnancov pytal ze ci je to moje auto...ze to sa dnes invalidi maju. Ale to sme uz od temy hodne daleko
Mne osobne sa stalo na rehabilitacii pred ale 10 rokmi ze sa ma jeden zo zamestnancov pytal ze ci je to moje auto...ze to sa dnes invalidi maju. Ale to sme uz od temy hodne daleko
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Čo som mal akú reakciu? reakcia bola na odstavenie auta v križovatke

A ja sice som o tom presvedčený, ale nepísal som to tu, ja to riešim v reale. V rámci možností občana tohto bananistanu.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
-
-
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Je potrebné podať presnejšie informácie:kirams napísal: ↑04.06.2025 22:45 Dobry den.
Vodič vozidla s parkovacím preukazom:
nemusí po nevyhnutne potrebný čas dodržiavať zákaz státia,
8/2009
§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
o) na platenom parkovisku, ak vozidlo nemá zaplatený poplatok za parkovanie,
Mozete mi prosim vysvetli, ako z uvedeneho moze drzitel parkovacieho preukazu ztp dostat pokutu za parkovanie, resp za nezaplatenie parkovacieho listka?
Dakujem
Okrem Zákona o cestnej premávke každé mesto, či obec má vlastné Všeobecné záväzné nariadenia - ďalej len VZN. Zároveň, existujú aj súkromné parkoviská, ktoré si môžu stanoviť vlastné podmienky, zľavy či príplatky - napríklad osoba ŤZP nedostane zľavu za parkovné.
Štát nerieši cenu za parkovanie. Cenu a podmienky parkovania na parkoviskách si riadia mestá a obce prostredníctvom VZN - odporúčam si ich preštudovať.
Je rozdiel medzi zákazom zastavenia, zákazom státia a samotným parkovaním.
Takže treba rozlišovať, na akej ceste sa stal incident. Na štátnej? Ceste / parkovisku patriacemu miestnej samospráve (mestu, obci) alebo súkromnom?
Aká tam vlastne bola značka a čo robila suseda?
Kľudne zavolaj, posielam Ti do SS kontakt.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní