Prepis jazdeného auta
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
milanrybar93
- Dátum registrácie: 24.09.2024 11:42 Zdieľať na Facebook
Prepis jazdeného auta
Dobrý deň. Kúpil som jazdené auto prepis robil predávajúci a veľký tp mi má prísť poštou môžem natom aute jazdiť na pôvodný malý tp ktorý je písaný na pôvodného majiteľa??
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Prepis jazdeného auta
Na aký by si jazdil ak by si mal auto požičané?
-
milanrybar93
- Dátum registrácie: 24.09.2024 11:42 Zdieľať na Facebook
Otázkou som smeroval k tomu že či nepadá platnosť starého tp keď už je auto odhlásenie a ja čakám na veľký tp ktorý mi má prísť poštou
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Čo som (sme) kupovali dve autá v posledných desať rokoch bolo tak - dojazdil som na jeho, prišiel nový, starý som mu poslal poštou (pre istotu ako cenninu)
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
vzdy sa tak jazdi ak nemas auto este na seba prepisane.len si nezabudni spravit pzp.predavajci ak auto odhlasil na teba tak zrusil aj pojistku.
-
leonNL
- Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05 Zdieľať na Facebook
Ak to prepisal na neho, tak pzp uz uzatvorene muselo byt, inak by to neprepisal.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
No je to sranda, ale uznávajú aj starú poistku....
-
leonNL
Ano? Kde? Lebo prva podmienka pre prepis je PZP noveho majitela.
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
HHTWin
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Tohto roku januar som prepisoval auto/kupoval. Nova poistka nutnost a odchadzal som z DI s novym velkym technicakom auto rovno na moje meno na mieste. Ziadne odhlasis a prihlasis doma. Ako bude platit stara PZP ked v texhnicaku je novy majitel? Potom som tyzden nato predaval auto na inom DI a znova to iste priamy prepis na druheho cloveka s novou PZP, ja som viac nebol nijako spojeny s tym autom moja pzp zanikla v okamihu ako sa zapisal novy majitel do tp v momente prepisu.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Znova to tu napíšem, asi zbytočne - 1 augusta som kupoval auto a pán to chcel riešiť elektronicky. Dal som mu splnomocnenie, on mne malý TP, večer som si uzavrel online PZP a jazdil som. Za tri týždne kurier priniesol velký TP , a o asi tri ďalšie týždne malý. Nikde som svoje nové PZP neposielal a nepreukazoval. 
-
leonNL
Aj ja to tu napisem znova. V septembri tohto roku, cize pred par tyzdnami som prihlasoval auto, po velkom TP bola prva vec ktoru pytal policajt v okienku, PZP na moje meno. Klientske centrum BA.
Nervrdim, ze pri elektronickom prepise to nemoze byt inak, ale pochybujem… Oco, pises, ze si si spravil poistku, tak asi si to na DI overili. Ked ja civil si na SKP.sk viem overit ci mas poistku, tak DI si to snad dokaze overit tiez…
Nervrdim, ze pri elektronickom prepise to nemoze byt inak, ale pochybujem… Oco, pises, ze si si spravil poistku, tak asi si to na DI overili. Ked ja civil si na SKP.sk viem overit ci mas poistku, tak DI si to snad dokaze overit tiez…
Naposledy upravil/-a leonNL v 24.09.2024 19:33, upravené celkom 2 krát.
-
leonNL
Vies sem hodit aj nejaku oficialnu info? Lebo argumentovat pri prepise, ze oco na AB.EU forum napisal ze tetka telefonovala… asi neobstoji.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
ono sa to overuje rovno na ceste - na nejakom školkarskom dni - policajti deťom - som sedel v aute s vnučkou na kolenách a ujo policajt deťom ukazoval, že kamera vie čítať značky a ak auto má problém tak to bliká na červeno a píska.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
je to jedno ako to oco13 spravil.kazdy okres ma na DI ine zvyky.vsade to funguje inac.
u nas tiez staci predzmluva na 30 dni.co bude potom nikoho netrapi.staci ze v danny den bola nejaka pzp na papieri. a len ockom sa na to pracovnik pozrie a moze sa ten papier hodit do kosa.
v mojom okrese policajti nekontroluju pzp biele karty.a ani nemaju precoi.na to uz sluzi iny urad co to kontroluje a posiela postou pokuty.ja osobne nemam v aute ziadne papiere od pojsitky len jeden co mi posle pojistovna mailom na vytlacenie.
a uz snad od roku 2012 sa na DI necaka v rade.z automatu sa vydavaju listky a display ukaze cislo + okienko 1 2 alebo 3.ak v danny den nestihnu spravit napr 50 ludi tak automat uz o 9.00 listky nevyda.
ak mam cislo 45 tak tam nebudem stat staci prist o 3 hodiny.
funguje vsetko aj online ale kym sa to poriadne pracovnici naucia uplynie este nejaky cas rychlejsie je vsetko riesit osobne na DI.niekedy je to aj hned.pridem o 11.20 a auto prepisane do 20 minut.poplatky na inspektorate sa platia tiez do automatu.ovlada ho pracovnik DI.
na ine veci ako riesenie pokut staznosti na policajtov a pod veci su ine okienka na prepis aut len 3.
u nas tiez staci predzmluva na 30 dni.co bude potom nikoho netrapi.staci ze v danny den bola nejaka pzp na papieri. a len ockom sa na to pracovnik pozrie a moze sa ten papier hodit do kosa.
v mojom okrese policajti nekontroluju pzp biele karty.a ani nemaju precoi.na to uz sluzi iny urad co to kontroluje a posiela postou pokuty.ja osobne nemam v aute ziadne papiere od pojsitky len jeden co mi posle pojistovna mailom na vytlacenie.
a uz snad od roku 2012 sa na DI necaka v rade.z automatu sa vydavaju listky a display ukaze cislo + okienko 1 2 alebo 3.ak v danny den nestihnu spravit napr 50 ludi tak automat uz o 9.00 listky nevyda.
ak mam cislo 45 tak tam nebudem stat staci prist o 3 hodiny.
funguje vsetko aj online ale kym sa to poriadne pracovnici naucia uplynie este nejaky cas rychlejsie je vsetko riesit osobne na DI.niekedy je to aj hned.pridem o 11.20 a auto prepisane do 20 minut.poplatky na inspektorate sa platia tiez do automatu.ovlada ho pracovnik DI.
na ine veci ako riesenie pokut staznosti na policajtov a pod veci su ine okienka na prepis aut len 3.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných