BMW F10/F11 rucna brzda - nizka ucinnost problem TK

Diskusia ohľadne vozidiel značky BMW

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

jozef2100
Dátum registrácie: 24.05.2012 19:25
Zdieľať na Facebook

Re: BMW F10/F11 rucna brzda - nizka ucinnost problem TK

Príspevok od používateľa jozef2100 »

db69 napísal: 07.02.2026 15:42 toto je návod ako v reále zabrzdiť alebo ako len oj€bať TK?
Ked za "B",tak také veci sa nedávajú na verejnosť cez internet.
Neviem, mne tato info bola uzitocna a spravil som tak TK, ktora moznost to je zistime ked sa pojdes opytat na TK a das nam vediet.

Myslim ze niekomu sa urcite bude hodit kedze aut co su do 3.5 tony a maju na guli 2.5t az 3.5t a vzadu maju pakne je kopec a kazde druhe auto s tym ma problem aj po nastaveni brzd.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: BMW F10/F11 rucna brzda - nizka ucinnost problem TK

Príspevok od používateľa seven549 »

problem z brzdami u brzdeneho vozika je pretoze to nedobre nastavili spravili,alebo sa s tym nic nerobilo lol

Odporúčania:
Pred STK skontrolujte a prípadne nechajte nastaviť vôľu nájazdovej brzdy.

Valcová skúšobňa: Kolesá vozíka sa umiestnia na valce, ktoré simulujú brzdenie počas jazdy.

Meranie prevádzkovej brzdy: Kontroluje sa nájazdová brzda, či dokáže vozík bezpečne zastaviť a či je sila na oboch kolesách vyvážená
Kontroluje sa funkčnosť prevádzkovej aj parkovacej brzdy, pričom nové prísnejšie pravidlá merajú brzdný účinok v priebehu celého procesu, nielen na konci

Meranie parkovacej (ručnej) brzdy: Skúša sa účinnosť brzdy pri zaistení vozíka.

brzdy sa uz kontroluju prisnejsie ako pred koronou.

ja ked som bol nespokojny na stk zo starym autom {ked mi raz zadne kolesa brzdili slabo len len ze to dalo} ,ze technik vystupil a povedal mi,sadaj dnu a tlac si sam na pedal.dam test znova a uvidis co to je test brzd.

na pedal som tlacil tak akoby som ho chcel pretlacit hydrauliku v hlavnom brzdovom valci.inac to nezastavi skusobne valce a rucna tu som tahal tak ze som cakal kedy tie lana prasknu a dostanem vlastnou rukou na nos.inac to auto nezastavi tie skusobne valce.

odvtedy viem ze na stk sa nedaruje brzdam nic.musi to ist a dokazat zablokovat skusobne valce.

test brzd --priebeh celého procesu odhali-- ci brzdy brzdia stale.prehriate brzdy stracaju ucinnost do par sekund.to sa odhalilo uz aj pred 20 rokmi ale neriesilo sa to.zakald bol len ci to dokaze zastavti skusobne valce.dnes sa uz sleduje cely priebeh testu a hadzanie krivych brzdovych kotucov.
Napísať odpoveď

Návrat na "BMW fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných