Nutnosť tacho a KKV

Všetko čo súvisí s kamiónmi, ťahačmi a s prepravou

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

uwa0901702720
Dátum registrácie: 23.07.2024 10:16
Zdieľať na Facebook

Nutnosť tacho a KKV

Príspevok od používateľa uwa0901702720 »

Ahojte, chcem sa spýtať jednu vec v ktorej nemám jasno. Informácia: Plánujem kúpiť sklápač/vyklápač do 7,5t kvôli zemným prácam (Sklápač, minibager, vozík a šmykom riadený nakladač). Vozidlo bude slúžiť na prevoz techniky (bager/nakladac) + odvoz/dovoz sypkých materiálov. Moja otázka znie: Treba robiť aj KKV a musí mať auto tachograf? Alebo sa uplatňuje výnimka? Najlepšie keby má niekto reálne skúsenosti.
Ďakujem
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Re: Nutnosť tacho a KKV

Príspevok od používateľa db69 »

https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/st ... rtu-vodica
https://eur-lex.europa.eu/SK/legal-cont ... sport.html
ked je to vozidlo do 7,5tony a nerobíš prepravu tovaru dá sa to legálne obísť. a stačí ti len lekárska a tušim ešte psycho.
napíš mi SS
konotuning
Dátum registrácie: 28.11.2005 08:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa konotuning »

Vozidlo nad 3,5t musí používať tachograf nie je podstatné či vykonávaš prepravu za úhradu alebo sám pre seba , výnimka je jedine pre odťahovky , tie do 100km od základne nemusia používať tacho . KKV ak nevykonávaš prepravu za úhradu tak nemusíš mať , ale psycho a lekársku musíš mať .
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Až budeš používať auto v okruhu 50 km, pre svoje potreby, nemusíš mať tachograf.
To mi povedala krajská, asi po 8 rokoch buzeracie.. :40bd: :3c90:
Zdravotnú, aj psychotesty musíš mať.
Alebo za 50 eur pokuty.
Ale za info nerucim, keďže čo policajt, to iba rada..
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Chlapci, prečo radíte, keď o tom nič neviete...
Platí nasledovné:
- ak využívaš vozidlo ako súkromná osoba, nemusíš mať ani tachograf, ani KKV a je jedno, koľko to váži
- ak si profesionálny vodič, to znamená, berieš za to peniaze (je jedno, či ako firma, alebo zamestnanec!, musíš mať aj tachograf aj KKV

Aby som bol už dokonale objektívny, musím ešte dodať, že takto to bolo pár rokov dozadu. Mohlo sa to zmeniť.
To čo píše chalanisko nadomnou, s tými 50 km, to sa týka len MHD. Preto napríklad vodič MHD v BA tachograf NEMÁ, ale vodič MHD na linke, ktorá jazdí aj do Rakúska, tachograf MÁ.

Ako súkromná osoba ho nepotrebuješ.
Kto neverí, nech si vyhliadne pri lese V3S-ku naloženú drevom, s ktorým ide ku zákazníkom, či má tachograf :d :D Nemá ani jedna, lebo všetci to deklarujú ako "pre vlastnú potrebu".
Napísať odpoveď

Návrat na "TRUCKy, Ťahače - všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných