Repas Fázovača Vačkového Hriadeľa

Ponuky práce: Auto moto, brigády ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

andrejsarkozy110
Dátum registrácie: 06.06.2025 22:54
Zdieľať na Facebook

Repas Fázovača Vačkového Hriadeľa

Príspevok od používateľa andrejsarkozy110 »

Dobrý deň, chcem sa opýtať či niekto nevie o nejakej firme alebo o niekom kto vie zrepasovať/opraviť fázovač/nastavovač vačkového hriadeľa (súčasť variabilného časovania ventilov)
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: Repas Fázovača Vačkového Hriadeľa

Príspevok od používateľa kirams »

Nepises na jake auto a co mu je. Niektore maju vydrate ozubenia. Niektore zodraty stred. Je novy az tak drahy ze treba o tom uvazovat?
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Všetky ktoré som kedy vymenil som otvoril aby som vedel v čom spočíva problém.Väčšina problémov boli západky ktoré variabilitu zamkýnajú (mali by) Vždy som dával originál a ak by majiteľ nesúhlasil radšej pošlem preč auto.Je to velmi presná strojarina a šťastie by som nepokúšal repasom už z dôvodu neuplatniteľnosti garancie.To by dopadlo ako u murárov,za zlú omietku môže ten čo ťahal múry.Pri rozvodoch kde je veľa prvkov a celá sada (orig) vrátane variátorov (700 e./ks),solenoidov reťazí kolies vodítok a šponovákov je takmer 5 tisíc eur sa to robí iba kompletne.Je s tým spojené také množstvo práce že aj najmenší problém ju zopakuje,iná varianta neexistuje.Každý si má kupovať auto ktoré dokáže aj servisovať.V tomto roku boli dve také výmeny kde táto v podstate údržba (rozvody) dosahovala cenou cenu auta na trhu jazdeniek.Roky servis len zdražujú,preto sú niektoré prémiové jazdenky za soplík z nosa.
Dosť na tom,v živote nie repas variátotora.
andrejsarkozy110
Zdieľať na Facebook

kirams napísal: 07.06.2025 08:26 Nepises na jake auto a co mu je. Niektore maju vydrate ozubenia. Niektore zodraty stred. Je novy az tak drahy ze treba o tom uvazovat?
Je to na Ford Puma z roku 2000 s motorom 1.7 Zetec-S
andrejsarkozy110
Zdieľať na Facebook

mhlavaty napísal: 07.06.2025 09:18 Všetky ktoré som kedy vymenil som otvoril aby som vedel v čom spočíva problém.Väčšina problémov boli západky ktoré variabilitu zamkýnajú (mali by) Vždy som dával originál a ak by majiteľ nesúhlasil radšej pošlem preč auto.Je to velmi presná strojarina a šťastie by som nepokúšal repasom už z dôvodu neuplatniteľnosti garancie.To by dopadlo ako u murárov,za zlú omietku môže ten čo ťahal múry.Pri rozvodoch kde je veľa prvkov a celá sada (orig) vrátane variátorov (700 e./ks),solenoidov reťazí kolies vodítok a šponovákov je takmer 5 tisíc eur sa to robí iba kompletne.Je s tým spojené také množstvo práce že aj najmenší problém ju zopakuje,iná varianta neexistuje.Každý si má kupovať auto ktoré dokáže aj servisovať.V tomto roku boli dve také výmeny kde táto v podstate údržba (rozvody) dosahovala cenou cenu auta na trhu jazdeniek.Roky servis len zdražujú,preto sú niektoré prémiové jazdenky za soplík z nosa.
Dosť na tom,v živote nie repas variátotora.
Kukal som že v Poľsku je firma ktorá sa tomu venuje už više 10 rokov a vedia zrepasovat aj ten konkrétny fázovač ktorý potrebujem a ešte k tomu majú aj 2 ročnú záruku
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Všetko treba raz vyskúšať,inak sa človek nikdy nikam nedopracuje.Znie to dobre,záruka je a snáď je reálna. Prečo nie.Takto som už desiatku rokov pri jedinom dodavateľovi repasov turbín,poliak má super prácu je lacnejší aj zo špedíciou ako slovenský vagabund., Zo stoviek ks nebola ani jediná práca problémová.Raz treba začať,žiaľ aj z dôsledkami ak sa nezadarí.Problém je že to, že kdesi existuje aj ozaj dobrý repasér sa neodovzdáva,ľudia nie sú schopný druhému pomôcť dobrou radou,zle mu urobia na počkanie.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Pred pár rokmi som potreboval hlavu na Nissan Pathfinder. Najlacnejšia bola z Poľska, lebo na Slovensku sú vagabundi. Poslal mi ju, ale vadnú, voda sa miešala s olejom. Lebo nebol vagabund. Takže vrátenie, poslal druhú, tentokrát funkčnú, vraj tá prvá bola poslaná omylom. Asi nejakým vagabundom. Chcel som od neho náklady na zbytočnú výmenu hlavy, doložené účtom zo servisu, vraj zaplatí. Urgoval som, vraj poslal peniaze. Nie že POŠLE, povedal mi, že peniaze UŽ POSLAL. Keď som chcel prevodný príkaz ako dôkaz, bol to koniec debaty.

Ešte šťastie, že som tú hlavu objednával zo super lacného a prívetívého Poľska a nie od nejakého slovenského vagabunda. Za to, čo som dal za tú lacnú hlavu z Poľska a zbytočnú výmenu hlavy kvôli slušnému Poliakovi, mohol som tú hlavu mať možno aj novú z Nissanu. Takže do budúcna si z Poľska objednám maximálne tak Krówky Wybórowe.

Toto univerzálne nadávanie na všetko, čo akokoľvek súvisí so Slovenskom, by si už zaslúžilo svoje vlastné číslo medzi psychickými poruchami. Nikto tak nenadáva na svoju krajinu ako niektorí Slováci.
Že vám nedochádza, že tým nadávate aj na seba, panebože......
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Niektorým kamionistom nedochádza, že to nadávanie niekedy môže vychádzať aj zo skúseností... :::
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Všade sa nájdu aj vagabundi, aj dobí odborníci. A každý človek spraví rôzne skúsenosti.
Nie fázovač no turbo mám repasované zo slovenskej firmy a nepriek tomu, čo mu vyvádzam (motor nezohrievam ani nedochladzujem) zatiaľ bez náznaku problémov.
Naozaj to nie je o krajine.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
andrejsarkozy110
Zdieľať na Facebook

vykopanafosilia napísal: 07.06.2025 12:41 Pred pár rokmi som potreboval hlavu na Nissan Pathfinder. Najlacnejšia bola z Poľska, lebo na Slovensku sú vagabundi. Poslal mi ju, ale vadnú, voda sa miešala s olejom. Lebo nebol vagabund. Takže vrátenie, poslal druhú, tentokrát funkčnú, vraj tá prvá bola poslaná omylom. Asi nejakým vagabundom. Chcel som od neho náklady na zbytočnú výmenu hlavy, doložené účtom zo servisu, vraj zaplatí. Urgoval som, vraj poslal peniaze. Nie že POŠLE, povedal mi, že peniaze UŽ POSLAL. Keď som chcel prevodný príkaz ako dôkaz, bol to koniec debaty.

Ešte šťastie, že som tú hlavu objednával zo super lacného a prívetívého Poľska a nie od nejakého slovenského vagabunda. Za to, čo som dal za tú lacnú hlavu z Poľska a zbytočnú výmenu hlavy kvôli slušnému Poliakovi, mohol som tú hlavu mať možno aj novú z Nissanu. Takže do budúcna si z Poľska objednám maximálne tak Krówky Wybórowe.

Toto univerzálne nadávanie na všetko, čo akokoľvek súvisí so Slovenskom, by si už zaslúžilo svoje vlastné číslo medzi psychickými poruchami. Nikto tak nenadáva na svoju krajinu ako niektorí Slováci.
Že vám nedochádza, že tým nadávate aj na seba, panebože......
Práve preto som račej tu opýtal že či niekto nepozná niekoho kto sa tým zaoberá lebo na hento auto už bohužiaľ takéto diely nové nezoženiem :D
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Na čo je dobré to citovanie celých príspevkov?! :::
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Ako vzniká ten vzťah ku Slovensku ?! Jednoducho tak,že raz dva razy päť krát máte problém z kvalitou,správaním a cenou. Či sú to diesel veci (palivové) či turbíny,servá atd. Ceny sú vždy horšie,to je pre všetko spoločné.A tak až to človeka dožerie,navyše ide o zákaznícke auto kde si to odnesie aj on príde "odchod" za hranice.Do Maďarska palivové,do Polska turbá atd atd. Samozrejme tu nejde o tvrdenie že všetko slovenské nutne je len zlé,je to o tom že kedy človeka dožerie že má "štastie" na mizériu.O jednaní zo zákazníkom sa radšej nebavme,ešte len to by bolo dlhé,aký sme úžasný.Zaplať a choď do riti...to je taká krátka charakteristika.
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

vykopanafosilia napísal: 07.06.2025 12:41 Ešte šťastie, že som tú hlavu objednával zo super lacného a prívetívého Poľska a nie od nejakého slovenského vagabunda. Za to, čo som dal za tú lacnú hlavu z Poľska a zbytočnú výmenu hlavy kvôli slušnému Poliakovi, mohol som tú hlavu mať možno aj novú z Nissanu. Takže do budúcna si z Poľska objednám maximálne tak Krówky Wybórowe.
Rovinatosť použitej hlavy sa dá skontrolovať pomocou jednoduchého pravítka a mierok. Úkon na pár minút.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Martin... nikto nespočíta aké % vecí sa urobí či vymení zbytočne,proste preto lebo servis či mechanik nevie ako zisťovať či overovať.Jedna z posledných opráv u mňa je skvelý príklad že dokonca aj nové diely je nutné dnes kontrolovať.Samozrejme pokiaľ to je možné.
Nové klukovica na MB 2,2 biTurbo už ako nová v hrotoch vyindikovaná hádzala v strednom ložiskovom čape 5 stoviek.Tvrdosť 37 HRC ...to je blato.Turecká,20 % ceny nemeckej,tá býva okolo 54 HRC.Zložte zložitý motor kde celková oprava je ozaj na predýchanie z takým šrotovým novým dielom,ako dlho bude majiteľ spokojný.Druhý prípad (mimochodom prvý vôbec toho typu) hydrozdvihátka INA.Po prebehu 15 tis km mäkké,motor vydával zvuky a došlo k výmene.Opticky by ich nikto nemenil,boli tak pekné ako v čas montáže,ako nové.
Čo je dnes v akej krabici to nikdy nikto nemá istotu,proste svet klamstva zasiahol úplne všetko,lož je nová životná filozofia.A bude stáť ľudí veľa peňazí,veľmi veľa peňazí vždy a všade,ale tomuto dali prednosť,nepadlo to z neba.Za tuposť sa bude platiť čím ďalej tým viac
Napísať odpoveď

Návrat na "Práca Auto-moto"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný