Preverenie fyzického stavu vozidla
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
cotus
- Dátum registrácie: 16.03.2011 09:01
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Preverenie fyzického stavu vozidla
Zdravím.
Využili ste niekto nejakú službu pre Preverenie fyzického stavu vozidla?
Oplatí sa to ak má vozidlo nejakú skrytu vadu?
Moja oktávia 2005 1,6 benzín - vynecháva druhy valec chyba zapaľovania... kód chyby: P0302.
Po výmene sviečok + vymazanie chyby - auto išlo ako nové. Spotreba 5,9 l.
Chyba sa prejavila znovu až po nájazde cca 300 km.
Auto pôjde do šrotu.
Ma napadá ak by som natrafil pri kúpe iného auta - na menej poctivú OSOBU a tá mi nachystala auto s podobným problémom, či je vôbec reálne aj pre odborníka podobnú závadu odhaliť?
Nič neskákalo nesvietilo auto išlo ako hodinky. Nezdá sa mi aby pri overení niekto vyberal sviečky, prípadne meral kompresné tlaky...
Využili ste niekto nejakú službu pre Preverenie fyzického stavu vozidla?
Oplatí sa to ak má vozidlo nejakú skrytu vadu?
Moja oktávia 2005 1,6 benzín - vynecháva druhy valec chyba zapaľovania... kód chyby: P0302.
Po výmene sviečok + vymazanie chyby - auto išlo ako nové. Spotreba 5,9 l.
Chyba sa prejavila znovu až po nájazde cca 300 km.
Auto pôjde do šrotu.
Ma napadá ak by som natrafil pri kúpe iného auta - na menej poctivú OSOBU a tá mi nachystala auto s podobným problémom, či je vôbec reálne aj pre odborníka podobnú závadu odhaliť?
Nič neskákalo nesvietilo auto išlo ako hodinky. Nezdá sa mi aby pri overení niekto vyberal sviečky, prípadne meral kompresné tlaky...
-
Qcko
- Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51 Zdieľať na Facebook
Re: Preverenie fyzického stavu vozidla
Buď človek auto chce alebo nechce - tzv. mýtus o skutočnom stave často netuší ako pôvodný majiteľ, nikto nemá vešteckú guľu. Dôležitý je osobný kontakt pri predaji a pozorovanie správania majiteľa viac ako samotné auto.
Pri kúpe jazdenky je potrebné byť vždy pripravený na výdaje, to je základ...
Pri kúpe jazdenky je potrebné byť vždy pripravený na výdaje, to je základ...
-
leonNL
- Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05 Zdieľať na Facebook
-
cotus
- Dátum registrácie: 16.03.2011 09:01
Mám plán, že objednám len jednu sviečku a skúsim ju vymeniť a hneď zistím v akom stave je tá čo tam bola 300km. Môžem tým niečo pokaziť ešte viac? Ak to pôjde predpokladám, že problém nebude v cievke ani v module alebo sa mýlim?
Mohol by som ešte dať pomerať tlaky?
Auto je v Lipanoch ak sa niekomu hodí aj také na ND nemám problém ho posunúť. Len mi bude treba potvrdenie aby som ho mohol odhlásiť...
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
no zalezi co budes kupovat.vek a km auta je rozhodujuca vec.cim viac km a rokov tym viac skrytych prekvapeni.
ono sa to robi tak ze pri kupe sa treba pytat predavajuceho na rozvody ci su ok.ci ich dal menit kedy a kde.je to najpodstatnejsia vec.
potom po kupe a prepise sa do auta nedava nic ani cent len palivo a az to mesiac jazdi a spravi aspon 1000km v pohode tak potom sa investuje.ak sa to sype predava sa obratom.
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
seven je to tak ako píšeš...len s tým či ťa kupujúci neodžube s tými rozvodmi..
napríklad na mojom aute sa menia rozvody po 210 000 km/6 rokov čo niekto ked jazdí 15 000 km ročne tak a už predtým auto kupoval jazdené ani nemusí vedieť..povie ti že nevie..a už je človek vybavený..alebo niekto natrafí na "dobráka" a tých je požehnane čo povie že vymenil a tebe po 5-10000 km ti rachnú...základom a aj mojim životným poučením je a zostáva nekupovať vyjazdené a staršie autá...viem, že poniektorí ludia nemajú tolko financií, ale v takom prípade si kupim auto nie luxusné, ale auto prisluchajúce mojej peňaženke..
Dokial som kupoval jazdenky so 150 000 km a vyššie s vekom cca 4-5 rokov, tak vždy sa začali objavovať nejaké problémy a podobne...len som chodil po servisoch atd..
Moje aktuálne auto som kupoval takmer nové malo pár km..nejaké manažerske alebo predajcovské auto to bolo..dali zlavu 8000 eur z ceny, tak som ho zobral..do toho auta ktoré má dnes 217 000 km za 6 rokov som do servisu/nie bežného/ vrazil dokopy 200 eur...a musím povedať že aj teraz je ako nové a v 100% stave...
za to predtým kupovaný passat B6 3 ročný 156 000 km a za servis som nechal za 3 roky 3800 eur..
napríklad na mojom aute sa menia rozvody po 210 000 km/6 rokov čo niekto ked jazdí 15 000 km ročne tak a už predtým auto kupoval jazdené ani nemusí vedieť..povie ti že nevie..a už je človek vybavený..alebo niekto natrafí na "dobráka" a tých je požehnane čo povie že vymenil a tebe po 5-10000 km ti rachnú...základom a aj mojim životným poučením je a zostáva nekupovať vyjazdené a staršie autá...viem, že poniektorí ludia nemajú tolko financií, ale v takom prípade si kupim auto nie luxusné, ale auto prisluchajúce mojej peňaženke..
Dokial som kupoval jazdenky so 150 000 km a vyššie s vekom cca 4-5 rokov, tak vždy sa začali objavovať nejaké problémy a podobne...len som chodil po servisoch atd..
Moje aktuálne auto som kupoval takmer nové malo pár km..nejaké manažerske alebo predajcovské auto to bolo..dali zlavu 8000 eur z ceny, tak som ho zobral..do toho auta ktoré má dnes 217 000 km za 6 rokov som do servisu/nie bežného/ vrazil dokopy 200 eur...a musím povedať že aj teraz je ako nové a v 100% stave...
za to predtým kupovaný passat B6 3 ročný 156 000 km a za servis som nechal za 3 roky 3800 eur..
-
seven549
ak predavajuci povie ze rozvody menil a ma od toho aj blocek ze to robila dielna oficialne tak sa da tomu snad verit.ved bezny ludia prvy majitelia auta nic neskryvaju a ukladaju si kazdy doklad.
a najdu sa taky aj druhy majitelia co maju komplet vsetke papiere od auta pokope.blocky z oprav,protokoly stk ek,atd.
ak nema nic tak to auto predava lajdak a hobby kseftar.
ja sa pytam do telefonu ci ste prvy majitel auta.ak nie,podakujem,poprajem pekny den a dopocutia.ak povie ano pytam sa na to a to.
inac kupovat auto 4-5 rocne a 150 000km.to snad neni mozne tolko km take by som v zivote nekupil,pretoze je tam mlady vek a vela km.to znaci hned pruser presvihnuteho servisu cez 10 tisice km alebo stocenica.pretoze auto ked ma take km je v kondicii kedy by malo lietat dobre a ak sa predava tak tam nieco nesedi.
su proste urcite km pri ktorych sa auto nekupuje.
a najdu sa taky aj druhy majitelia co maju komplet vsetke papiere od auta pokope.blocky z oprav,protokoly stk ek,atd.
ak nema nic tak to auto predava lajdak a hobby kseftar.
ja sa pytam do telefonu ci ste prvy majitel auta.ak nie,podakujem,poprajem pekny den a dopocutia.ak povie ano pytam sa na to a to.
inac kupovat auto 4-5 rocne a 150 000km.to snad neni mozne tolko km take by som v zivote nekupil,pretoze je tam mlady vek a vela km.to znaci hned pruser presvihnuteho servisu cez 10 tisice km alebo stocenica.pretoze auto ked ma take km je v kondicii kedy by malo lietat dobre a ak sa predava tak tam nieco nesedi.
su proste urcite km pri ktorych sa auto nekupuje.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Na 4 - ročnom, kúpenym ako nové, som mal tesne pod 400.000 km..
A dodnes banujem, že som ho predal..
A dodnes banujem, že som ho predal..
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Odo mna odchadzaju auta - 4 rocne, 180 - 200 tis km. Olej meneny kazdych 15 tis km. Tym autam absolutne nic nie je a su vo vynikajucej kondicii. Proste auto sa odpisuje 4 roky. Ide prec, pride nove. Nic zvlastne na tom nie je.seven549 napísal: ↑29.05.2024 20:45
-
makrela
- Dátum registrácie: 14.05.2010 17:09
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Tiež som mal tú " česť" kúpiť kradnuté auto
Keby nemali krytie od policajtov, bez šance autá legalizovať aj hneď by aj klesli krádeže.
Keby nemali krytie od policajtov, bez šance autá legalizovať aj hneď by aj klesli krádeže.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Niekedy je ťažké preverenie v zmysle, že pri staršom aute sa môžu a aj objavia nejaké problémy neskôr. Nemusel o nich tušiť ani predávajúci.
Mne na staršej AR 156 začala predná náprava búchať po vyše roku jazdenia (cca 15000 km) napríklad.
Nebola nijako obabraná, proste prišiel čas na jej výmenu
Mne na staršej AR 156 začala predná náprava búchať po vyše roku jazdenia (cca 15000 km) napríklad.
Nebola nijako obabraná, proste prišiel čas na jej výmenu
-
andrew.1015
- Dátum registrácie: 21.01.2009 16:24 Zdieľať na Facebook
-
seven549
ale to je v poriadku ak to auto predava niekto taky o ktorom sa vie ze robil udrzbu.martincichy napísal: ↑29.05.2024 21:36Odo mna odchadzaju auta - 4 rocne, 180 - 200 tis km. Olej meneny kazdych 15 tis km. Tym autam absolutne nic nie je a su vo vynikajucej kondicii. Proste auto sa odpisuje 4 roky. Ide prec, pride nove. Nic zvlastne na tom nie je.seven549 napísal: ↑29.05.2024 20:45
ja vacsinou beriem auta zo svojho okolia kde sa viem dopatrat co je majitel zac.
vzdy rozoslem info kazdemu koho poznam ci niekto nepozna majitela.slovensko je male vzdy sa najde niekto kto predajcu pozna a uz sa zistuje o aute vsetko.
z ruzomberka bol ford majitel bol spoluziak kolegovej zeny este z cias studia na vysokej skole.
z bratislavy ked sa kupovala od firmy 4 rocna audi,jazdil na tom zase kolegovej zeny bratranec.
teraz predaval kolegovej sestry manzel bmw 6 rocne 320D kombik.malo to ako nove spz z ruzomberka ale prestahovali sa pred 3 rokmi k bratislave.ma to nieco cez 130 000km.
ale take rychle nakupy z bazaru,ze potrebujem okamzite auto,to je hned taktika,ze mesiac ak vydrzi tak je dobre.
a uz jedno vydrzalo 6 tyzden nic len benzin cca 1800km.auto ma 7 rokov 60 000km hadice netlakuje olej nezere kolesa nesfukuju nevibruju brzdy tiez su v klude novy -druhy- majitel ide davat menit oleje a filtre.a ide do toho autorizaku kde aj bolo doteraz servisovane aby trocha skusil zistit nejake info kto to auto mal a co bolo robene doteraz.
auto bolo v bazari prezrete aj zospodu ja si lahnem v pohode v cistych satach na zem ale vacsinou mam deku,svietidlo a teleskopicke vysuvacie zrkadlo zo svetlom.
Naposledy upravil/-a seven549 v 30.05.2024 18:34, upravené celkom 1 krát.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
toto sa stalo aj kamošovi . Zobrali, rozobrali, a po 2 mesiacoch vrátili.Ani Bú ani Mú.tak to dal chalan na súd.Potom aj do TV. A nič.Tak to potom radšej predal.tuninka napísal: ↑30.05.2024 09:54 mne raz takto zobrali policajti auto, lebo som ho kúpil v bazáre, ktorý predával veľa kradnutých áut, po dvoch mesiacoch mi policajti zavolali, že si mám prísť pre auto, vraj nebolo kradnuté... žiadne sorry, nič... potom som si vymenil pre istotu zámky a zámok v spínačke
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 2 neregistrovaní