Predaj vozidla na českých ŠPZ

Všetky otázky a problémy týkajúce sa dovozu vozidiel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

pariska
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 22.11.2018 22:28
Zdieľať na Facebook

Predaj vozidla na českých ŠPZ

Príspevok od používateľa pariska »

Ahojte, riešim takýto problém. Chcela by som predať auto na českých ŠPZ. Je už skôr suce do šrotu tzn.nema význam ho dávať do opravy.viem že cigáni by ho za 3ooeur kúpili. K tomu všetkému budúci týždeň končí platnosť STK. Dalo by sa tu predat alebo ho musím prehlásiť na slovenské značky? Ďakujem za každú radu a skúsenosť
fkk
Príspevky: 82
Dátum registrácie: 06.08.2017 23:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fkk »

To chceš to auto predať bez odhlásenia v ČR? A bez prepisu na nového majiteľa? Si koleduješ o riadny problém, hlavne keď predáš auto a majiteľom budeš stále oficiálne ty. Ak niekto spácha s tým autom priestupok - pokutu platíš ty, jazdí s tým po diaľnici bez známky - pokutu platíš ty, nemá STK - pokutu platíš ty (atď).
Prepis na slovenské značky by ťa stál asi 500 €, to sa ti určite neoplatí. Buď ho predaj v ČR aj s riadnym prepisom, alebo ho odhlás a daj do šrotu.
alespopelar
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 24.05.2017 17:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa alespopelar »

Skusil by som ho dat na cesky bazos mozna to niekdo kupi aj ked to je podla vas vrak.Pokial viem tak Slovaci nemozu mat na seba napisane auto ktore ma ceske SPZ pokial tam nepracuju.Ako je to s vami ?
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

tak asi tam ma adresu v cz nic ine na tom neni staci sa tam prihlasit na urade ze tu byvam.potvrdenie vyda majitel bytu.to plati v celej eurozone.pracovat tam nemusi.to je jedina vyhoda EU. pracovat- to plati len pre krajiny ktore maju vstup na viza.
misokgb4
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 06.07.2010 23:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misokgb4 »

Ak si majitel ty v CZ, alebo tam mas prechodny pobyt, tak daj export na magistrate na niekoho zo slovenska, dostanes cervene znacky platne na 3 mesiace, stoji to 450Kc, treba predtym evideencnu kontrolu na ceskej STK - 400/500Kc. Ked budes mat auto odhlasene na vyvoz, mozes ho predat na SVK s papiermi alebo bez - to, ze ho nikdy neprihlasis, nikoho zaujimat nebude. Ak to bude chciet niekto s papiermi, co asi tazko ked pises, ze to je srot, tak si zaplati 360e a na zmluvu to normalne postavi na znacky aj u nas.
Jericho
Príspevky: 217
Dátum registrácie: 27.09.2006 16:39
Zdieľať na Facebook

Re: Predaj vozidla na českých ŠPZ

Príspevok od používateľa Jericho »

pariska napísal:Ahojte, riešim takýto problém. Chcela by som predať auto na českých ŠPZ. Je už skôr suce do šrotu tzn.nema význam ho dávať do opravy.viem že cigáni by ho za 3ooeur kúpili. K tomu všetkému budúci týždeň končí platnosť STK. Dalo by sa tu predat alebo ho musím prehlásiť na slovenské značky? Ďakujem za každú radu a skúsenosť
ja by som na tvojom mieste určite nič neriešil...300eur je riadna pálka, choď do toho...kašli na zajtrajšok, dnes si za to kúpiš mobil strednej triedy.
Napísať odpoveď

Návrat na "Dovoz vozidiel"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných