Toyota corolla - motorizácia
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52 Zdieľať na Facebook
Re: Toyota corolla - motorizácia
a este ma eraz napadlo k tomu spolahlivemu starsiemu - citroen zx 1,9TD - bolo super, ale samozrejme pri intenzivnom pouzivani menis baterku, starter, altik, tycky, brzdy, tlmice, capy ako na pase a ked nemenis, tak trpis, ako väčšina tu na fore, co autam nerozumie ani za mak. Ziaden pretekar a olej kazdych 6-8 tis, ako bol cas a vzdy aj s filtrami...ked na toto aspon zaklad clovek nema, tak mu nevydrzi ani mercedes G. Ale to ma len tak napadlo, vedel by so ich hadam aj 10 a este sa mnohe daju normalne kupit. Pýtaj sa starsich.
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
db69 napísal: ↑12.03.2025 09:35sused kamarat ju mal v 1,6 beznin/lpg.
fajn až do doby ked nezačala žrať olej jak bezdomovec čučo.
Na 500km aj 2 litre. Nepomohlo nič.
Bol rád že sa toho po dlhom predaji zbavil.
A nový majitel bol tiež rád,že sa lacno vozí.Ale asi len 2 -3 týždne.tak to radšej tiež predal
Tu sa treba ovšem trocha pristaviť.To papanie oleja nie je vlastnosť motora ale zlé zaobchádzanie zo strany majiteľa.Tie procesy ktoré spotrebu spúšťajú nastúpia... alebo nie,ak nemajú vytvorené podmienky.V DNA to ale motor nemá,nakoniec bol v rodine.U starého Picassa čo má rovnakú šrotovú aj predajnú cenu nikto nebude túto vec riešiť,ani napriak tomu že cena takej opravy nerujnuje rodinný rozpočet.No ale ak cena auta a opravy je to samé...nuž ostáva sa toho zbaviť.Ale je to len a len o gazdovi,prípadne dedičstve po inom gazdovi a neustráženej kúpe.Ktože by pri kúpe pod tisícku niečo riešil okolo technického stavu.Kedže sa tieto veci prakticky nikdy neriešia,výsledok je smer oprava max do mesiaca.Kupujúci má vždy možnosť sa dojednať urobiť emisku za mojeje prítomnosti.Ak prejde hneď tam ho vyplatím,ak neprejde,škodu si znáša pôvodný majiteľ.A sme doma...koľkým teraz prebehlo hlavou...no určite. No ale kto vie že auto je ok,s tým problém nemá,dokonca sám navrhne (a to býva úspešné) že urobím novú kontrolu za vašej prítomnosti,ovšem to si priplatíte.Rozumnému to iba nahrá
Cena auta nemá dopad na to či sa takto správať alebo nie,kontrola je povinná aj pri nulovej hodnote auta.
-
- Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24 Zdieľať na Facebook
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Cico https://www.google.com/search?q=THP&sca ... nt=gws-wiz
THP je technicko hospodarsky pracovník , alebo v druhom slede TetraHydroPropan
Takže môžeš gugliť do aleluja.
THP je technicko hospodarsky pracovník , alebo v druhom slede TetraHydroPropan
Takže môžeš gugliť do aleluja.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
-
Dobre, tak pre tých pomalších: Citroen, motor 1,6 THP.
-
Ano to je to spravne pomenovanie "pomalších", pretože asi ťažko môžme chcieť od managera ktorý trávi čas preposielaním farebných tabuliek v exceli aby riešil AKO s autom jazdiť a AKO ho servisovať. Jeho predpoklad je že je to rovnaké ako v reštike - objednám jedlo a kuchár s čašníkom sa postarajú. Kúpim auto a mechanik s pumpárom a právnikom sa starajú. Len masovemu rozšíreniu daného pohladu bráni nízka kupna sila obyvatelstva. 

-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Google - Citroen 1,6 THP spotreba oleja.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
To už ale musíš vedieť, že má takýto problém! Ten pán si mal ale pred kúpou hľadať všeobecné informácie o tom motore, aby vedel, že sa mu má vyhnúť širokým oblúkom.
-
Vyhýbanie sa zlým produktom, je často problematické. Ja študujem , porovnávam, hladám a vo vysledku mi to ukazuje vyhnúť sa všetkému čo už nemá rozvod ozubenými kolesami.
Takže druhá varianta je ísť cestou spotrebného tovaru. Kúpim hocičo v cene ktorú ešte na dva roky dokažem akceptovať a dojazdím. Pretože naprieč celým trhom je výsledok - čo neumrie na problémy s motorom to zožerie hrdza a ja fakt nežijem pre auto.
V inej teme sa tu basni o Yariske - 1.3 VVTI, a kto si dobre pamätá tak si spomenie na príbeh čo dával Milan o trampotách s jedným VVTI.
Takže druhá varianta je ísť cestou spotrebného tovaru. Kúpim hocičo v cene ktorú ešte na dva roky dokažem akceptovať a dojazdím. Pretože naprieč celým trhom je výsledok - čo neumrie na problémy s motorom to zožerie hrdza a ja fakt nežijem pre auto.

V inej teme sa tu basni o Yariske - 1.3 VVTI, a kto si dobre pamätá tak si spomenie na príbeh čo dával Milan o trampotách s jedným VVTI.

-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Nie každému stačí "auto za jednu výplatu" (mne áno, prípadne za jednu a pol) 

Dôchodca.
-
- Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55 Zdieľať na Facebook
V dnešnej dobe - určite turbo.
To je základ.
1.0 Tsi, 1.2 tsi neskorší - to sú všetko už osvedčené motory.
250000 km natočia bez problému - čo je aj limit životnosti moderných aút.
Takže, kúp si fábiu alebo scalu od prvého majiteľa v slušnej výbave, cca 5 ročnú a do 100000 km, s manuálom a máš pokoj na ďalších minimálne 5 rokov.
Servis všade, škodováckej fórum k dispozícii, spotreba dobrá.
Navyše a na rozdiel od Toyota aj dobrý priestor a hlavne ticho.
To je základ.
1.0 Tsi, 1.2 tsi neskorší - to sú všetko už osvedčené motory.
250000 km natočia bez problému - čo je aj limit životnosti moderných aút.
Takže, kúp si fábiu alebo scalu od prvého majiteľa v slušnej výbave, cca 5 ročnú a do 100000 km, s manuálom a máš pokoj na ďalších minimálne 5 rokov.
Servis všade, škodováckej fórum k dispozícii, spotreba dobrá.
Navyše a na rozdiel od Toyota aj dobrý priestor a hlavne ticho.
-
- opravy & diag
Ak sa Tsi rozhodne odmeniť svojho majiteľa tak je problém ani nie veľký ale kolosálny.Pretože tej motorizácii rozumie tak do 10 ľudí cakomprask na SVK.Opraví sa to v podstate vždy,rozdiel je len vo výške ceny
Ak by mala byť životnosť auta 250 tis km,tak by pri nákladoch na tie km to bolo dostupné iba značne bohatej klientele.Naštastie autá ktoré aj zabudli kedy prekonali dvojnásobok km veselo behajú a nikam neodchádzajú. Volba je a má zostať slobodná,ako predmer zárobku je lepšie novšie a drahé,ak sa bavíme o užitkovej hodnote alebo koľko km za akú cenu musíme veslovať inam.Radiť ľudom (zo strany mechanika) čo kde ako je tak trochu ako vo filme....a sklári nebudou mít čo žrát ! A toto je dobrá doba,práve preto lebo ľudia robia čo robia.
Ak by mala byť životnosť auta 250 tis km,tak by pri nákladoch na tie km to bolo dostupné iba značne bohatej klientele.Naštastie autá ktoré aj zabudli kedy prekonali dvojnásobok km veselo behajú a nikam neodchádzajú. Volba je a má zostať slobodná,ako predmer zárobku je lepšie novšie a drahé,ak sa bavíme o užitkovej hodnote alebo koľko km za akú cenu musíme veslovať inam.Radiť ľudom (zo strany mechanika) čo kde ako je tak trochu ako vo filme....a sklári nebudou mít čo žrát ! A toto je dobrá doba,práve preto lebo ľudia robia čo robia.
-
- Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59 Zdieľať na Facebook
Pre teba je auto na dojazdenie do 500e, pre mňa do 3000.
Ako tá yariska.
Už sa tam rieši, že sa nezobrala, lebo je lakovaná. Ale pokial bola v dobrom technickom stave, prečo nie?
Moje aygo stálo 1500 a nemienim na ňom okrem oleja a sviečok robiť ani prd. Pokial prežije STk a Ek tak horšie pre auto.
Ďalšie dva roky bude štartovať do škôlky 2km a domov
-
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
To niekto na starom aute aj rieši , že bolo lakované?Pre to nekúpi?
Milujem takých magorov čo prídu na kúpu 12-13 ročného auto s lakomierkou
Vid jedných na youtube že RNDG či tak nejak sa volajú..kupovali golfa 2013 a podrobili ho previerke ako keby bolo zo salonu
....kolko áut čo maju 10 rokov a viac nemalo lakovaný diel?1%?Mne nejaký chuj na parkovisku oškrel a prevalil dvere...hlinníkové čiže sa to ani detailerovi nepodarilo spraviť tak aby to nebolo vidieť..tak som to musel dať nalakovať..

Milujem takých magorov čo prídu na kúpu 12-13 ročného auto s lakomierkou

Vid jedných na youtube že RNDG či tak nejak sa volajú..kupovali golfa 2013 a podrobili ho previerke ako keby bolo zo salonu

-
- opravy & diag
Ako sa to vezme.Mal som kvalitný merač,chodil som pre zákazníkov preverovať auto.Prakticky len výnimočne sa auto kúpilopretože chýb plno,ľudia klamú alebo sa robia že nevedia a pod.
Hravo som zistil napr rezanú (výmena) strechu,menenú stvrtku atd atd Stačí krieda a nakreslím kade to bolo rezané.Takže,kto robil dlhé roky ťažkú klampiarinu a roky ťažké búračky na stolici,toho neoblafnete.Takže...jednoznačne merať.Rozymný majiteľ má foto dokumentáciu že - lakované pre poškrabanie klincom od suseda,tu je pred,tu je po.Tu je od kamienkov čelná hrana strechy,tu je otrepanie z Teska od paničky z velkým zadkom atd atd
Každý nadáva na AAA,v Prahe namerané kufrové dvere po laku...tu máte tel. zavolajte majiteľovi prečo,tak sa to robí.Ĺudia pi... jú na tých čo si robotu robia poriadne prakticky vždy,teda jedna časť.Je to minca na dve strany
Hravo som zistil napr rezanú (výmena) strechu,menenú stvrtku atd atd Stačí krieda a nakreslím kade to bolo rezané.Takže,kto robil dlhé roky ťažkú klampiarinu a roky ťažké búračky na stolici,toho neoblafnete.Takže...jednoznačne merať.Rozymný majiteľ má foto dokumentáciu že - lakované pre poškrabanie klincom od suseda,tu je pred,tu je po.Tu je od kamienkov čelná hrana strechy,tu je otrepanie z Teska od paničky z velkým zadkom atd atd
Každý nadáva na AAA,v Prahe namerané kufrové dvere po laku...tu máte tel. zavolajte majiteľovi prečo,tak sa to robí.Ĺudia pi... jú na tých čo si robotu robia poriadne prakticky vždy,teda jedna časť.Je to minca na dve strany
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný