Elektromobil
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Elektromobil
porovnanie Audi Q5 vs BMW IX1, Q5 cesta 965 KM natankované za 2,45 E v Manci tak aby to došlo do A a tam dotankované za 1,99 a zasa by to došlo na sk a tu takmer prázdna nádrž celkovo 172 e. bmw ix1 natankované z fotovoltaiky zadara na 100%,ale ak by sa aj muselo platiť cca 66kw tam v meste by to bolo za x 30cent. čiže 20e, platené na diaľnici celkovo 78kw po 0,69eur 54e na rýchlo nabíjačkách. išlo sa 130-140 no od nurb. sa išlo len občas 120, kedže sa to všetko hrnulo smer východná eu a cez A v kolonách od 80 do 130

-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Kolko stala ta " fotovolltika zadara"??
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Celkom najlacnejšie sú veci čo si nekúpiš. Ak sa sám seba opýtam ako mohol moj dedo bez tohto žiť?? tak postupne pochopím že ani ja to nepotrebujem. Kolegovci z roboty sa ma pýtali, volali sme ti aj tri x a nedvíhal si - nuž lebo doma v súkromí dokážem žiť bez telefonu.
Rovnakú trasu ako Jojko spravím za 40 eur skoro 200km rýchlosťou, s wifinou a občerstvením
Je to RJX 160, BA - Zurich, za 10 hodín bez prestávok, teda ja mám prestávku celou cestou a práve o to ide.
Na to aby som sa dostal z bodu A do bodu B nie som odkazaný na nutnosť vlastniť auto - bez ohladu na pohon
Argument pohodlia vôbec neobstojí, lebo šoferovanie v dnešnej dobe je ťažká vyčerpávajúca robota s velkou mierou zodpovednosti. Čiže vlastne vy na takejto ceste makate ako muly, kdežto "cestujúci" si vegetí. 
Rovnakú trasu ako Jojko spravím za 40 eur skoro 200km rýchlosťou, s wifinou a občerstvením
Na to aby som sa dostal z bodu A do bodu B nie som odkazaný na nutnosť vlastniť auto - bez ohladu na pohon
-
oco13
A tu mám ďalší argument na podporu tvrdenia že individualna doprava patrí na smetisko dejín a nezachráni ju už ani nabíjanie z fotovoltiky zadarmo
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/ ... 86c6d&ei=5
Pretože ani nabitie zadarmo ti nijako neskráti čas za volantom
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/ ... 86c6d&ei=5
Pretože ani nabitie zadarmo ti nijako neskráti čas za volantom
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Oco ak by som Ta uplne chytil za tvoje slovicka tak by som musel povedat ze si mal miesto vlaku doma s motykou v zahrade, dceru ked sa vydala na vandrovku mali hned v susednej dedine otocit nazad a maximalne koho si mala zobrat tak rapaveho o 30 rokov starsieho suseda ....aby sa majetky spajali a nie nedajboze delili.
Lubos moja fotovoltaika stala 2000e ,urobena bez dotacii... toď tuna zakladatelom tejto temy . Uz je davno splatena a ja sa vytesujem z 13e/mesacne uctu za elektriku,z ktoreho mi este aj kazdy rok vracaju preplatok
Lubos moja fotovoltaika stala 2000e ,urobena bez dotacii... toď tuna zakladatelom tejto temy . Uz je davno splatena a ja sa vytesujem z 13e/mesacne uctu za elektriku,z ktoreho mi este aj kazdy rok vracaju preplatok
-
oco13
Za slovíčka radšej ako za gule
Dcera ma nikdy nepočúvala a ja sice by som radšej bol so psom na prechádzke, ale musím počúvať pani u ktorej bývam
Kedže ja som nemajetný, alebo teda nemám disponibilný majetok, tak je mi celkom jedno či sa spája alebo delí.
Fotovoltiku si na strechu nedám, lebo moja ideologia spočíva nie v lacnejšej energii, ale v znižovaní vlastnej spotreby - inak doma ma volajú zhasínač a na nahrobku budem mať vypínač.
Počul si už niečo o Murphyho zakonoch??? a ich riešením je - čo nemáš to sa ti nedo..ebe
Kedže ja som nemajetný, alebo teda nemám disponibilný majetok, tak je mi celkom jedno či sa spája alebo delí.
Fotovoltiku si na strechu nedám, lebo moja ideologia spočíva nie v lacnejšej energii, ale v znižovaní vlastnej spotreby - inak doma ma volajú zhasínač a na nahrobku budem mať vypínač.
Počul si už niečo o Murphyho zakonoch??? a ich riešením je - čo nemáš to sa ti nedo..ebe
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
autolaik napísal: ↑01.05.2026 14:42 Oco ak by som Ta uplne chytil za tvoje slovicka tak by som musel povedat ze si mal miesto vlaku doma s motykou v zahrade, dceru ked sa vydala na vandrovku mali hned v susednej dedine otocit nazad a maximalne koho si mala zobrat tak rapaveho o 30 rokov starsieho suseda ....aby sa majetky spajali a nie nedajboze delili.
Tak to je potom fakt super..
-
oco13
-
jojko1001
J-e to RJX 160, BA - Zurich, za 10
ano,tieto destinácie fungujú,ale mňa do tej BA by musel niekto odviesť inak +8eur bus, (síce ja toľko nie) a 1,30hod. sa ,,tralákať,, to je ten istý čas ako z hirošima do nagoya skoro 500km taktiež občas zoženieš letenku BA -KE za dvacku ale napr. cestuj po sk, TT do sološnice a takých napr. je veľa na východe,strede a podobne zabiješ pol dňa a nebodaj tam ideš niečo zobrať cez bazoš,to by som chcel vidieť ako sa stým trepeš inak máš pravdu,ale doba je taká aká je. druhá vec je,že načo potom robíš,aby si si nič v živote nedoprial máš dosť rokov na to aby si pochopil že život je veľmi krátky na to aby si to pchal do ponožky detto pre ,,luboš,, nerátam to či je alebo nie je, len si zober ked nabehlo Euro, na dedine si kúpil barák za 30-50tis. a tento istý dnes kúpiš za 150t. a viac nie je to zaplatené? tiež som si ju robil sám a stála ma málo a v tomto fore som sa dohadoval s nagyom na dieloch.
-a teraz vidíme ako to dopadlo
vždy to tak dopadne,lebo ekonomika,si zober že by bolo všetko dokonalé prarodičia postavia dom a nič na ňom nebudeš musieť robiť 100r. ved by to všetko krachlo a preto stále makáme a nič nemáme

ano,tieto destinácie fungujú,ale mňa do tej BA by musel niekto odviesť inak +8eur bus, (síce ja toľko nie) a 1,30hod. sa ,,tralákať,, to je ten istý čas ako z hirošima do nagoya skoro 500km taktiež občas zoženieš letenku BA -KE za dvacku ale napr. cestuj po sk, TT do sološnice a takých napr. je veľa na východe,strede a podobne zabiješ pol dňa a nebodaj tam ideš niečo zobrať cez bazoš,to by som chcel vidieť ako sa stým trepeš inak máš pravdu,ale doba je taká aká je. druhá vec je,že načo potom robíš,aby si si nič v živote nedoprial máš dosť rokov na to aby si pochopil že život je veľmi krátky na to aby si to pchal do ponožky detto pre ,,luboš,, nerátam to či je alebo nie je, len si zober ked nabehlo Euro, na dedine si kúpil barák za 30-50tis. a tento istý dnes kúpiš za 150t. a viac nie je to zaplatené? tiež som si ju robil sám a stála ma málo a v tomto fore som sa dohadoval s nagyom na dieloch.
-a teraz vidíme ako to dopadlo
vždy to tak dopadne,lebo ekonomika,si zober že by bolo všetko dokonalé prarodičia postavia dom a nič na ňom nebudeš musieť robiť 100r. ved by to všetko krachlo a preto stále makáme a nič nemáme

-
oco13
aj ja k tomu vlaku idem iným vlakom a k tomu zase autobusom. Ale to nie je dochadzanie každý deň - to je raz , dva x do roka.ale mňa do tej BA by musel niekto odviesť inak +8eur bus
na bazoš je vyhradený pickup EURO 1 s vozíkom (O1, ktorý vozí 2tony), a papá friťák - takže je ekologickejší ako elektromobil.nebodaj tam ideš niečo zobrať cez bazoš
vieš ako príjemne sú minuté eurá na granule pre útulok, každý zachránený ježko ktorý u mňa prezimuje je mi vzacnejší ako všetci naši influenceri.aby si si nič v živote nedoprial máš dosť rokov na to aby si pochopil že život je veľmi krátky
O čo viac neznášam ludí o to milšie sú mi zvieratá
tá ekonomika bohužial krachnúť musí - dejepis nám hovorí že ludia svoj život vylepšujú a kedˇsú na vrchole príde pád - doteraz to vždy boli vojny. Teraz to skôr vidím na demografiu a sťahovanie narodov.vždy to tak dopadne,lebo ekonomika,si zober že by bolo všetko dokonalé prarodičia postavia dom a nič na ňom nebudeš musieť robiť 100r. ved by to všetko krachlo a preto stále makáme a nič nemáme
-
jojko1001
elektromobil ako téma stráca na význame, min. rok o tom to čase tu okolo BA ,TT bolo jedno EV na 10 a dnes je to polovica čo narátaš na ceste. dá sa povedať že už ide o bežné auto jazdia a žijú si svoj život.

-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
pobavili šmeše
"Podiel čisto elektrických vozidiel (BEV) na celkovom predaji nových osobných áut na Slovensku sa aktuálne pohybuje na úrovni približne 5 %. Slovensko tak zaostáva za európskym priemerom, ktorý presahuje 18 %"
"Celkový počet: Na slovenských cestách jazdí takmer 22-tisíc batériových elektromobilov (BEV)."
"Podiel čisto elektrických vozidiel (BEV) na celkovom predaji nových osobných áut na Slovensku sa aktuálne pohybuje na úrovni približne 5 %. Slovensko tak zaostáva za európskym priemerom, ktorý presahuje 18 %"
"Celkový počet: Na slovenských cestách jazdí takmer 22-tisíc batériových elektromobilov (BEV)."
-
oco13
Dobre Jojko - a teraz sa skusme baviť o Myjavských kopaniciach, Stakčíne, Ipeľskom Sokolci, Betliari alebo iných krásnych miestach na našom drahom Slovensku. 
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
ešte jedna AI
"Benzínové motory: cca \(49 %\) až (50 %\)
Dieselové motory: cca (45 %\) až (47%)
Alternatívne pohony (hybridy, plug-in hybridy, batériové elektromobily - BEV): približne 3 % až 5 %"
"Benzínové motory: cca \(49 %\) až (50 %\)
Dieselové motory: cca (45 %\) až (47%)
Alternatívne pohony (hybridy, plug-in hybridy, batériové elektromobily - BEV): približne 3 % až 5 %"
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Ale .. rozbieha sa to ,a riadne. Ked som v 2022 kupoval elektrokravinu, tak na celom inzertnom tomto onom bolo ak sa dobre pamatam nejak okolo 40 inzeratov , terwz su to uz asi aj tisice
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných