Mercedes GLE 350d vs Audi Q7 3.0 tdi

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Re: Mercedes GLE 350d vs Audi Q7 3.0 tdi

Príspevok od používateľa tuninka »

no to GLE má o 200 litrov väčší kufor, ako A4, aj vyššiu hranu kufra, keď sa nakladá, aj o skoro 800 kilo ťažšie, skús tento link https://www.carsized.com/en/cars/compar ... g-63/rear/
krawa
Dátum registrácie: 13.10.2009 10:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa krawa »

Na servis mam cloveka aj audi aj mercedes tam neni problem.nehovorim teraz o autorizovanom
A4 3.0Tdi 2013 180kw
krawa
Zdieľať na Facebook

tuninka dakujem pekne za ten link.pekne sa to tam da porovnat :3dcline:
A4 3.0Tdi 2013 180kw
miroslav114
Dátum registrácie: 17.03.2015 21:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miroslav114 »

Nič ma do toho , kúp si čo chces , ale mne hlava nebere pár veci ako : Nakladanie kočíka.do SUV , parkovanie , jazda v meste , nákupné strediská - obuchane dvere od cudzích áut , parkovanie v podzemných garážach, spotreba v meste , a taktiež takému autu neprospeje jazda v meste ,zatiaľ samé mínusy , rýchlejšie opotrebenie náprav ... Či to je image pred susedmi a známi neviem , ale ja každého môžem zvysoka , a určite by som dal žene do mesta nejaký spoľahlivý benzín , a niečo menšie a nižšie a y sa dalo pohodlne.nalozit deťmi a kočikom
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

tieto porovnávače velkosti sú super.
Kopec ludí si chce kúpiť velké SUV a pri porovnaní s konkurenciou zisti že to až tak velké nie je .
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Skus pozriet toyotu verso, ku koncu sa predavala s atmosferickymi 1.6 a 1.8 benzin. Vynikajuce auto na Tvoje potreby. Dobre sa do neho dava dieta v autosedacke - chrbat pri tom nerobi akrobaticke ohyby. Do kufra okrem kocika das aj nakup.
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

db69 napísal: 04.09.2024 20:51 Kopec ludí si chce kúpiť velké SUV a pri porovnaní s konkurenciou zisti že to až tak velké nie je .
niektoré sú veľké, ale iba zvonka..... zvnútra sú váčšinou porovnateľné s kombíkmi, kufre nemajú o moc väčšie, jazdné vlastnosti nemajú lepšie, iba sú ťažšie, potom viacej derú pneumatiky. Jediné plus, čo ja na nich vidím, je vyšší posed, ľahšie nasadanie, trošku lepší výhľad, tým, že sedíš vyššie.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

krawa napísal: 04.09.2024 17:06 Akurat ze som chcel zrovna ten vzduchovy pohodlne to je.ci kaslat na to?drviva vacsina je vzduchovyc
Keď som si vyberal prvé - a zatiaľ jediné - moje SUV, bolo mi povedané, že jedine na vzduchu. Dal som si povedať a musím uznať, je to to parádne. Teda aspoň na tom mojom konkrétnom, čo je Porsche Macan.
Jediná nevýhoda toho podvozku je, že 2x do roka, pri prezúvaní, je treba pred zdvihnutím na zdviháku zamknúť podvozok a potom ho zase odomknúť :d :D

Iné auto na vzduchu som nemal, takže ku iným sa vyjadriť neviem, ale toto konkrétne určite neľutujem, že som kúpil so vzduchom.

Síce sa na to nepýtaš, ale skúsim ti poradiť aj niečo navyše: Mám v tom mojom motor 3,6i biturbo, čiže ten najvýkonnejší, aký sa tam dával. Priemer za rok a pol čo to mám, je 11,4. A to nie som brzda cestnej premávky... Čo počúvam od známych, ktorí majú veľké kravy na naftu, žerie im to v podstate rovnako, niektorým dokonca aj viac. V takom prípade naozaj nevidím na dieslik žiadny rozumný dôvod.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

tuninka napísal: 04.09.2024 21:09
db69 napísal: 04.09.2024 20:51 Kopec ludí si chce kúpiť velké SUV a pri porovnaní s konkurenciou zisti že to až tak velké nie je .
niektoré sú veľké, ale iba zvonka..... zvnútra sú váčšinou porovnateľné s kombíkmi, kufre nemajú o moc väčšie, jazdné vlastnosti nemajú lepšie, iba sú ťažšie, potom viacej derú pneumatiky. Jediné plus, čo ja na nich vidím, je vyšší posed, ľahšie nasadanie, trošku lepší výhľad, tým, že sedíš vyššie.
Toto som si myslel aj ja - kým som si jedno nekúpil :d :D Vždy som bol na šporťáky, ale musím citovať, čo mi povedal chlapík, ktorý mi to auto (Macan) v Nemecku kupoval, keď mi odtiaľ volal (vždy najprv pozrie, či je auto OK a zavolá mi):
"Kámo, keď sa na tom prevezieš, zabudneš aj na Z4 aj na Astona". No, až takto doslova možno nie, ale je to veľmi blízko ku pravde, naozaj.
Už chápem, prečo sú niektoré jazdené Porsche tak nekresťansky drahé :d :D
krawa
Zdieľať na Facebook

Miroslav to neni o image ani sa predviezt pred susedmi.tiez sa mozem na vsetkych vyprdnut mne ide o moje pohodlie.k tym obuchanym dveram to mas pravdu ale to som mal otrieskany aj tento kombik ale uz par rokov ked ideme ci na nakup ci hocikde inde parkujem to na opacnom konci parkoviska a mam pokoj a proste sa prejdeme lebo dnes by vsetci najradsej sa natrtkali rovno do vchodu my sa chvilu prejdeme a zatial mam klud.alebo parkujem na parkovisku pre rodiny tie su o dost sirsie.k tej spotrebe samozrejme necakam ze mi to bude chodit za 7l ako toto co mam teraz.uz som fakt zvazoval aj benzin ale neviem ci Q7 co ma ten 3.0tfsi je moc dobra volba
A4 3.0Tdi 2013 180kw
lkopcansky
Dátum registrácie: 25.02.2013 14:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lkopcansky »

Na to tvoje používanie by som uvažoval nad hybridným Lexusom RX
leonNL
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

vykopanafosilia napísal: 04.09.2024 22:37 Jediná nevýhoda toho podvozku je, že 2x do roka, pri prezúvaní, je treba pred zdvihnutím na zdviháku zamknúť podvozok a potom ho zase odomknúť :d :D
Vyhoda vzduchoveho podvozku na mercedese oproti groupe je, ze ho nemusis zamykat ani nijak inak šaškovať pred dvihanim na zdvihaku. Jednoducho das na zdvihak a dvihas, ziadne nezmysly ako zamykanie ci blokovanie ci cojaviemco…
A tak ako sa tu uz vyjadrili predomnou, komfort oproti pruzinam neporovnatelny! A co sa spolahlivosti a servisovatelnosti tyka, nicoho sa nemusis obavat, mechy nestoja majland a vydrzia fakt vela, mozno rovnako ako pruziny, ktore tiez ked sa zlomia treba vymenit. A tlmice menis aj na aute so standardnym pruzenim. A kompresor tiez nestoji vela. Obe auta ktore mam su na vzduchu, na pruziny by som urcite nepresiel. A ty ked kupujes velku vysoku tazku kravu, tak jedine na vzduchu.
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
HHTWin
Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa HHTWin »

Co sa tyka kompresora, velmi casty problem, ktory ho znici ke prasknuta gumena hadicka, cez ktoru nasava vzduch a dostanu sa do valca necistoty a prach a narobi ryhy do valca, druhu problem ak je dlho zname, ze je netesny mech napr. a proste kompresor ide vkuse lebo sa ho snazi stale zrovnavat. Kompresor je elektromotorcekom pohanany piest, ktory tlaci vzduch do rozvadzaca, v ktorom su ventily a tie reguluju rozvod do jednotlivych vakov tie otvara a zatvara podla potreby, ak ma zasobnik napr. Airmatic tak lahke dofuknutie ani kompresor nespusta ide zo zasobnika, podvozok ma navyse napr. u mb ADS co je adaptivne tlmenie ci uz automaticke alebo manualne ovladanie, automatika na dialnici podla rychlosti znici svetlu vysku, ztuhnu tlmice takze auto na svoje vysky sa chova pri vyssich ruchlostiach ako "zehlicka" ziadne naklony hopsania a podobne. Ak kompresor ide vkuse lebo je napr. deravy system znici sa kruzok na pieste ako na pieste v motore a kompresor straca moznost vytvorit pozadovany tlak. Navyse daju sa za nie velke peniaze najst aj komplet nahradne diely aj wabco alebo amk a opravit ho. Ja som vymenil vsetky mechy teraz po 350tis km a vela rokoch boli este povodne, kompresor bezi, rozvadzac pracuje, vymene tiahla na snimacoch vysky, tlmice ako nove, resp. zadne este prednou niekto vymenil ale skor kvoli elektronike ads ako kvoli opotrebeniu tlmica.

Ako je to urcite komplikovanejsie riadenie podvozku ako 4 tlmice a 4 pruziny, tu su 4 elektronicke tlmice, 4 mechy, 4 snimace vysky, senzory naklanania, kompresor, rozvody na vzduch, riadiaca jednotka, rozvadzac s ventilmi.
Naposledy upravil/-a HHTWin v 05.09.2024 09:01, upravené celkom 1 krát.
krawa
Zdieľať na Facebook

Ten lexus sa mi absolutne nepaci ale ze ziadny to ako z inej galaxie.niekomu sa pacit moze to beriem.tak uz len dake to GLE najst idealne AMG line :2f93:
A4 3.0Tdi 2013 180kw
krawa
Zdieľať na Facebook

Inak co som tak pozeral tak tie auta z roku 16 18 maju vacsinou najazdy od 100 do 180tkm.to kazdy staca ci co
A4 3.0Tdi 2013 180kw

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných