obćasné vozenie a preprava tovaru - nad 3,5T
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 05.12.2024 06:13 Zdieľať na Facebook
obćasné vozenie a preprava tovaru - nad 3,5T
ahojte,
viem, že je tu viac tém ohladne tejto problematiky, čo som vlastne aj čítal + pozeral som aj ČESMAD.
Ale ide mi hlavne o to, ako to funguje v praxi.
Premyslam, že kúpim 7,5T Iveco bud cisty valnik alebo plachtu, a sem tam by som vozil nejaky material + tovar. Robil by som to iba ked budem mat cas, napr. vikendy. Jednalo by sa samozrejme o vnutrostatnu dopravu, v okoli bydliska.
Je to realne? potrebujem vybavovat vsetky tie papiere, zivnost? Ide o to, ako sa na to pozera financna sprava/policajti.
Dakujem.
viem, že je tu viac tém ohladne tejto problematiky, čo som vlastne aj čítal + pozeral som aj ČESMAD.
Ale ide mi hlavne o to, ako to funguje v praxi.
Premyslam, že kúpim 7,5T Iveco bud cisty valnik alebo plachtu, a sem tam by som vozil nejaky material + tovar. Robil by som to iba ked budem mat cas, napr. vikendy. Jednalo by sa samozrejme o vnutrostatnu dopravu, v okoli bydliska.
Je to realne? potrebujem vybavovat vsetky tie papiere, zivnost? Ide o to, ako sa na to pozera financna sprava/policajti.
Dakujem.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: obćasné vozenie a preprava tovaru - nad 3,5T
áno takýchto tém tu je viacej.Prečo si ich nevyužil a založil novú?
Na tvoju otázku "je to reálné"? Ano je.Ale na dopravu nad 3,5 tony NEEXISTUJE živnosť.
"Nákladná cestná doprava nad 3,5 t je odplatné poskytovanie dopravných služieb verejnosti cestnými motorovými vozidlami, ktoré sú na tento účel typovo schválené. Tento druh podnikania si vyžaduje osobitné povolenie na výkon povolania prevádzkovateľa nákladnej cestnej dopravy od príslušného správneho orgánu." Dostaneš len povolenie na 10 rokov
Na tvoju otázku "je to reálné"? Ano je.Ale na dopravu nad 3,5 tony NEEXISTUJE živnosť.
"Nákladná cestná doprava nad 3,5 t je odplatné poskytovanie dopravných služieb verejnosti cestnými motorovými vozidlami, ktoré sú na tento účel typovo schválené. Tento druh podnikania si vyžaduje osobitné povolenie na výkon povolania prevádzkovateľa nákladnej cestnej dopravy od príslušného správneho orgánu." Dostaneš len povolenie na 10 rokov
-
- Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56 Zdieľať na Facebook
To je jedina vec co mozes spravit bez toho aby si chodil po uradoch.
-
- Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56 Zdieľať na Facebook
A ako inak si to predstavujes?vrtulnik94 napísal: ↑05.12.2024 06:23 potrebujem vybavovat vsetky tie papiere, zivnost? Ide o to, ako sa na to pozera financna sprava/policajti.
Dakujem.
- db69
zase umelá téma.
https://forum.autobazar.eu/nutnost-tach ... 81748.html
a je tu to viacej. stačí len hladať
https://forum.autobazar.eu/nutnost-tach ... 81748.html
a je tu to viacej. stačí len hladať
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
cas len cez vikend?mozes len v sobotu do 22.00.vrtulnik94 napísal: ↑05.12.2024 06:23 Robil by som to iba ked budem mat cas, napr. vikendy. Jednalo by sa samozrejme o vnutrostatnu dopravu, v okoli bydliska.
v nedelu jazdit nemozes.je to celoeuropsky zakaz.to ze nejaky idu v nedelu,tak ten maly podiel ma zaplatene povolenie,ale vacsina idu nacierno a maju stastie ze ich fizli nechytia.
- db69
Premyslam, že kúpim 7,5T Iveco ,
"Na Slovensku platia pre jazdu kamiónov podobné obmedzenia ako v Nemecku. Podľa § 39 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke je na diaľnici, na ceste pre motorové vozidlá a na ceste I. triedy zakázaná jazda motorovým vozidlám s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 7 500 kg a motorovým vozidlám s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3 500 kg s prípojným vozidlom vždy v nedeľu od polnoci do 22:00 hodiny. Počas veľkých letných prázdnin (od 1. júla do 31. augusta) sa navyše rozširuje aj na soboty v čase od 7:00 do 19:00 hod." seven .takže v pohode
"Na Slovensku platia pre jazdu kamiónov podobné obmedzenia ako v Nemecku. Podľa § 39 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke je na diaľnici, na ceste pre motorové vozidlá a na ceste I. triedy zakázaná jazda motorovým vozidlám s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 7 500 kg a motorovým vozidlám s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3 500 kg s prípojným vozidlom vždy v nedeľu od polnoci do 22:00 hodiny. Počas veľkých letných prázdnin (od 1. júla do 31. augusta) sa navyše rozširuje aj na soboty v čase od 7:00 do 19:00 hod." seven .takže v pohode
-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Neoplati sa to.
Ked to vazne chces iba cez vikendy, nema to zmysel.
Jedine, ze by si mal dohodnutu pracu, ze by si sa cely den nezastavil a nagulal bud kvanta km, alebo nakladu.
Ked to vazne chces iba cez vikendy, nema to zmysel.
Jedine, ze by si mal dohodnutu pracu, ze by si sa cely den nezastavil a nagulal bud kvanta km, alebo nakladu.
-
- Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05 Zdieľať na Facebook
Neviem ako 7,5t, ale sused ma 3,5t dodavku Crafter tu najdlhsiu a najvyssiu verziu, robi s tym dovoz materialu, z Ikei, stahovanie atd len vo volnom case popri zamestnani, a veruze ma toho tolko, ze nevie co skor. Vkuse mu telefon zvoni a musi rusit zakazky lebo nestiha vsetkych. Pravda, robi to v lokalite na zapadnom Slovensku kde rastu domy ako huby po dazdi, takze vzdy nieco treba odviezt doviezt prestahovat… Ak by si robil nieco podobne v podobnej lokalite, prace budes mat viac nez dost, navyse ak by si vozil aj pre nejake stavebne firmy ci stavebniny, nabytky atd…
Hrdym majitelom:
W219 CLS63AMG 2010
W211 E55AMG 2005
W219 CLS63AMG 2010
W211 E55AMG 2005
- db69
leonNL.Ono je to neporovnateľný rozdiel.Či už ide o náklady na prevádzku a servis.A to nehovorím o papieroch. Dodávku môže šoferovať a podnikať hocikto ale pri doprave nad 3,5t je to už iné.Ale toto všetko tu už bolo napísané.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní