Nova mazda CX-30 - 0% úrok
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Re: Nova mazda CX-30 - 0% úrok
DB69
Všetko ostatné po tom je nepodstatná volná debata.
Budem citovať bývalého staleho člena MP3Turba - T.C.O. - pokial by ludia vedeli čo to znamená a brali to do úvahy v celom svojom živote, tak by to tu vyzeralo inak. Pretože TCO nie je len o peniazoch, ja ho kludne dokažem aplikovať aj na manželstvo alebo výchovu detí.

Toto je kompletná a všetko vystihujúca odpoveď, ktorú zadavatel dostal okamžite.a prečítal si aj tie malé písmenká?
Všetko ostatné po tom je nepodstatná volná debata.
Budem citovať bývalého staleho člena MP3Turba - T.C.O. - pokial by ludia vedeli čo to znamená a brali to do úvahy v celom svojom živote, tak by to tu vyzeralo inak. Pretože TCO nie je len o peniazoch, ja ho kludne dokažem aplikovať aj na manželstvo alebo výchovu detí.
-
snake_srb
- Dátum registrácie: 26.01.2026 16:04 Zdieľať na Facebook
Nové auto pre mňa nie je nutnosť, len ma zaujala ponuka a chcel som vedieť, či má niekto reálne skúsenosti s touto alebo podobnými akciami.
Pozerám sa hlavne po jazdených combi/MPV (potrebujem niečo väčšie než hatchback), ale ceny sú aktuálne dosť vysoké. Keď porovnám, za koľko sa dnes predávajú 15-ročné autá, tak sú cenovo podobne ako keď som svoje kupoval pred cca 6 rokmi – len s vyšším najazdom.
Pravda je taká, že náklady nie sú len kúpna cena ale aj palivo, servis, diely, poistky… To všetko treba rátať... TOC.
Ale auto potrebujem denne (dochádzanie do prace, rodina, dovolenky, návštevy, nákupy...). Bez auta sa v momentálnej situácii zaobidem len ťažko a výrazne by to predlžovalo všetky uvedené aktivity.
Nové si viem dovoliť skôr na splátky a staré/staršie je lacnejšie na kúpu, ale otázka je spoľahlivosť a komfort (staré si kúpiť neviem...). Čo - to mám už naštudované z rôznych tém na forume ale vždy to skončí pri tom istom:
„Stará poctivá výroba bez zbytočne komplikovaných systémov“ vs. „nové je len nové“. Existuje stredná cesta? 2-3 ročné auto?
Pozerám sa hlavne po jazdených combi/MPV (potrebujem niečo väčšie než hatchback), ale ceny sú aktuálne dosť vysoké. Keď porovnám, za koľko sa dnes predávajú 15-ročné autá, tak sú cenovo podobne ako keď som svoje kupoval pred cca 6 rokmi – len s vyšším najazdom.
Pravda je taká, že náklady nie sú len kúpna cena ale aj palivo, servis, diely, poistky… To všetko treba rátať... TOC.
Ale auto potrebujem denne (dochádzanie do prace, rodina, dovolenky, návštevy, nákupy...). Bez auta sa v momentálnej situácii zaobidem len ťažko a výrazne by to predlžovalo všetky uvedené aktivity.
Nové si viem dovoliť skôr na splátky a staré/staršie je lacnejšie na kúpu, ale otázka je spoľahlivosť a komfort (staré si kúpiť neviem...). Čo - to mám už naštudované z rôznych tém na forume ale vždy to skončí pri tom istom:
„Stará poctivá výroba bez zbytočne komplikovaných systémov“ vs. „nové je len nové“. Existuje stredná cesta? 2-3 ročné auto?
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Aké staré (mladé) musí byť podľa teba auto, aby bolo komfortné? 
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Auto NESMIE byť komfortné pretože to zvádza k jazdeniu bez realnej potreby -tzv. užívanie si jazdy. Je to popretie greendealu a celej ekologickej snahy EU. 
-
snake_srb
No veď to je otázka... Je to subjektívne.
Vozil som sa v rôznych autách, počnúc golfom 1 bez klímy cez rôzne renaulty, volva, dacie, toyoty, fiaty až po novšie fordy, volkswageny, jeepy, mazdy (aj s vyhrievanými sedadlami) (aj s klimatizáciou...).
Neotvárame sa že komfort áut nestúpa... No ja osobne nie som náročný a odveziem sa v hocičom :D
Vozil som sa v rôznych autách, počnúc golfom 1 bez klímy cez rôzne renaulty, volva, dacie, toyoty, fiaty až po novšie fordy, volkswageny, jeepy, mazdy (aj s vyhrievanými sedadlami) (aj s klimatizáciou...).
Neotvárame sa že komfort áut nestúpa... No ja osobne nie som náročný a odveziem sa v hocičom :D
-
cicmanec942
A ešte, Kefalín, čo si predstavuješ pod takým slovom, že „komfort”?
-
snake_srb
Je to subjektivne.
Ale... komfort môže ovplyvňovať každý jeden prvok (či už jeho prítomnosť, alebo absencia)... ventilacia/klimatizacia, vyhrievanie, nastavenie volantu, odpruženie, radio, nastavenie pásov, tienidlo proti slnku... Niekto sa už nezaobíde bez 360° pohľadu, či parkovacieho asistentu...
Niekto potrebuje všetko a niekto nič :D ... Ja asi niečo uprostred. Ale dosť bolo pitvy môjho príspevku. Že som sa dal stiahnuť do debaty.
Ale... komfort môže ovplyvňovať každý jeden prvok (či už jeho prítomnosť, alebo absencia)... ventilacia/klimatizacia, vyhrievanie, nastavenie volantu, odpruženie, radio, nastavenie pásov, tienidlo proti slnku... Niekto sa už nezaobíde bez 360° pohľadu, či parkovacieho asistentu...
Niekto potrebuje všetko a niekto nič :D ... Ja asi niečo uprostred. Ale dosť bolo pitvy môjho príspevku. Že som sa dal stiahnuť do debaty.
-
cicmanec942
Klímu, nastavenie pásov a slnečné clony majú autá desiatky rokov a nie je na tom veľmi čo vylepšiť. To isté rádio či parkovacie senzory. Komfort odpruženia sa so zväčšujúci kolesami skôr zhoršuje. Takže naozaj nevidím reálny dôvod, prečo by malo byť nové auto komfortnejšie ako nejaké 10 či 15-ročné.
Ani len tie svetlá nie - už xenóny svietili dostatočne a stáli zlomok tých súčasných! Jedine ten parkovací asistent. Ale ak to má byť jediný dôvod pre nové auto tak je otázka čo si robil doteraz keď si sa stále nenaučil parkovať. 
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Oco .človek príde do veku že už jazdí len z nutnosti.Nepotrebuje sa len tak voziť pre radosť.
moje prvé nové auto (1999) bolo bez klímy , bohate mi stačili elektrické okná v zaklade.
Druhe nové (2010) už muselo mať klímu.Začali sme s detmi chodiť na dovolenky ,a drbať sa v lete 400-500-700km nie je výhra.
Tretie nové už má aj tempomat a vyhrievané sedačky .a samozrejme kopec asistentov.
Tempomat ,vyhrievané ,klímu a popripade strešné okno preferujem aj ked kupujem "nové" LKW.
A to som asi 15 rokov odjazdil na Aviach
P.S Parkovací asistent? Pre chlapa ? To ani moja žena nepotrebuje.
Ja osobne parkujem na "zrkadlá" .prcám celú kameru a pípanie
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Ja by som na tvojom mieste nejake rocne auto s par km..tam padne za obet najvyssia strata hodnoty..
3 rocne uz asi nie..ktovie ako a co s nim predosly majitel robil za taku dobu..
Ja som raz kupil 5 rocne 130 000 km malo..vytesoval sa jak leco...postupne som zistoval,ze co vsetko je tam dodrbkane a zatajene..po roku islo kadelahsie a objednal si funglovicu..
3 rocne uz asi nie..ktovie ako a co s nim predosly majitel robil za taku dobu..
Ja som raz kupil 5 rocne 130 000 km malo..vytesoval sa jak leco...postupne som zistoval,ze co vsetko je tam dodrbkane a zatajene..po roku islo kadelahsie a objednal si funglovicu..
-
snake_srb
Len kto preda rocne auto? Ci? Nemam to riešiť?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 1 neregistrovaný