Škoda Superb mizne chladiaca kvapalina
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Škoda Superb mizne chladiaca kvapalina
Isto nie "tekutý kov" i keď nevieme, čo ním ten automechanik nazval no sú aj špičkové prísady - Alfu som pred štyrmi rokmi kúpil s informáciou predchádzajúceho majiteľa, že mizne chladiaca. Použil som JLM Radiator Stop Leak 250ml - utesňovač chladiča s kondicionérom a doteraz ju nemusím dolievať.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Kiramis ti odporučí múku a vajíčka. tiež špičková zmes.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17 Zdieľať na Facebook
Destilka + zimna zmes do ostrekovacov 50/50

1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
-
Podpíšeš sa pod to a zaručíš, že nevznikne časom průser?
Dôchodca.
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
pred veľa rokmi sme s kamošom použili nejaký stop leak na strácajúcu sa chladiacu, prestalo to tiecť a prestalo to aj chladiť, musel sa vymeniť chladič, lebo ho zalepilo
-
tuninka - vtedy možno bola Melta lepší nápad... Doba pokročila.
Je to zrejme vo všetkom - sú vynikajúce prípravky - aj totálne sračky.
Bežne má zákazník smolu že nevie čo je čo a čo to spraví. Kedysi veľmi dávno som kadečo okolo (vtedy dvojtaktov) poskúšal a výsledok neublížil no ani nepomohol no viem o mnohých průseroch ak dakto nevedel čo a prečo robí.
Je to zrejme vo všetkom - sú vynikajúce prípravky - aj totálne sračky.
Bežne má zákazník smolu že nevie čo je čo a čo to spraví. Kedysi veľmi dávno som kadečo okolo (vtedy dvojtaktov) poskúšal a výsledok neublížil no ani nepomohol no viem o mnohých průseroch ak dakto nevedel čo a prečo robí.
Dôchodca.
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
V podstate tie prípravky (na utesnenie) ktoré by sa radili medzi kvalitné,tj aj utesnia,sú tie nebezpečné.Aspoň dovtedy kým nebudú disponovať umelou inteligenciou aby selektívne utesňovali iba to,čo sa utesniť žiada.A to teda tak nie je. Únik sa má nájsť a opraviť,nie liať sprostosti do chladiva.Lebo to nemá variant B ,dobre tak to zrušíme akoby to nikdy nebolo. Tu práve robia ľudia tie najväčšie chyby,vypustia akéhokoľvek džina z flaše,ale vrátiť ho do fľaše už nevedia.Keby si aspoň uvedomili že o niečom vedia gulové a pýtali sa,predtým než urobia kolosálnu sprostosť.No ale ak si sami ordinujú bromhexin z vodkou,tak sa niet čo diviť
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Milan - to ja som vyvolal túto diskusiu, lebo som si dovolil naliať sajrajt do 50 - 60 ročného chladiča a ono to zafungovalo - lenže motor má všetky kanaly 25a viac mm (Ritmo r.v.1985) a chladič 1202 asi všetci poznajú
Na bežné vozidlo mám bandasku s vodou a čo vytečie to dolejem rovnako ako pri Shade 120 L s olejom.
Edit: a po prečítaní vášho príbehu o čistení chladiacej sústavy pri G13 ma chuť na "nové" auto nadobro prešla.
Problém sa dá vyhnúť nielen poznaním potrieb auta, ale celkovo jeho nekupovaním.

Na bežné vozidlo mám bandasku s vodou a čo vytečie to dolejem rovnako ako pri Shade 120 L s olejom.
Edit: a po prečítaní vášho príbehu o čistení chladiacej sústavy pri G13 ma chuť na "nové" auto nadobro prešla.

Problém sa dá vyhnúť nielen poznaním potrieb auta, ale celkovo jeho nekupovaním.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Niet pochýb ako sa do automotive podpísali emisné normy.Vždy to tak dopadne,čím väčší idiot má v ruke zákon,normu či pečiatku,tým viac škôd napácha.Pretože jediný,kto sa nikdy neradia,ani nepotrebujú názor odborníkov,vedcov či konštruktérov sú idioti z pečiatkou v prostredí tvorby noriem a zákonov.A toto je len začiatok cesty. Do prdele a spátky,nejlíp v nedeli,aby vás všichni videli.
-
"celkovo jeho nekupovaním" - aj predĺžením životnosti čomu sa dá a nenaletieť na kydy o novom, lepšom.
"ako sa do automotive podpísali emisné normy" - zčasti ťažké emisné nedopatrenia - k čomu je to dobré ak mnohé nové vydržia hovno a štvrť - ale ekologicky...
"ako sa do automotive podpísali emisné normy" - zčasti ťažké emisné nedopatrenia - k čomu je to dobré ak mnohé nové vydržia hovno a štvrť - ale ekologicky...
Dôchodca.
-
- Dátum registrácie: 10.06.2025 06:49 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51 Zdieľať na Facebook
Na týchto motoroch často chladič EGR ale nakoniec to aj tak dopadne tak, že sa bude zhadzovať hlava a treba ju dať odtlakovať (len v blízkom okolí mám 4 takéto motory, ktoré prešli touto procedúrou, z toho na 3 išla nová hlava).
Prajem veľa šťastia.
Prajem veľa šťastia.
-
- Dátum registrácie: 01.01.1970 01:00 Zdieľať na Facebook
Presne ako pise tuna QCKO.Budu tu riesit vselijake atomove/nano vodicky a aj tak to skonci na demontazi hlavy a ako bonus preplach toho sajrajtu z chlad.systemu.
-
Prasknutú hlavu naozaj žiadne nano nevyrieši...
Dôchodca.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných