Preverenie vozidla pred kúpou.

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

corocafe
Dátum registrácie: 28.04.2007 08:59
Zdieľať na Facebook

Preverenie vozidla pred kúpou.

Príspevok od používateľa corocafe »

Ahojte ,zvažujem kúpu jazdenky. Keďže nie som odborník na autá a vyhliadol som si vozidlá vzdialené skoro 300 km , rád by som využil služby technikov na preverenie auta pred kúpou. Viem že je to aj na tomto fóre , ale vyrojilo sa ich mnoho a keďže neviem overiť ich kvality , chcem sa opýtať akú máte reálnu skúsenosť s takýmto technikom , ako sa dá spoľahnuť na ich preverenie , alebo koho by ste na základe svojich skúseností doporučili?? Aby som nevyhodil pár stoviek eur za niečo čo nebude mať veľkú hodnotu.
Samozrejme preverenie cez portály na internete si urobím, ale ide mi aj o fyzickú kontrolu stavu vozidla.

Vopred ďakujem za rady a typy.
Naposledy upravil/-a corocafe v 19.04.2025 09:13, upravené celkom 1 krát.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Preverenie vozidla pred kúpou.

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Malá rada,odborníka určite hlavne ak ide o novšie a drahšie auto.Ale nech nie je z okolia kde ideme kupovať.Kedysi som takú službu poskytoval a vo vlastnom bydlisku kde človek pozná každého bazárnika to boli vždy snahy ovplyvňovať.Štatistika bola neskutočne zlá,len jedno z desiatich sa odporučilo pokiaľ to boli autá z bežných autobazárov.Naproti tomu v AAA sa všetky kúpili,hoci jednanie a spôsoby sa nepáčili,technicky boli ok.Ešte jedna malá rada,za autom neísť ďaleko,celkom dosť to ovplyvňuje rozhodovanie,hlavne ak je opakované.A nekupovať v chudobnom kraji,tam sú najdrahšie autá.Pokiaľ sa dá,treba hladať auto od prvého majiteľa,tu je špekulantov a kšeftárov najviac na meter štvorcový vo svete a ten vás nabalácha a prehodí ako malé dieťa
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

:3dcline:
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
corocafe
Dátum registrácie: 28.04.2007 08:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa corocafe »

Ďakujem, cením si tieto rady....rozmýšľam podobne. Len nájsť toho správneho odborníka.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

Obraz možno spravia recenzie, hlavne tie zlé.
Inak asi tak ako písal mhlavaty.

Skôr nájsť človeka čo vie čo robí, a má nato aj príslušné vybavenie. Ale takéto aj treba zaplatiť.
Honda Accord Tourer 2.4 i-VTEC
christiane
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

corocafe napísal: 18.04.2025 11:08
Samozrejme preverenie cez portály na internete si urobím, ale ide mi aj o fyzickú kontrolu stavu vozidla.
Musis si najprv polozit otazku kolko take auto pri cca 300 km ma za sebou prezite.Ak by si kupoval od suseda kedy ho poznas a vies ako jazdi tych 300 km nie je moc.Ale poznam ludi ktori dokazu zhumplovat motor aj po 100 km a popri tom auto vyzera ako nove.Sam som tak hladal brachovi Passata ale tak cca 10 rokov dozadu a bol som zhrozeny.Ale kupil tak necakane a tak dobre ze mu auto facha doteraz.
No a otazka k technikovi.To co vidis navonok,tak na to nikoho nepotrebujes ale tiez sa da pohladom zistit ci bolo striekane,aj ked majitel sa dusuje ze nebolo,ci bolo burane ,brzdy a podvozok tiez vidis ale co ti uz nedokaze ziadny technik zistit ako vyzera motor,prevodovka a diferaky.Aj ten motor ti da este neake indicie ci je vylagrovany ale nikto ti nedovoli aby si sa u niekoho hrabal v motori meral tlaky a podobne.Staci ked v zime prides do bazaru a motor je teply aby nastartoval a ani majitel ani bazarnik nema tusenie ci je v aute Webasto.Takze uz je podozrenie preco.No a takych podozreni moze byt vela.No a teraz sa spytaj sam seba ci ty by si dal niekomu take odporucanie.Ak sa kupa podari tak dobre ale co ak po 500 km odide motor :4012: sa budes na koho stazovat lol
Groopi
Zdieľať na Facebook

On ale nejde kupovat auto s najazdenymi 300k…
To je vzdialenost ku autu.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

:3dcline:
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

christiane...vcelku je tak,k jedinej veci mám dodatok.X milion krát som sa pýtal čerstvého majiteľa či toto a tu toto nevidel.Pretože to čo vidím ja akosi nevidel.V expanzke mútna brečka,originálne spony zamenené eska páskami,skrutky hala bala rôzne druhy,izolačka,červený silikón atd atd.Oči sú,nevidel.Auto nemá 200 tis a ...turbína po repase,menené x,y aj z dielov.Akurát pri neprimeraných km.Inzercia je už hotový horor. Hovadina na hovadinu.Všetky autá boli vždy servisované,nikde nie je spomenuté že totálne na hovno a až vtedy keď sa posralo.
Stav...ešte väčšia hovadina.Stav zodpovedá veku a km. A to je prosím aký stav ? Treba čestne napísať že ...sral som na auto,polepil som keď sa posralo. Hrdzavé ...ako každé. Nie priateľu,ten tvoj kráp je hnilý,ukážem ti staršie z viac km a v poriadku.Zrovnávaš a vieš hovno aké sú ostatné. No a napriek tomu ľudia vyštartujú a dajú chujovi šancu tú haraburdu predať.
Groopi
Zdieľať na Facebook

Preto som auto tu ani nekupoval, šiel za hranice, auto preveril horom-spodom a poriadne popozeral a napriek nezmyselnym poplatkom za prihlásenie to zobral.
A nelutujem…
No vedel som čo hladať …
Načo sa zamerať…
ivulko7
Dátum registrácie: 18.08.2007 12:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivulko7 »

- asi radu na konkrétneho technika nedostaneš, ale ak si vezmeš rady od p. mhlavaty, tak ti to určite pomôže
- recenzie na googli ti môžu pomôcť, ale nezaručí ti, že príde technik kt. bude mať zo sebou diagnostiku, merač laku a pod .. v horšom prípade bez baterky

- zváž možnosť si dať auto skontrolovať do servisu kt. si vyberieš v meste predajcu, kde sa objednáš na obhliadku pred kúpou vozidla a získaš navyše kontrolu na zdviháku, výpis z diagnostiky a iné ... a hlavne získaš reakciu predávajúceho na tvoju požiadavku a premyslíš si podľa nej, že či vôbec budeš merať 300km za týmto autom kvôli obhliadke..
cobo77
Dátum registrácie: 27.05.2007 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cobo77 »

Nie som automechanik, pred kúpou auta som už asi 4x pri každom ďalšom kupovanom aute s predávajúcim dohodol,že pred vyplatením absolvujem s autom návštevu autorizovaného servisu s kompletnou diagnostikou motora a prevodovky...optický stav skrabanceky ma nezaujímajú,merač hrúbky laku ti odhalí lakované časti...ak predávajúci špekuluje a neumožní prehliadku tak hľadám ďalej,aut je ako maku,ty platíš a tým pádom ty máš kľúče od miešačky...bavíme sa o cene aute okolo 30 000 eur...
pietro235
Dátum registrácie: 19.05.2014 13:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pietro235 »

do určitej miery môže pomôcť aj absolvovanie EK a TK pred kúpou, respektíve hľadať auto, čo je čerstvo po tej kontrole.
Videl som, že niektorí kupujúci žiadali pred kúpou auta vykonanie EK a TK s tým, že ju zaplatia a budú si istí, že je auto ok a majú na 2 roky pokoj.
Groopi
Zdieľať na Facebook

Takto presne som kupil auto ja, na moju požiadavku a dohodu že STK/EK zaplatím ( dve muchy kedže by som musel na SR robiť našu novú - jednalo sa o dovoz z ČR a neboli protokoly - a auto nemuselo ísť evidenčku ) som videl na čom som.
A už ma to iba utvrdilo kedže auto som všemožne preveril ako sa dalo a bolo dostupné a majiteľ nemal problém hocičo zodpovedať, nafotiť.
Ešte mi víkend pred termínom obhliadky/kúpy vymenil olej.
christiane
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa christiane »

Groopi napísal: 19.04.2025 00:00 On ale nejde kupovat auto s najazdenymi 300k…
To je vzdialenost ku autu.
OK :hero: nevsimol som si,ale aj tak.Dat odporucanie toto kup alebo nekup moze byt iba bez zaruky.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných