Audi A4 b9 - ravenol , original vw

diskusia o aditívach, aký olej pre moje vozidlo ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tomasis93
Dátum registrácie: 17.11.2015 17:50
Zdieľať na Facebook

Audi A4 b9 - ravenol , original vw

Príspevok od používateľa tomasis93 »

Zdravím, nájde sa niekto kto menil olej v prevodovke a použil olej od firmy Ravenol?
Kolko litrov oleja je potrebné pri výmene ? (Bez preplachu)
Audi a4 b9 2.0tdi 110kw stronic
fzubaty
Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45
Zdieľať na Facebook

Re: Audi a4 b9 ravenol / original vw?

Príspevok od používateľa fzubaty »

ja dávam aisin pravidelne preplachovať v RK. Používajú tam Ravenol. Nemám žiaden problém. Auto čoskoro pokorí 300 000 km.
Mateusz737
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

Pozor máš tam dva typy do spojkovej a radiacej časti kde musí ísť jedine origo
truck123
Dátum registrácie: 07.06.2016 09:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa truck123 »

Tiez iba ravenol v DSG aj v ZF a ziadny problem, rovnako v dife. Origo olej ze musi, je mytus, treba si zistit, kto ten origo vyrobil a pozriet tech, list.
Origo je akurat nezmysel cena, ziadnu inu pridanu hodnotu nema, skor dbat na kvalitu prace vymeny a Rk pohoda, bol som u nich...
mo-cars
Dátum registrácie: 31.10.2022 08:52
Zdieľať na Facebook

Re: Audi A4 b9 - ravenol , original vw

Príspevok od používateľa mo-cars »

Ravenol je OK, a áno sú tam dva oleje zvlášť ATF a MTF. Ak by náhodou mal niekto záujem, ostalo mi 4l oleja G055549A2 originál (to je do MTF časti), omylom som ho objednal 2x a už nešiel vrátiť.

Čo sa týka ATF časti okrem Ravenolu som do S-tronicov viackrát dával aj Liqui Moly 3640, ak sa nemýlim necelé 3 l tam idú.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

truck123 napísal: 07.04.2023 14:02
Origo je akurat nezmysel cena, ziadnu inu pridanu hodnotu nema,
nezmysel cena.taka cena bude ako kazdy jeden olej.len treba hybat mozgom a kupit si origo olej inde nie ze idem do audi autorizaku a kupim si olej.od autorizaku aj ten ravenol bude mat pridanu hodnotu.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

Aký rozdiel je medzi Horalkou v potravinách v pondelok keď stojí 79 centov a Horalkou v piatok, keď majú akciu za 47 centov? Taký istý, ako v rovnakom oleji keď kúpiš liter za 7 euro a inde ten istý za 20 euro, len v automotive sa ťa niekedy ešte snažia zmiatnuť tým, že použijú inú flašku, alebo bandasku, a inú samolepku. Mňa výmena prevodového oleja do dct450 aj s filtrom vyšla 60euro (menil som sám), kľudne som mohol za to dať aj stovku, alebo dve, alebo tri. Ale to už je na každom, ako sa rozhodne, a koho rady bude počúvať. Ak sedí špecifikácia, tak hádam aj tie vlastnosti oleja budú také, ako sa v špecifikácii píše.
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

tie akciové ceny nie su dobrý príklad.
Kúp si syr karička za plnú cenu a potom akciový.A uvidíš ten kurva rozdiel už pri rozbalení.A to je pri každom "akciovom" tovare
Ale inak máš pravdu .
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

v potravinárstve som robil veľa rokov, mliečne výrobky sme nepredávali, takže to neviem, ale na inom tovare, keď bola akcia, tovar bol rovnaký, lebo bol na sklade už dávno naskladnený, menila sa len predajná cena, lebo sa tak dodávateľ rozhodol, alebo sa vedenie tak rozhodlo, robilo sa promo alebo už horela záručná doba. V potravinách aký je rozdiel v Horalke keď máš club card, alebo iné karty a zaplatíš 47 centov, alebo ju nemáš a zaplatíš 79 centov. Je to len hra so zákazníkmi
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Falšovanú Horalku nekúpiš. Falšovaný - najmä "značkovejší" olej môžeš.
Tým sa nezastávam autorizákov kde majú k cenám vysokohorské prirážky.

Niekam môžu alternatívne bez problémov (spĺňajúce požiadabky výrobcu, nie len viskozitu) - inde to nie je dobrý nápad. Niektoré motory nutne potrebujú "svoj" olej, iné "dlho vydržia aj na Raciol" - obrazne samozrejme. Ktorému ktoré náhrady a ktorým len originál pre iné motory neviem a nemám prečo zisťovať, pre naše áno.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Napísať odpoveď

Návrat na "Oleje, mazivá, palivá, aditíva"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní