***Debata o všetkom***
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: ***Debata o všetkom***
jojko1001 - objavil si teplú vodu. Trošku si ju poštuduj z hľadiska nákladov realizácie a ostatných nevýhod a ten optimizmus ťa prejde 
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
neobjavil poznám to veľmi dlho ,len ma napadlo že nie všetko je čierno biele. je jasné že tu nikdy nebudeme mať také niečo ako je tokamak, tri rokliny a podobne ani nebudeme ťahať elektriku na vzdialenosť moskva či barcelona,ale už pri 800km je jednoznačné že tento systém je lacnejší a straty acčka za rok zaplatia rozdiel nehovorím o stabilite sietí,či max.výkonoch. riešiš len ,,penáze,,nie pokrok rýchlovlaky,nebodaj maglev ved tu nikdy nič nemôžeme mať pri tomto myslení, najlepšie by bolo sa vrátiť k vozom,kuk na BA čo sa stavia,krabice a zas len krabice,kuk inde zaujímavé architektúry kde idú turisté a míňajú prachy a v BA jediné čo vyčnieva je ufo.najlepšie nič nerobiť ani tú nekonečnú diaľnicu, šak to stojí penáze.idem po SK a ako pred 40rokmi až na nákupné centrá náš export,teda penez.

-
tatkotom
Na Slovensku jednosmerné vedenia nie sú a nebudú.
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
to by som netvrdil, aj fve na začiatku kvôli meničom boli drahé a dnes od 6tis s dotáciou a 15tkou baterkou, čo som pozeral čína to už valí sériovo UHVDC raz tie ceny padnú a myslím že svet pôjde touto cestou,cena padne a sk sa pridá
,kuk veterníky,FTE toto všetko ak by fičalo na tejto sieti minimálne straty siet by bola koľko toľko v stabilite. v jedne linke 10-12gw

-
tatkotom
Slovensko je na ne "krátke".
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní