spotreba oleja TSI

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: spotreba oleja TSI

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Osud (tým aj stav) každého auta je individuálny osud. Na pozadí pracujú základné zákony života z ktorých jeden hovorí - čo sa môže stať,to sa aj občas stane. Takže odtiaľto by mohla ísť nekonečná rozprava prečo jedno áno,prečo iné nie. Samozrejme že dva úplne rovnaké motory (autá) môžu mať totálne rozdielne osudy. Kdesi sa to zlomí,a ide to ďalej po zlej trajektórii. Málokedy vie niekto (majiteľ) kde tomu dal zlé polienko na oheň. Dobré je vedieť,čo smie /nesmie a čo naopak musí. Tu je počiatok všetkých počiatkov a z toho,sa potom odvíja spokojnosť či nespokojnosť. Dáš šancu...problém bude. Počet tých čo zistujú a riziko problému sa snažia znižovať je stále menší každým rokom.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Seven v tom že málokdo zaplatí opravu tuctového auta celkom aj pochopím, je to nerentabilné ale zas na druhú stranu keď to človek vie čo to je za takú opravu.
2500e je nič. Ak to má byť prevedené dobre.

Ja som neni menič ( aj keď u nás v robote sme podla rečí iných stredísk meniči - hold fabrická robota je fabrická robota ).
Veci sa snažím nejakým spôsobom opravným dať do chodu a to som aj riešil na svojich autách.
Strmene som mal repasy, opieskované a pozinkované a čreva nové. Brzdilo to jak lusk.
To isté aj zadok.
Na podobné akcie sa chystám aj na Accorde.

Mhlavaty, k tomu by som asi pridal len to že dnes sú autá čistý konzum a tak to aj ide.
Učia sa to nové generácie a zručnosť sa vytráca…

Ja som sa ešte učil v dobe kedy sa najprv riešil problém, a za druhé ako ho opraviť. Meniť nebola prvá možnosť.
Ale tak to je cca 15 rokov dozadu.

A kdohovie ako to v tom servise funguje teraz…
Jedno je isté, sú tam tí istí ludia čo pred rokmi - ako robia je už druhá vec.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Nie každý začal v ére keď meniť nebolo za čo.Ostávalo jedine opraviť,vyrobiť a tak. Na druhej strane viem ako vyzerá výučba na učňoch ktorých som mal..Technika takmer vesmírna,ale kto učí tých chlapcov ? No to je iná bieda. Na čom ich učia ? Že sa jeden dvaja odtrhnú a makajú naďalej na sebe,nové veci,nové vedomosti je kvapka do pohára.Koľko z nich má štastie aspoň na prax v servise kde ich vôbec pustia k autu a majú na nich trpezlivosť ?! Všetko čo samozrejme pribúda neskôr po vyučení je výsledok omylov a poučenie z nich.Tá technika by už potrebovala úplne inak vzdelávať,aj inak vyberať "adeptov" na učenie. Aj ten najsprostejší príde do,praxe a bleskovo,pochopí že zárobok je závislý na výmenách.Priority sú zmenené, zarobiť,nie opraviť. Liečiť,nie vyliečiť. Stavať,nie postaviť. Celé zle
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

V servisoch sa teraz zarába hlavne na dieloch ,100% navyše je už klasika 200% je zatial ešte ojedinelé
tak načo by sa srali len s hodinovkou pre mechanika ,ked môžu mať zadarmo €?
už prestali meniť aj čapy na ramene,presvedčia ťa že lepšie je vymeniť celé rameno.
A euráče zadarmo sa len tak sypú
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Žiaľ problém ide skrze celou spoločnosť a s každou činnostou.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

db69 napísal: 06.10.2025 07:51
už prestali meniť aj čapy na ramene,presvedčia ťa že lepšie je vymeniť celé rameno.
A euráče zadarmo sa len tak sypú
no nie vzdy je dobre menit len cap.ak je ten cap na vymenu tak aj silenty na ramene uz budu hotove.bud potrhane alebo stvrdnuta olisovana guma.uz ten diel nefunguje dobre.

a zase treba zaplatit ten cas mechanika ktory to bude menit brusit,vyklepavat nity alebo rezat hrdzave sroby,prelisovavat silenty.dnes berie uz kazdy servis skoro -40-50 euro normohodina prace.

dalsia vec ak sa uz ma robit naprava nieje dobre menit len to co je vylietane.koli dlhsej zivotnosti je dobre menit vsetko.
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

mhlavaty napísal: 05.10.2025 18:14 Ale no...zase trieskaš od buka. *este aj sroby na autach od koncernu su v stave ze bez nahrievania nejde povolit nic
to kde na tie perly chodíš ? Koľkože tých aut od koncernu do roka urobíš ? Samozrejme že sú také ktoré "zapuchnú" v hliníku a po 12-15 rokov sú problém. Ale hrdza ?
no to bude tym ze je rozdiel opravovat auto na juhu slovenska a auto zo severu slovenska.

alebo auto presovsky kraj nitriansky kraj.to su uplne ine cesty a hlavne v zime

a taky stropkov svidnik jajajaj.5 rocne octavie skorodovane napravy.

raz som mal auto z lucenca krasny stav bez korozie.na vychode to auto do 3 rokov bolo ako vrak.obite od kamenov napravy sama korozia blato nadrbane snad vsade ktore pekne vlhlo v dutinach auta.

preto ja mam na zimu na jazdenie doma vzdy nejaku vykopavku ktoru neriesim.aj teraz hladam nejaku octaviu 2 -3 cerstvu po stk ek z dobrymi pneumatikami a staci aby nebola z vonku hrdzava.co je zospodu mi nevadi aj tak pojde v marci prec.vychodne slovensko bolo v vzdy v zimnom obdobi same bahno kamene a solna kasa.a to iste je aj poprad ruzomberok zilina.auta su tam dobite.

a to niesom jediny kazdy kto ma na vychode zachovale auto a chce ho mat zachovale jazdi v zime napr aj fabiou.na zimu kupi na jar preda.a ak to prezije jednu zimu v poriadku ze nezakvitne tak potiahne dve zimne sezony.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Podnebie určite má vplyv.Juh je vcelku v pohode. Navyše čo tak pozerám vyrástli tu umyvárky v slušnom počte a sú vyťažené. To určite veľa zachráni,lebo voda oschne veľmi rýchlo,ale v humuse sa drží dlho.A korózia miluje špinu
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 3 neregistrovaní