Výfuk na motorku

diskusia ohľadne motocyklov, Vaše názory a problémy s nimi ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

uwa0904246381
Dátum registrácie: 16.03.2025 10:53
Zdieľať na Facebook

Výfuk na motorku

Príspevok od používateľa uwa0904246381 »

Zdravím, oblasť výfukov na motorkách som v živote neriešil čiže o Tom nič neviem.
V poslednej dobe rozmýšľam nad kúpou aftermarket výfuku na moju motorku (Voge 500r ) ale čo som si všimol tak sa skoro žiadne výfuky nevyrábajú homologizované.
Ako to je s týmito európskymi obmedzeniami a ich dodržiavaním? Viem že motocykel nemôže presahovať určitú úroveň hluku, ale výfuky vidím na iných motorkách neustále a pochybujem že všetci majú homologizované výfuky.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Výfuk na motorku

Príspevok od používateľa seven549 »

ako to je z pravidlami?nijako vsade sa porusuju.v celej europe teraz bezi mat na motorkach a autach hlucne + strielajuce vyfuky.

kazdy si to dava alebo ladi sam podla toho aky rachot chce mat.

merace hluku na slovensku nemaju a na ceste policia neriesi ci je to homologizovane.na to sluzia stk stanice.cize si to pred kontrolou pripravis tak aby to preslo.das tam seriovy vyfuk.
vykopanafosilia
Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vykopanafosilia »

Západní fašisti buzerujú motorkárov s hlukomermi. Preto tam motorkári používajú "dB killery", ktoré hlučnosť znižujú. Je to ako u blbých, lebo predpisy hovoria, že ak je auto (alebo motorka) vo svojej domovskej krajine v jeho momentálnom stave legálne, NEMôŽU ho za to pokutovať v inej krajine. Napríklad, ak by sem prišiel niekto z USA a mal v aute motor z úplne iného auta inej značky (čo je v USA legálne a u nás nie), naši policajti ho za to NEMôŽU buzerovať, ani pokutovať.
Lenže pre západných fašistov toto neplatí, obzvlášť keď môžu buzerovať niekoho zo strednej, nedajbože východnej Európy.

No a hádaj sa niekde v rakúsku na diaľnici s pridrbaným gestapákom, ktorý nedokáže stráviť, že jeho tupý dedo padol vo vojne s podradnými Slovanmi :-)

Čiže zhrnuté - u nás si daj výfuk aký chceš, ale von by som s tým radšej nejazdil. Tam ťa totiž budú buzerovať aj za celkom legálny výfuk, ak sa im bude zdať, že je "príliš hlučný".
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

vykopanafosilia napísal: 17.03.2025 20:13 Západní fašisti buzerujú motorkárov s hlukomermi. Preto tam motorkári používajú "dB killery", ktoré hlučnosť znižujú. Je to ako u blbých, lebo predpisy hovoria, že ak je auto (alebo motorka) vo svojej domovskej krajine v jeho momentálnom stave legálne, NEMôŽU ho za to pokutovať v inej krajine. Napríklad, ak by sem prišiel niekto z USA a mal v aute motor z úplne iného auta inej značky (čo je v USA legálne a u nás nie), naši policajti ho za to NEMôŽU buzerovať, ani pokutovať.
Lenže pre západných fašistov toto neplatí, obzvlášť keď môžu buzerovať niekoho zo strednej, nedajbože východnej Európy.

No a hádaj sa niekde v rakúsku na diaľnici s pridrbaným gestapákom, ktorý nedokáže stráviť, že jeho tupý dedo padol vo vojne s podradnými Slovanmi :-)

Čiže zhrnuté - u nás si daj výfuk aký chceš, ale von by som s tým radšej nejazdil. Tam ťa totiž budú buzerovať aj za celkom legálny výfuk, ak sa im bude zdať, že je "príliš hlučný".
SUHLASIM s tebou. Dedo mi rozpraval ako nosil zradlo do WIEN abi tam neskapali od hladu. :41c2: :41c2: :41c2: :42f8: :42f8: v 70 rokoch bol kurz 1 kcs voci silingu 0,70 :41c2: :41c2: :d :D

LINK: https://hnonline.sk/dennik/peniaze-a-in ... -po-dnesok
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

"v 70 rokoch bol kurz 1 kcs voci silingu 0,70!

No čo myslíš, prečo bol v r. 1991 kurz 3:1 ,, t.j. 4x viac ?
No lebo to tu kočírovali komunisti pod kuratelou rusákov a nazývali to socializmus.
A v rakúsku je socializmus doteraz a my to nazývame kapitalizmus
jacobj
Dátum registrácie: 19.04.2014 15:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jacobj »

uwa0904246381 napísal: 16.03.2025 10:57 Zdravím, oblasť výfukov na motorkách som v živote neriešil čiže o Tom nič neviem.
V poslednej dobe rozmýšľam nad kúpou aftermarket výfuku na moju motorku (Voge 500r ) ale čo som si všimol tak sa skoro žiadne výfuky nevyrábajú homologizované.
Ako to je s týmito európskymi obmedzeniami a ich dodržiavaním? Viem že motocykel nemôže presahovať určitú úroveň hluku, ale výfuky vidím na iných motorkách neustále a pochybujem že všetci majú homologizované výfuky.
Homologovaný výfuk musí spĺňať emisné a hlukové štandardy nastavené EÚ pre danú normu. V prípade aftermarket výfukov sa podľa modelu motorky stretneš s dvoma typmi - koncovka alebo kompletný výfukový systém. Pokiaľ má motorka sériový výfukový systém ktorý umožňuje vymeniť iba koncovku, tak je to pre teba ako majiteľa motorky oveľa lacnejšie, a pre výrobcu výfuku jednoduché riešenie ako docieliť homologizáciu (koncovka totiž začína až za katalyzátorom, takže, zjednodušene povedané, stačí splniť hlukovú normu). V prípade výfukov ktoré sú už v sérii jeden celok už nevieš vymeniť iba koncovku, ale mení sa komplet. No a tu to začína už byť komplikovanejšie. Zatiaľ čo s homologovanou koncovkou od renomovaného výrobcu sa podľa modelu motorky zmestíš aj do 500€ (a vymeníš ju za 10 minút na parkovisku pred barákom s gola sadou hoc aj za 5 korún), mnohé homologované komplety (zvody + katalyzátor + koncovka) štípu od 1500€ vyššie a aj samotná inštalácia je už na dlhšie, pretože v niektorých prípadoch odstrojuješ tretinu motorky. Takmer každý výrobca ale ponúka aj nehomologované komplety (a častokrát vo väčšom pomere k tým homologovaným) ktoré nemajú katalyzátor. Sú to vlastne zvody napojené buď priamo, alebo cez medzizvod priamo na koncovku. Takéto riešenie už z princípu nemôže byť homologované, keďže neobsahuje katalyzátor, preto k nemu výrobca dá len upozornenie v zmysle "for racing/competition only" a vybavené. Ale kúpiť si ho môžeš tak či tak, navyše za cca. 3/4 ceny homologovaného, a ako bonus získaš, podľa modelu motorky, výkon naviac a takisto úsporu hmotnosti. Takže áno, veľa ľudí ide touto cestou, pretože kto by nechcel viac výkonu, menej hmotnosti, a lepší zvuk za menej peňazí? Pokiaľ nie je človek úplne vytretý, vie jazdiť aj s nehomologovaným systémom tak, aby nijako extra neobťažoval svoje okolie a jediné čo rieši je STK, kedy nahodí späť pôvodný výfukový systém. V tomto súčasnom Bananistane sa aj tak hlukové znečistenie motorových vozidiel nerieši, policajti hlukomermi bežne nedisponujú.

Ešte k tvojej motorke - z toho čo som videl na fotkách nie je výfukový systém v celku, a tým pádom vieš vymeniť aj iba koncovku. Popozeral som ktorí výrobcovia ich na tvoju moto ponúkajú aj v homologovanej verzii, a širší výber ponúka asi len talianske GPR: https://www.gpr.it/en/shop
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

USA a EU máme veľmi podobnú legislatívu ohľadom hluku. Podľa kategórie, objemu a výkonu je hlučnosť obmedzená v rozsahu 66 - 80 decibelov. Navyše od 1.1.2025 je výrobca výfuku povinný výfuk skonštruovať tak, aby nebolo ľahké odstrániť časť takú výfuku, ktorá môže ovplyvniť emisie hluku a emisie plynov.
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Skoda,ze som nesiel na policajnu akademiu za dopravaka..ja by som kadejakym drbosom s vyfukmi bral rad radom technicaky..mam zopar prihod s takymi chujmi vydrbanymi...
V lete sme isli aj s mojou 3 rocnou dcerkou po Sturovej v Ba na prechadzke..samozrejme rovinka medzi domami v starom meste a kokotko na motorke pridal-ubral rana do vyfuku..a tak dokolecka..moja mala hned neskutocny plac-ledva sme ju utisili tak sa bala..stara pani len krutila hlavou,kazdy sa obzeral..o toto mu buzerantovi islo?mat retaz po ruke tak.mu ju drbnem do kolesa nech si tu gebulu odrbe o cestu.
Dalsi chuj na obchvate s bmw 5..samozrejme 4.vyfuky..ako ma extremne na tesnotku predbiehal a ubral..tak jeba do vyfuku ze som kukal.ci mi pneu nepraskla..nejaky clovek so slabsim srdcom by zinfarktoval...
A dalsi zmrdi jazdievali v petrzke na romanovej pri technopole..dlha rovinka asi 1 km..same panelaky pri ceste,tak tam chodievali v lete-vsetci otvorene okna-o jednej v noci si dokazovat hlukom kto ma vacsiu cicinu...samozrejme ked prisla hliadka tak tazki frajeri zduchli jak smradi..
Nechapem co je toto za jebnutost...
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

vykopanafosilia napísal: 17.03.2025 20:13 Západní fašisti buzerujú motorkárov s hlukomermi.

nielen motorkarov aj auta.sedia v aute a sleduju premavku.kde zahuci auto alebo motorka.vyberu sa za nim zastavia skontroluju technicak kde je napisane ze je tam upraveny vyfuk a auto alebo motorka nesmie byt prevadzkovana v meste.cize odmeraju.
ak nema zapisane nic lahaju pod auta a hladaju to.spravia foto a majitel ma vymalovane.

vsetko co v meste huci nad 95 decibelov ma odobrate spz+technicak a zakazana dalsia jazda.auta motorky koncia na odtahovkach alebo su odobrate na policajne zachytne parkovisko kde ich caka kontrola v policajnej dielni.

vacsinou tam koncia auta na ktorych nieje mozne odhalit schovane klapky a bolo ich pocut ze robia rachot.

ten rachot hlasia obyvatelia.preto zapadny fasisti reaguju.

na okreske dialnici je to kazdemu jedno.ale v meste alebo okresky veduce cez lesy je bohuzial je uz toho rachotu vela.v tuneloch je to tak isto zakazane.

bezne to chodi v TV relacia achtung kontrolle.pekne sa nasmejem na vyhvorkach ze ja som tak auto uz kupil :40bd: ja som nevedel ze je tu upraveny vyfuk alebo auto je znizene.nic nepomaha vsetko zaradom odstavuju pokutuju.

aj v niektorych drift sutaziach je to uz obmedzene na 105 decibelov.

ide sa to redukovat aj dalsich pretekoch.
cicmanec942
Dátum registrácie: 12.01.2025 09:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Slušní ľudia žiadajú kľud a dodržiavanie poriadku a zákonov, takže tí, ktorí to dodržiavanie kontrolujú, sú podľa vytretých chujov a kamionistov fašisti. V tomto má ten chuj pravdu, na Slovensku nikdy dobre nebude. Presne kvôli takýmto chujom! :::
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Seven presne toto by sa zišlo v tomto bananistane..ja neviem som asi 20 rokov po puberte/neviem ako sa to berie/, ale ani vtedy by ma nenapadlo si dávať na auto nejaký uhučaný výfuk pre debilov..a to som mal v 22 rokoch V6 benzínové auto..
Ako vidím tak sa blíži jar, tak už treba začať meniť výfuky..šak treba trošku pohučať na ulici nech sa každý obzrie čo za idiota ide...
95% ľudí chce aby mu auto išlo ticho..podaktorí si ich dokonca dávajú odhlučniť a ten zbytok tých bezmozgových ureže karboškou výfuk a dá si tam rúru...
Pozerávam na youtube Drahomíra Pioka/toho udýchaného testera áut/ ten chlapec sa asi zabudol v dobe ked mal 20 rokov...tiež sa ohromne teší ked auto hučí býva vysmiaty jak lečo...
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

aj ja som mal taky vyfuk zadny diel bol znacky powerfull.v tom roku 2004 to tiez bezalo.mal som bmw e34 530i.

bolo ma pocut z dvoch kilometrov.ale nikdy som tiez s tym nerachotal po sidliskach v meste.max tak sem tam som to dal na obmedzovac ukazat sa kamosom ale vecer ? to by som mal rano asi poprepichovane pneumatiky.

bmw e36 328i niektore mali z vyroby klapky na vyfuku potom to zakazali.asi okolo roku 1999 v nemecku.

a dnes je to to iste ako pred 20 rokmi ale dnes su auta uz turbobenziny.robi to inu zabavu.

inac bezi to teraz vsade nemecko rakusko svicarsko.

je to teraz mode.upravcovia aut maju biznis.

ale take auto nedoporucujem kupovat.to strielanie do vyfuka podpaluje vyfukove ventily.benzin sa spaluje vo vyfuku.je to len kratkodoby efekt neda sa nabehat na aute napr 100 000km bez toho aby tie ventily neznicilo.

tiez tie auta nemaju seriovy soft,alebo maju inu riadiacku. seriovu riadiacka ta sa vracia naspat az pri predaji. cize nikto nikdy nepride na to ze auto bolo cipovane.jedine ze sa napojil na kabelaz auta cez kable ako cudzopasnik.profik pouzije redukciu adapter ale tie su drahe.cize pri kupe takeho turbobenzinu treba pozriet kabelaz od riadiacky.

dnes su v ponuke programovatelne riadiacky uplne iny level ako pred 20 rokmi.z moznostou mat tam spravene 4 upravene mapy a prepinanim map kedykolvek.

auto ma napr 250 ps jedna mapa bude ako seriova,druha 350ps 3 mapa na 100oktan benzin z toho sa da vytlacit zase viac ps a este je tu jedno palivo uz neviem etanol alebo nieco take pouziva sa to v pretekoch s tym sa zdvihne vykon este o 80 ps viac ako 100 oktanom.strielanie do vyfuka sa zapne napr mobilom alebo prepnutim modu podla toho ako je to nastavene.tie riadiacky maju pripojenie cez bluethoot,usb.

ceny riadiaciek su dostupne,vyber co ponuka sa da pozriet ci ma aj to strielanie do vyfuka ma to navod kde co pripojit je to jednoduche.ladit si to vie uz aj clovek sam doma program ako vo windowse.poprepisujes poklikas myskou na co chces a mas to.aj amater si to poladi.

napr jeden vyrobca takych riadiaciek je ecumaster polska vyroba https://ecuemu.cz/eshop/ tu riadiacku das na hocijake auto.kupis si napr obycajne auto napr vw polo 1.4 mpi oturbis to das tu riadiacku a mas turbozabavku.staci len vybrat podla toho co od nej chces napr toto chcu vsetci ALS podpora,strielanie do vyfuku a ladis si to sam nepotrebujes diagnostiky.

tu je lepsi popis co to vie.https://race-shop.sk/ecu-master/150901- ... black.html

ides na stk ek das tam seriovu riadiacku a prejdes.pokial nieje motor vytahany.po stk ek davas zase svoju

cize po cestach jazdia auta ciptuninig home made.preto to tak dnes na cestach vyzera.

ono to pride samo ze to zacnu fizli nahanat.

mozno taky kokotko ako cicmanec zacne sekerou nahanat tie auta.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Kedysi som mal tiež ubliakané auto, a hodne…
Ale potom už len sanie a výfuk sériový.

A teraz to mám tak že koncáky fakt že jemne hučia a nikoho to neruší.
Podotýkam auto je sériové.
Bez žiadneho zásahu do vyfúku, do ničoho…
Honda Accord Tourer 2.4 i-VTEC
seven549
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

najhorsie na usi su bmw a audi

dnes som hlasil vo svicarsku tri auta.jeden strielal ako na ukrajine druhy hukotal zvukom takym vysokym ze na smiech a treti nemal hluk ak pridal,ale po ubrati plynu rachot taky ze som si musel pustit film z 10 sec posunutim dozadu.

a uz som fizlom do zaznamika povedal ak to nedate neviete koli zakonom poriesit kosovkych albancov volam media a dam sam videa z balkona.

nevadi mi to ak je to basovy hlboky zvuk.ak to zareve ako nejaky 20 valec.

tie auta mladych hucia a rachotia vyskovym tonom.uz su v mode aj oturbene hnujdaje N i30.

Raz som bol benzinke v nemecku kde vsetke oturbene bmw a audi hukotali a prskali ako pistalky a zrazu zahucal hlboky basovy zvuk az sa mi zachvel asflat pod nohami zabrechol ako divoky zver.bol to mercedes amg.vsetke turboprditka stichli a min 50 hlav sa hned otocilo kto to bol.ten hlboky ton stareho mercedesa SL 7.3 amg prehucal vsetko.ozvala sa stara atomosfericka dzungla krmena benzinom bez pretlaku.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Groopi - mal som "opačný" problém - zatlmiť výfuk mopedu - niejaký blbec ho vykuchal a bol nepríjemný zvuk. Zčasti sa mi to podarilo no nie tak, ako som si predstavoval.
Na také malé hovno to bolo moc hlučné stále, tak som to predal (aj preto, že dcéra - tak bicykel...)

Obrázok
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)

Návrat na "MOTOCYKLE - všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných