Skusenosti s pumpami Real-K
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 12.06.2021 12:39 Zdieľať na Facebook
Skusenosti s pumpami Real-K
hladal som aj tu na fore, nenasiel som podobne vlakno ani prispevky.
tankuje tu niekto pravidelne na pumpach Real-K? ako su na tom s cenami a kvalitou v porovnani s velkou trojkou (Slovnaft, Shell, OMV)
dakujem
tankuje tu niekto pravidelne na pumpach Real-K? ako su na tom s cenami a kvalitou v porovnani s velkou trojkou (Slovnaft, Shell, OMV)
dakujem
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Skusenosti s pumpami Real-K
ja som tam tankoval do LKW .v Opatovej pri Trenčíne.Nemal som žiadny problém.taraz ked idem tým smerom tak idem na Dalioil za Trenčianskou Teplou.
Jedinej pumpe čo sa vyhýbam aj za cenu že neprídem k dalšej je G G.
Jedinej pumpe čo sa vyhýbam aj za cenu že neprídem k dalšej je G G.
-
na dalioil chodis kvoli nizsej cene alebo je tam aj iny dovod? mam pocit ze dalioil je lacnejsi, ale mozno sa mylim.
- db69
real-k mám po ceste na druhej strane a ťažko sa odtial vychádza.
dalioil je nová a dostupná pumpa a jednou ranou dam aj nakup v lidli.
Ale pre mna je hlavná cena nafty.A ta je nižšia od real-k asi o 4-5 centov ,pri 1000 litrov mesačne je to tak. Trysky majú 400 000km .a motor 1 260 000km.
ale tankujem tam len ked idem okolo tak 1-2x za mesiac.inak na OMV
dalioil je nová a dostupná pumpa a jednou ranou dam aj nakup v lidli.
Ale pre mna je hlavná cena nafty.A ta je nižšia od real-k asi o 4-5 centov ,pri 1000 litrov mesačne je to tak. Trysky majú 400 000km .a motor 1 260 000km.
ale tankujem tam len ked idem okolo tak 1-2x za mesiac.inak na OMV
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Vidím to inak.
0,02 eura teda 1-1,5 eura na nádrž mi nestojí za naftu bez istoty.
Radšej si čosi pridám sám a viem (mám rokmi overené), že ušetrím okolo 10% čo je PODSTATNE viac, než 0,x%
0,02 eura teda 1-1,5 eura na nádrž mi nestojí za naftu bez istoty.
Radšej si čosi pridám sám a viem (mám rokmi overené), že ušetrím okolo 10% čo je PODSTATNE viac, než 0,x%
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
- db69
tatkotom.úž sme to tu preberali. rozdiel je 0,08 až 0,10 € . a to pri 400l je 32 až 40€. za rok 480€ a ked sa niekomu zdá na tryskách 400 000km (zatial) málo ,tak .....
Tankujú tam ine značky ako môj Midlum.
P.S k tomu šetreniu,Ja píšem o LKW spotreba 18-19l na 100.keby som jazdil 80 namiesto 90 ušetril by som aj 3l/na100.
ale stačí že fúka vietor a som aj na 25 a v dolnom Rakúsku fúka každý den a nie vetrík ako u nás
Tankujú tam ine značky ako môj Midlum.
P.S k tomu šetreniu,Ja píšem o LKW spotreba 18-19l na 100.keby som jazdil 80 namiesto 90 ušetril by som aj 3l/na100.
ale stačí že fúka vietor a som aj na 25 a v dolnom Rakúsku fúka každý den a nie vetrík ako u nás
-
Ved to nerozporujem.
Len spominam, ze usetrim podstatne viac bez hladania (naj)lacnejsieho paliva.
Len spominam, ze usetrim podstatne viac bez hladania (naj)lacnejsieho paliva.
Dôchodca.
-
tatkotom, bral by som tento argument, keby si mal aj nejaky dokaz (staci aj vlastna skusenost), ze phm na vyssie spominanych pumpach su horsie v porovnani s velkymi znackami.
chapem ze to zvadza peferovat shell, ovm alebo slovnaft, ale nie je to len kvoli marketingu? taka real-k, co som sa docital, funguje na slovensku uz od roku 1997 a vysledky na finstate ukazuju, ze sa im celkom dari. darilo by sa im keby ponukaju hnoj? neviem.
preto by bolo super, keby sa vyjadrili ludia, ktori na real-k tankuju dlhe roky.
chapem ze to zvadza peferovat shell, ovm alebo slovnaft, ale nie je to len kvoli marketingu? taka real-k, co som sa docital, funguje na slovensku uz od roku 1997 a vysledky na finstate ukazuju, ze sa im celkom dari. darilo by sa im keby ponukaju hnoj? neviem.
preto by bolo super, keby sa vyjadrili ludia, ktori na real-k tankuju dlhe roky.
-
Skúsim inak - je úplne jedno ako sa volá konkrétna sieť čerpacích staníc ak je zavážaná palivami z tej istej rafinérie, ako väčšina ďaľších.
Nie je jedno či a aké aditíva si pridáva, v akom stave sú nádrže a ostatné konkrétnej čerpacej stanice.
Nemám priamu "skúsenosť" s palivami Real-K no viacerými inými áno. Za dlhé roky. Zapisujem, meriam, porovnávam pokiaľ možno relevantne.
Ja osobne Shell rozhodne nepreferujem. Aspoň miestnu čerpačku určite nie, i keď ju mám najbližšie. Výsledky na finsate nemajú voči kvalite paliva žiadnu výpovednú hodnotu.
Písal som o úspore z iných dôvodov než konkrétna značka paliva.
Nie je jedno či a aké aditíva si pridáva, v akom stave sú nádrže a ostatné konkrétnej čerpacej stanice.
Nemám priamu "skúsenosť" s palivami Real-K no viacerými inými áno. Za dlhé roky. Zapisujem, meriam, porovnávam pokiaľ možno relevantne.
Ja osobne Shell rozhodne nepreferujem. Aspoň miestnu čerpačku určite nie, i keď ju mám najbližšie. Výsledky na finsate nemajú voči kvalite paliva žiadnu výpovednú hodnotu.
Písal som o úspore z iných dôvodov než konkrétna značka paliva.
Dôchodca.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných