Vratenie kupeneho auta

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Vratenie kupeneho auta

Príspevok od používateľa seven549 »

paulemajo napísal: 07.01.2025 20:30 auto citroen jumper 2.0 2016 ..mam to dať opraviť? Alebo auto vrátiť a odstúpiť od zmluvy..Ďakujem za rady
auto -- cize tovar--pouzity tovar --vratit mozes len bazaru alebo predajcovi kto sa tym zivi predajom tovaru -- aut.no oni ti mozu ponuknut ak niesi spokojny nieco ine iny pouzity tovar-auto.cize ti vyhoveju.a mozu to tak tocit niekolko krat.zakon im to umoznuje.

mas 14 dni na vratenie tovaru z bazaru.cize konaj uz zajtra.auto je tovar produkt ako napr televizor.a je vadny nefunguje napr nejaka vec ktoru si pri kupe nevyskusal.tak to ides vratit.

podnikateľský subjekt, obchodník, alebo ako občan…to rozlišovanie má význam preto akými právnymi predpismi sa možno riadiť.právo je na strane spotrebiteľa prísnejšie ak je to od obchodnika.

ak si to kupil od gadza tak na sukromne osoby nepodnikatel bezny obcan,sa take zakony ako zatajenie mechanickeho stavu alebo stocenych km nevztahuju.na slovensku niesu tak premakane zakony ako napr v nemecku.max tak ze je auto tovar je po tazkej havarii kde je to preukazatelne vidiet a nepovedal to.

proste si kupil auto -tovar-ktore uz nieje nove ale je opotrebene cize automaticky take auto - tovar straca kvapaliny,ma nejake zavady,atd.

kedykolvek sa moze ukazat nejaka dalsia porucha.aj o tyzden napr padnu vstrekovace.

nelegalneho predajcu gadza ak mas podozrenie ze obchoduje z autami mozes oznamit uradom.jedno auto za pol roka je v norme.viac aut uz je to obchodnik o ktorom stat nevie.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

14 dní máš na vrátenie tovaru z eshopu. 95% zvyšku je tie sprostosť. Venuj sa napor. vyšívaniu, to by ti mohlo ísť.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

vela bazaristov pise presne toto -blbosti- aby masirovali mozgy ludi na tom,ze u auta sa neda nic robit.

auto je tovar ako kazdy iny.aj na pouzite veci z bazaru platia zakony.

u eshopu je rozdiel lepsi v tom,ze sa moze vratit novy tovar do 14 dni bez udania dovodu.to je taky bonus pre nas spotrebitelov.
Naposledy upravil/-a seven549 v 09.01.2025 20:09, upravené celkom 1 krát.
kirams
Zdieľať na Facebook

Skôr veľa mentálne narušených píše svoje dojmi. Ale naozaj to vyšívanie by ti išlo. Prípadne pečenie koláčov. Len tam je riziko, že niekoho otráviš, ako tu svojimi písmenkami.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

dojmi sa pise z ypsilonom dojmy.mna ides poucat a ani gramatiku nevies.ty teliatko.
speedmann
Dátum registrácie: 26.05.2007 09:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa speedmann »

Seven pišeš bludy. Ak kúpiš auto z bazáru a chceš ho vrátiť, tak Ťa bazár vysmeje a pošle Pa. Prečo? Lebo bazár nie je majiteľom auta, len sprostredkovateľom a auto nie je jeho tovarom. Presne taký prípad bol minule v správach. Kto to videl možno si spomenie.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Az je kupna zmluva, doonca aj ustna dohoda plati,az bolo nieco kupene so skrytou vadou, pricom je dovodny predpoklad, ze o tom predavajuci vedel, je vzdy moznost aspon " spoluucasti" na nakladoch na opravu, resp.
uhrady opravy

V kazdom pripade, ist za pravnikom , obetovat 60-100 eur a poradit sa.
Ked sa nebude chciet predavajuci dohodnut.
V krajnom pripade, sud.
Podla mna, kupujuci bol jednoznacne uvedeny do omylu.
patko1
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

seven549 napísal: 09.01.2025 20:06 vela bazaristov pise presne toto -blbosti- aby masirovali mozgy ludi na tom,ze u auta sa neda nic robit.

auto je tovar ako kazdy iny.aj na pouzite veci z bazaru platia zakony.

u eshopu je rozdiel lepsi v tom,ze sa moze vratit novy tovar do 14 dni bez udania dovodu.to je taky bonus pre nas spotrebitelov.
Bazar ma v zmluve vacsinou ze je len sprostredkovatel a tym si asi vybaveny
kirams
Zdieľať na Facebook

seven549 napísal: 09.01.2025 20:15 dojmi sa pise z ypsilonom dojmy.mna ides poucat a ani gramatiku nevies.ty teliatko.
Juj uslo mi jedno i. Tebe cely rozum. Kto je na to lepsie?
leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

lubos zimovcak napísal: 09.01.2025 22:12 Podla mna, kupujuci bol jednoznacne uvedeny do omylu.
To nemyslis vazne?! Kupujuci videl ze auto dymi nabielo, po skusobnej jazde bolo treba doliat vodu, co predavajuci urobil pred ocami kupujuceho! Ako do riti mohol byt uvedeny do omylu?!
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
miso.eu
Dátum registrácie: 30.07.2011 14:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miso.eu »

Ak by to mala byt aj prasknuta hlava, oprava vyjde lacnejsie ako sa sudit, minat cas a peniaze na pravnikov, byt bez funkcneho auta. Treba sa poucit a ist dalej, stavaju sa aj horsie veci.
Pripadne ak si ho kupil online z eshopu, tak ho do 14 dni mozes vratit. Ak z bazaru/od sukromnika, tak na vratenie o ktorom halucinuje seven mozes zabudnut.
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

toto sa stalo aj chalanovi z firmy pre ktorú robím
Kupil Peugeot s tým ich slávnym motorom. Po pár tyždnoch sa mu tam niečo poj€bkalo tak utekal do servisu.Povedali že to môže byť aj blbosť za pár € ale že to bude asi na GO motora.
Tak to chalan reklamoval u predajcu,ten ho samozrejme poslal do 3,14če.
Tak sa súdili asi pol roka.Vysledok bol že prehral a dal to opraviť , našťastie to bolo len tých pár €.Neviem kolko ho stál ten súd.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

leonNL napísal: 10.01.2025 09:50
lubos zimovcak napísal: 09.01.2025 22:12 Podla mna, kupujuci bol jednoznacne uvedeny do omylu.
To nemyslis vazne?! Kupujuci videl ze auto dymi nabielo, po skusobnej jazde bolo treba doliat vodu, co predavajuci urobil pred ocami kupujuceho! Ako do riti mohol byt uvedeny do omylu?!
Pochybujem, ze mu predavajuci povedal, co vsetko moze za tym byt...
Az je kupujuci neskuseny, pripadne este nemal taku poruchu, lahko sa da presvedcit, hlavne,,ked sa mu auto paci ...

Mne pred vyse 25 rokmi zatekalo na jednom aute pri dazdi na spolujazdcovej strane.
Bazar v Nitre mi asi po mesiaci, nez som na to prisiel, zadarmo prelepili celne sklo, vybrali, namontovali naspat, zistili malicku medzeru.

A to som ich podozrieval, ze ho menili oni, pricom bolo take uz od vyroby..
Takze, na mieste kupujuceho by som si najprv zistil dovod uniku vody, az je to banalita, ok, az,by to bolo tesnenie, tak je to tiez este rwlativne ok.

Az nieco horsie..., v kazdom pripade, nic sa nestane, ked bude kontaktovat predavajuceho.
Netreba povazovat predajcu hned za nečestneho.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

speedmann napísal: 09.01.2025 21:55 Seven pišeš bludy. Ak kúpiš auto z bazáru a chceš ho vrátiť, tak Ťa bazár vysmeje a pošle Pa. Prečo? Lebo bazár nie je majiteľom auta, len sprostredkovateľom a auto nie je jeho tovarom. Presne taký prípad bol minule v správach. Kto to videl možno si spomenie.

jaj a ty vseved mas asi vestecku gulu ked vies ako auto kupil.

ja nevidim nic len to ze od predavajuceho ale kto to bol???gadzo?bazar?vekslak?

kupovat auto stylom ze bazar je len sprostredkovatel?

ved to moze byt kazdy clovek na svete taky sprostredkovatel.cista somarina.tam hned smrdi vela veci podvodom

aj taka jednoducha --preco nieje bazar majitelom---?asi to auto bude vrak a nechce riskovat ze mu to tam zarastie travou.

otocil by som sa na pate okamzite.

to aj takych realitiek je dnes tiez vela.jedna predavala dom a typek ani nevedel v akom roku ten dom bol postaveny.nevedel o tom dome nic.nic nevedel podlozit kolko to malo majitelov ci tam nieje nejaka skryta exekucia alebo dlhy.az som si potom zistil ze on je len zivnostnik ktory robi pre realitku cim skor predat a skasirovat svoj podiel.na ten dom boli dlhy v elekrarnach aj kablovke dlhoval,dane sa neplatili a v banke tak isto 22000eurova pozicka.ako vravim cisty podvod kupovat nieco od sprostredkovatelov.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

speedman, v bazároch sú už dávno ich autá... Alebo všetky, alebo veľká väčšina. Vozia si ich sami a musíš prísť so sakra atraktívnym autom, aby ho vzali do komisie. C takom prípade mu ale bazár nedá pá pá, ale zodpovednosť nesie majiteľ auta.

lubos zimovcak, fakt, že je kupec "neskúsený" je z hľadiska reklamácie úplne nepodstatný. Ak auto dymí natoľko, že sa na to kupec musel opýtať predávajúceho, ktorý ho odbil tým, že je chladno (lebo ostatným motorom, ktoré nedymia, asi chlad nevadí), to už aj ťažko vysvetliť len neskúsenosťou. Keď ale niekto VIDÍ, ako majiteľ auta PRED NÍM dolieva vodu do chladiča, a napriek tomu to auto kúpi, tak už si za to môže sám.

Ale aspoň už vie, prečo bolo (zrejme) lacné.

Viete, chlapci, prečo existujú takíto podvodníci, ktorí bez štipky hanby predávajú takto katastrofálne šerble?
Správne!
Lebo vždy sa nájde niekto, kto to kúpi.

Pred rokmi som bol v Maďarsku kupovať S500 vraj po Schumacherovi. Predávajúci mal k tomu aj na internete zverejnenú historku, ktorú seriózny americký autíčkársky server považoval za vierohodnú. Nebola, ale tým vás nechcem zdržovať, prejdem ku pointe.
Keď som chcel vidieť pôvodný techničák napísaný na Schumachera, ukázali mi jeho notársky overenú kópiu. No a bolo po kúpe. Prečo? Je to jednoduché... Notársky overená kópia znamená len toľko, že kópia súhlasí s originálom - nehovorí nič o tom, či bol ten originál pravý. Napríklad... Takže som sa otočil a išiel domov.
Po ceste naspäť mi volá vyplašený chlapík, s ktorým sme do toho mali dať peniaze, či som ho kúpil, lebo to auto je v pátraní vo Švajčiarsku :d :D
Áno, preverovali sme to predtým, samozrejme, lenže CH nie je v EU, takže prvotné overovanie sa ho netýkalo (čo sme nevedeli).

Ono stačí niekedy len porozmýšľať a človek sa vyvaruje mnohých sklamaní. Ja som bol tiež zaľúbený ako tento kupujúci do toho auta (ja do auta aj do Schumachera :d :D ), ale to mi nezabránilo, aby som si zachoval aj nejaký ten úsudok.
A tu riešime prípad, kedy niekto vidí na vlastné oči, že do auta treba po krátkej jazde doliať vodu a kúpi to napriek tomu? Ach jaj.

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných