Dopravná výchova

témy týkajuce sa všetkého a ničoho mimo diskusie o autách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

undertaker007
Príspevky: 257
Dátum registrácie: 01.05.2013 11:08
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa undertaker007 »

oco13 napísal: 22.01.2023 23:50 Za bývalého fuj fuj režimu...

:d :D
A teraz máme čo, aktuálny fuj fuj režim?
miroslav114
Príspevky: 638
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Ja hovorím o tých nad 18 a vyššie až do 100 , .. a kamarát policajt mi povedali že ho nemôžu pokutovať len napomenúť čo je ako hrach na stenu . Teraz zasa išiel som domov a potme hlupák na kolobežke ,v tmavom oblečení bez jedného reflexneho prvku či svetla ,no mal som sto chutí mu pretiahnuť po krížoch reťazov a dolámané mu na sprostej gebuli tu kolobezku
Naposledy upravil/-a miroslav114 v 23.01.2023 21:27, upravené celkom 1 krát.
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa oco13 »

undertaker007 napísal: 23.01.2023 20:57
oco13 napísal: 22.01.2023 23:50 Za bývalého fuj fuj režimu...

:d :D
A teraz máme čo, aktuálny fuj fuj režim?
Áno aj aktuálny je fuj, fuj. Pre mňa je každý režim fuj.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa seven549 »

taky bordel s autami chodcami cyklistami kolobezkarmi je v celej eu.co chcete riesit na sk.europa je plna ludi a zapad eu mix narodnosti.

tak ako u nas ide chodec cez prechod s tym ze cumi do mobilu a ani sa neobzrie tak to iste je v celej eu.smerovky soferi nedavaju,jeden druhemu skoci do jazdneho pruhu kolobezkari jazdia po cestach chodnikoch pesich zonach atd.policia to nestiha kontrolovat.pokutuju ale obcanov je viac ako strazcov.

mna vcera vecer teraz po dlhej dobe zastavili v nemecku na dialnici.akosi malo aut slo tak doslo aj na mna.kontrola kufra co veziem pneumatiky pozreli co mam v dverach sofera --noziky nad 10cm a boxerske ringy na ruku su zakazane,ak to najdu v aute pouzivane a v kabine auta nasleduje eskorta na policajnu stanicu kde sa spisuje zapis.a potom 20 min overovali doklady ci niesom ja alebo auto v nemecku hladane.aj ma stislo lebo som mal v decembri zmurknutie optiky preslap o celych sedemdesiat navysse.no skopcacka vravela kolegovi ze nixs moze ist :2f93: tak som to sypal dalej kedze bola prazdnota.
jojko1001
Príspevky: 224
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Bydlisko: H.O.
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa jojko1001 »

v poslednej dobe sa to v D deje,to už je osobná kontrola,na to potrebuje povolenie, alebo ak má podozrenie,tak právo má.ak mu povieš ,že na to nemá právo, sa ťa opýta či s tým máš problém a ak ano,už má podozrenie,tak si tam kde si aj bol,musíš to strpieť.čo sa týka kolebežiek ak ide po ,,bike,, chodníku, tak má vždy prednosť a po ceste ,tak ako každý.
na SK v poslednej dobe na cestách je to katastrofa, problém robí ľudom aj kruhová križovatka, kedže čumia do tel. načo by sa vyučovala dopravná výchova, stačí ked učia náboženstvo,ked ťa ,,sekne ,, auto ideš rovno do neba, :3906:
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa seven549 »

az taka kontorola to nebola ze prehliadka bolo to uz na dialnici a stiahli ma na svoje osvetlene miesto pod lampu.len ocami popozeral co mam v kufri popytal sa co je toto a toto a dvere soferove ked som otvoril tak baterkou svietil co tam je.

je nemam co skryvat kludne nech si popozera ale ak by chcel ze vylozit kufor ze chce pozriet co tam je tak mu poviem paci sa mozte si to vybrat a potom poprosim vsetko poukladat a nalozit naspat do auta.

svicarsky colnici to iste chce vediet co je dnu tak im poviem co tam je a kludne ze sa pozri ale vsetko poukaldat.akurat chcu aby som prvy pohyb kuform cize vylozenie s auta spravil ja zvysok si ho uz nesu sami.a aj pekne k autu ho prinesu.

ale to je vsetko o jazyku.

mna ak vzdy niekde zastavia vidia ze sk spz najprv sa vzdy pozdravia a pytaju na jazyk anglicky nemecky.vo francuzku este dodaju ze francuzky v taliansku taliansky atd.

vela to robi ak clovek komunikuje a podla toho vidia co si mozu dovolit.kto rozprava plynule tak sa vie aj stazovat.

ale ak niekto odpoveda ze v kufri ma eeeeee tak co maju robit.automaticky ho musia prezriet az do gati.neni to buzeracia je bezny postup.

videl som ako rakusaci na hranici pri feldkirchu zastavili nejakeho jugosa na aute.auto malo ch spz.chceli doklady obcianku pas.on ze co chcu ze on ma svajciarsky pas jeho nemaju co kontrolovat.colnik len mavol rukou pribehli hned dvaja so samopalmi ukazali mu auto na stranu a von z auta.
lubos zimovcak
Príspevky: 3377
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Treba si zobrať príklad z juzanskych národov.
Tak dobre, ako
sa jazdí v Grécku, Turecku, či na Sicílii, Sardínii, Čiernej Hore, tak to v našich končinách, dupľom v Poľsku, Srbsku, či Česku už človek nezaživa...

Je to zrejme spôsobene tým, že v našich končinách sa berie riadenie auta ako spôsob presadzovania sa, zvysovanie si ega.

Toľko agresívneho trúbenia ako u nás, neochotu zastaviť, keď človek vychádza, cúva, či chce zaparkovať do radu áut na ceste, tak to je až neuveriteľné.

A co je až šialenstvo typické u nás, je nebezpečné predbiehanie dodávkami dokonca kamiónmi , ktoré predbiehajú pomalšie auta, ráno, keď idú mamičky s deťmi do škôl...

No a top je, keď niekto predbieha a oprotiidúci vodič vôbec nezníži rýchlosť auta...

Toto je až absurdné popretie pudu sebazáchovy..
rudolfo63
Príspevky: 9941
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

...vsetko je len o vychove...Ked boli deti male,na každom prechode som im vbijal do hlavy,kedy mozu prejst,kedy nie a na čo si maju davat pozor.Nepotrebovali k tomu dopravne ihriska.Ked som im kupil prve prilby na jazdenie,/vraveli tomu buzeracia z mojej strany,lebo predpisy ich nezaujimali/,akceptovali to.Ked robili prve šoferaky,tak niekedy utiekli z auta,lebo som kritizoval ich chyby a sposob jazdy/neskor si zvykly/.Niekedy kritizujem ženu,ale opatrne,lebo znervoznuje ju to/ potom mi nenavari/.Radsej ju pochvalim,aj ked pritom uyebe spetak na aute...Ked idem cez prechod a šofer zastavi,vzdy mu podakujem s usmevom a zamavanim...Vzdy...!!! Patri to ku kulture tak chcem učit aj svojich vnukov...
pogo-roll
Príspevky: 310
Dátum registrácie: 02.08.2009 11:21
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa pogo-roll »

rudolfo63 :3dcline: :300f:
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravná výchova

Príspevok od používateľa trucker694 »

oco13 napísal: 22.01.2023 23:50 Ešte napíšem aby ste ma nezjebali že zase rozbíjam tému
Za bývalého fuj fuj režimu bolo v NR v Brezovom hájiku dopravné ihrisko a 4x do roka sme tam pekne cvičili so skutočným ujom žandárom. Od prvej až po 9tu triedu. A viem to presne, lebo ako 9tak som už dostal po hlave aj za fajčenie.
Áno pamätám si aj ja. Najlepšie boli tie štvorkolky, perfektné cvičisko a príslušník VB origo dopravak biela čapica nás hodnotil, testy v autoškole. Potom v autoškole svet gombička.

Návrat na "Shoutbox - o všetkom"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných