Môže ložisko kolesa klepkať?
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Re: Môže ložisko kolesa klepkať?
Vdaka takym mudrym ludom ako si aj Ty, nema zmysel nic pisat...
Naco pisat VLASTNE skusenosti, po vyse 2 mil km to uz clovek kdeco zazije, taky mudrc ako Ty to hravo vyriesil...
Mas moje uznanie.
Si najvacsi ..., skoda, ze uuuuud.
-
fullhdd
- Dátum registrácie: 07.08.2025 20:07 Zdieľať na Facebook
lubos mas vypite? Si ozraty ako pes....

-
gulio
- Dátum registrácie: 07.02.2007 09:56 Zdieľať na Facebook
čítam to celé možno nie úplne pozorne, spomínala sa značka tlmičov? Mal som kedysi Insigniu, slabé boli zadné tlmiče, tak som ich vymenil za nové Sachs a čo? Objavil sa klepot zo zuadu, dal som ich na reklamáciu, uznali, vymenil som ich za dáky noname a bolo ticho!herin napísal: ↑05.12.2025 20:47 Martin uz sme dvaja hupali autom..dokonca aj z bokov ze boli otvorene dvere a chytili sme strechu a bolo ticho..
Bud este skusim ten test tlmicov dva krat po sebe a budem pocuvat ci bude nieco klepkat,alebo vymenim to lozisko s nabojom..
Ten klepot je navlas rovnaky ako ked je v prdeli tlmic...ale ten sa daval novy dokonca druhy krat a nic..
Paradoxom je ze som uz tu u nas medzi rod.domami skusil jazdu s demontovanym tlmicom asi v 15km rychlosti a neklepalo nic..asi to nastalo zmenou zataze a volnosti ramien bez tlmica..
Dal som tam spat ten novy tlmic a klepkalo.
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
V skratke kedže si to nečítal, tak boli origo klepkalo to..tak nasledovala výmena za Monroe..klepkalo bez zmeny dalej,a potom tam išli sachs..klepká dalej..čiže tri sady tlmičov aby boli nahouby pochybujem...
-
herin
Ahojte,
Takze pridavam update s novymi poznatkami...
Prave teraz som sa vratil so skusobnej jazdy po nasej stvrti medzi rod.domami s vymontovanym tlmicom..
Takze auto neklepe vobec...cize nechapem uz vobec tomu...je tam ten novy tlmic klepe..bol tam povodny tlmic predtym klepalo..
Ten tlmic ma za sebou cca 3000km ...nie je vobec vyteceny..ale mam pocit ze je volajaky makky..
Stlacim ho jak nic a veeelmi pomalicky ide hore..
Takze pridavam update s novymi poznatkami...
Prave teraz som sa vratil so skusobnej jazdy po nasej stvrti medzi rod.domami s vymontovanym tlmicom..
Takze auto neklepe vobec...cize nechapem uz vobec tomu...je tam ten novy tlmic klepe..bol tam povodny tlmic predtym klepalo..
Ten tlmic ma za sebou cca 3000km ...nie je vobec vyteceny..ale mam pocit ze je volajaky makky..
Stlacim ho jak nic a veeelmi pomalicky ide hore..
-
herin
Po tom co som ho dnes vymontoval.a je nejaky slaby,tak mam pocit,ze to bude asi pravda co pises...gulio napísal: ↑17.12.2025 19:51čítam to celé možno nie úplne pozorne, spomínala sa značka tlmičov? Mal som kedysi Insigniu, slabé boli zadné tlmiče, tak som ich vymenil za nové Sachs a čo? Objavil sa klepot zo zuadu, dal som ich na reklamáciu, uznali, vymenil som ich za dáky noname a bolo ticho!herin napísal: ↑05.12.2025 20:47 Martin uz sme dvaja hupali autom..dokonca aj z bokov ze boli otvorene dvere a chytili sme strechu a bolo ticho..
Bud este skusim ten test tlmicov dva krat po sebe a budem pocuvat ci bude nieco klepkat,alebo vymenim to lozisko s nabojom..
Ten klepot je navlas rovnaky ako ked je v prdeli tlmic...ale ten sa daval novy dokonca druhy krat a nic..
Paradoxom je ze som uz tu u nas medzi rod.domami skusil jazdu s demontovanym tlmicom asi v 15km rychlosti a neklepalo nic..asi to nastalo zmenou zataze a volnosti ramien bez tlmica..
Dal som tam spat ten novy tlmic a klepkalo.
Nevedia ani poriadne tlmice vyrobit..hlavne ze sachs
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Vedia, len je to drahšie...
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Ano no niekedy niektoré veci aj sú drahé - aj stoja za ...
-
lubos zimovcak
Vymen mechanika.
Namontoval Ti zle tlmice.
Este raz, zle, nie zlé...
Tlmicom NIC nie je.
Namontoval Ti zle tlmice.
Este raz, zle, nie zlé...
Tlmicom NIC nie je.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Klepot sachs tmlicov je bezny.
-
lubos zimovcak
Tam nema co klepat...
Bohuzial, smejdy dorazy, kvalita druhovyroby, kedy je vyrobna cena niekde okolo 10-20 eur si pyta svoju dan...
Je nenormalne, aby na taku 508 neboli " original" dorazy a ja kazdu mensiu nerovnost citim az v gebuli, co klepne zelezo o zelezo...
Bohuzial, smejdy dorazy, kvalita druhovyroby, kedy je vyrobna cena niekde okolo 10-20 eur si pyta svoju dan...
Je nenormalne, aby na taku 508 neboli " original" dorazy a ja kazdu mensiu nerovnost citim az v gebuli, co klepne zelezo o zelezo...
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Tam ma co klepat.
Dorazy? Ved tie su gumy.
Dorazy? Ved tie su gumy.
-
lubos zimovcak
Dorazy by mali chranit pred preperovanim.
To je ine, aj uplne iny zvuk, nez pravidelne klepkanie.
Mne tlmice na 406 , mimochodom, " original" od Peugeotu klepkali, lebo boli zle zalozene.
Po spravnom , boli opat perfektne.
Dorazy som citil, az ked som niekde v rychlosti trafil vytlk , mimoriadne zriedkavo.
V 508, ma az dviha, ked idem po nerovnostiach a pocujem, ako dorazy nestihaju a obcas pocujem, ako buchne zelezo o zelezo..
V case vymeny, jednoducho nevedel najst mechanik na internete " original" dorazy.
To je ine, aj uplne iny zvuk, nez pravidelne klepkanie.
Mne tlmice na 406 , mimochodom, " original" od Peugeotu klepkali, lebo boli zle zalozene.
Po spravnom , boli opat perfektne.
Dorazy som citil, az ked som niekde v rychlosti trafil vytlk , mimoriadne zriedkavo.
V 508, ma az dviha, ked idem po nerovnostiach a pocujem, ako dorazy nestihaju a obcas pocujem, ako buchne zelezo o zelezo..
V case vymeny, jednoducho nevedel najst mechanik na internete " original" dorazy.
-
herin
Kirams to myslis teraz vazne,ze sachsy klepu?
Inak aj to horne ulozenie co sa tu spomina je sachs..
Akurat prachovka s tym penovym dorazom je febi..a ta teda urcite neklepe..
Teraz otazka na luba...kamo napis mi,ako sa da namontovat zle tlmic..ja ho mam namontovany cca za 10 minut...
Rozstrihnem pasku vyleze piestnica..2 az 3 krat ju stlacim a necham vyjst hore dole...nahodim horne ulozenie s prachovkou a dorazom ..dotiahnem naradim maticu..
Nahodim na auto..rukou dotiahnem dva horne srouby na ulozeni..stlacim tlmic a dam spodny sroub..tiez ho zatiahnem rukou..
Spustim auto na zem a potom momentom dotiahnem vrchne ulozenie a potom spodny sroub..vybavene..
Tak mi napis co som spravil zle..piestnica je otocna..cize jedine co spominas,ze by som dal spodne oko otocene o 90 stupnov..je tam nalepka sachs tak bud ju uvidim ked dam dolu koleso alebo je z druhej strany a teda nalepka je z opacnej strany kedze sa to da pred namontovanim otocit..osobne si nemyslim,ze toto by bola pricina preco to klepe a preco nie..
Inak aj to horne ulozenie co sa tu spomina je sachs..
Akurat prachovka s tym penovym dorazom je febi..a ta teda urcite neklepe..
Teraz otazka na luba...kamo napis mi,ako sa da namontovat zle tlmic..ja ho mam namontovany cca za 10 minut...
Rozstrihnem pasku vyleze piestnica..2 az 3 krat ju stlacim a necham vyjst hore dole...nahodim horne ulozenie s prachovkou a dorazom ..dotiahnem naradim maticu..
Nahodim na auto..rukou dotiahnem dva horne srouby na ulozeni..stlacim tlmic a dam spodny sroub..tiez ho zatiahnem rukou..
Spustim auto na zem a potom momentom dotiahnem vrchne ulozenie a potom spodny sroub..vybavene..
Tak mi napis co som spravil zle..piestnica je otocna..cize jedine co spominas,ze by som dal spodne oko otocene o 90 stupnov..je tam nalepka sachs tak bud ju uvidim ked dam dolu koleso alebo je z druhej strany a teda nalepka je z opacnej strany kedze sa to da pred namontovanim otocit..osobne si nemyslim,ze toto by bola pricina preco to klepe a preco nie..
-
lubos zimovcak
Herin: netusim, ako sa montuje spravne tlmic.
Mal som iba stastie na mechanika, ktory zistil, ze boli zle namontovane.
Podla vsetkeho, si na spravnej ceste, ked si zistil, ze bez tlmicov klepkanie zmizlo...
Mal som iba stastie na mechanika, ktory zistil, ze boli zle namontovane.
Podla vsetkeho, si na spravnej ceste, ked si zistil, ze bez tlmicov klepkanie zmizlo...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných