Prihlásenie dočasne vyradeného auta z ČR na Slovensku

Všetky otázky a problémy týkajúce sa dovozu vozidiel

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

rider10
Dátum registrácie: 11.10.2013 09:35
Zdieľať na Facebook

Prihlásenie dočasne vyradeného auta z ČR na Slovensku

Príspevok od používateľa rider10 »

Ahojte, mám nasledovný problém. Mám auto, ktoré je dočasne vyradené z evidencie v ČR, všetky papiere (technický preukaz, značky) od auta sú v depozite na polícii v Prahe. Auto nemá platnú STK, emisnú... Telefonoval som do Prahy, kde mi povedali, že auto musí prejsť evidenčnou kontrolou (u nás kontrola originality) aby sa mohol urobiť vývoz auta na SR. Auto je momentálne na Slovensku u mňa doma. Problém je, že v aute bol montovaný plyn, ktorí tam už nie je, plyn bol zapísaný aj v technickom preukaze. Bolo mi povedané, že musím mať papier, že plyn bol správne demontovaný a musí to byť zadané do systému, ktorý majú firmy v ČR, ktoré majú oprávnenie na montáž a demontáž plynu v autách. Inak neprejdem evidenčnou kontrolou a nebudem môcť urobiť vývoz. Otázka je, či nemáte s takýmto špecifickým prípadom skúsenosti. Prípadne či nepoznáte niekoho v ČR kto by vedel pomôcť vybaviť ten papier o demontáži plynu alebo niekoho v českej STK. Na polícii v ČR by som vedel vybaviť z depozitu malý technický preukaz, ale neviem, či by sa na základe malého technického preukazu a papierov od plynu dal urobiť ten doklad o demontáži plynu. Neviem, či som sa vyjadril dosť jasne, snáď pochopíte čo som chcel povedať.
Ak by na evidenčnej kontrole nekontrolovali či tam je plyn alebo nie je, to by bolo super. Ak máte niekto skúsenosti ako prebieha evidenčná kontrola, prosím dajte vedieť...
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37
Zdieľať na Facebook

Re: Prihlásenie dočasne vyradeného auta z ČR na Slovensku

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Normálny človek vediac, že v našich končinách je všetko zložité a na všetko treba papier, si najskôr zistí čo bude treba a až potom koná. Klasický Slovák najskôr koná a potom sa snaží ojekabátiť systém... :::

Áno, viem, nepomohol som.
Napísať odpoveď

Návrat na "Dovoz vozidiel"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní