PREDAL SOM AUTO A POKAZILO SA MU

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

richtar6
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 28.02.2014 16:51
Zdieľať na Facebook

PREDAL SOM AUTO A POKAZILO SA MU

Príspevok od používateľa richtar6 »

Dobrý deň prajem,

V novembri roka 2016 som ako súkromná osoba predal inej súkromnej osobe používané, 7-ročné auto v hodnote 7000,-€ . V zmluve je uvedené, že ja ako predávajúci som mu nezatajil ziadne skryté vady a v druhom bode že on je oboznámený o stave vozidla a súhlasí s nim.

Auto bolo plne funkčné, robila sa testovacia jazda atd.. Po cca 5 mesiacoch mi volal, že auto je v servise že má s ním nejaký problém, že som mu zatajil chyby atd. Po dalších 3 mesiacoch som obdržal list čo všetko musel meniť a žiada 2000€ alebo odstupenie od zmluvy. Inak to dá na súd.

Nemam problém sa súdiť pretože ja mám svedomie čisté, ale ak by k tomu nakoniec došlo tak kto by bol v práve? Mal niekto skúsenosť s tým že bol na súde s podobným problémom?
keyness
Príspevky: 686
Dátum registrácie: 23.05.2011 15:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keyness »

5 mesiacov sa s nim vozil a boh vie co robil... nie je mozne aby si nieco zatajil a on 5mesiacov pokojne jazdil... posli ho do ..
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

7 rocne auto je uctovne a technicky mimo planu toho kto ho vyrobil, ty si charita aby si daval zaruky nad tento ramec? Pokial si tam nedal piesty z duboveho dreva, alebo iny vazne kutilsky zasah nebol, popraj mu vela stastia...On musi dokazovat, sam musis vediet ci ma nieco v ruke...
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Preboha o čom sa to bavíte.Najprv treba predávajúcemu poslať vytýkací list,kde sa mu oznámia výhrady z kúpenou vecou.Pôvodný majiteľ musí dostať priestor si daný stav overiť a buď súhlasiť a navrhnúť riešenie,alebo po preverení odmietnuť.
Nikdy nemôže byť predávajúci postavený pred hotovú vec PO (všetkom),tj všetko prebehlo len a len pod dohľadom samotného nového majiteľa,tj obrovský priestor na podvod.Ak nedodržal základný postup uplatnenia reklamácie,okamžite ho odmietnem a môže ísť hneď na súd dávať žalobu.
Celý problém je ale opísaný zahmlene a totálne nedostočne aby bolo možné si vytvoriť jasný obraz.Všetko môže byť pokojne úplne inak,SVK je už raz také nejaké podvodnícke,čo platí pre predávajúcich ako kupujúcich v rovnakej miere.
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Nedá na súd nič. Len ťa chce dotlačiť k zaplateniu problémov, ktoré možno ani nie sú reálne, alebo si ich vytvoril sám zlým spôsobom jazdy, zlým servisom a pod. 5 mesiacov na tom jazdil, mohol už najazdiť 50 000 km za ten čas a za ten čas sa všeličo mohlo prihodiť. Ja toto považujem za drzosť z jeho strany. Nikdy by ma nenapadlo ani len 2 týždne od kúpy auta volať predchádzajúcemu majiteľovi, že s autom je problém. A nie to ešte 5 mesiacov. Zrejme niekto kúpil opicu a nemá na banány.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Jednoznačne treba do kupno-predajnej zmluvy uviesť stav jednotlivých podskupín auta z poznamkou OPOTREBOOVANÉ

tak ako to robí popularny 3oj písmenkovy autobazar

A potom to bude nepriestrelné voči akymkolvek reklamaciam.
hrachom
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 12.07.2016 21:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hrachom »

tak to mu teda prajem na tom sude vela stastia. keby ti ho prisiel vratit po piatich dnoch tak by to bolo menej podozrive ale po piatich mesiacoch? je to jazdene auto takze treba ratat s tym, ze nebude v 100% stave, ked chcel auto, do ktoreho nebude treba davat peniaze tak si mal kupit nove
dejwco
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 09.06.2016 10:07
Bydlisko: Pezinok
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dejwco »

po 5 mesiacoch? no nech sa na mna nikto nehneva ale za 5 mesiacov mohol to auto tak donicit, ze az. to kde videl po takom dlhom case pytat peniaze za opravu u stareho majitela? pochybujem, ze by na nejakom sude pochodil
Napísať odpoveď

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní