Predaj auta na nahradne diely

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
cedric01
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 01.09.2009 19:12
Zdieľať na Facebook

Predaj auta na nahradne diely

Príspevok od používateľa cedric01 »

Zdravim mame stare odhlasene auto ktore nebolo zosrotovane. Chceme ho predat na nahradne diely ale neviem aka je ku tomu potrebna zmluva. Staci bezna kupno predajna zmluva a v zmluve uviest ze auto predavam na nahradne diely ??? Obavam sa zeby auto mohlo byt spojazdnene a pouzite protizakone (jazda bez SPZ a pod ) ako to pravne osetrit ??? Prepis automobilu us asi nie mozny


Us vopred sa ospravedlnujem ak som to zaradil do zlej temy
Za vsetke rady us vopred dakujem a zelam pekny vecer :41c2:
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

.

Príspevok od používateľa cicmanec »

Auto je odhlásené (na koho) alebo trvalo vyradené z evidencie? Predpokladám, že vyradené keďže prepis „asi nie je možný” podľa teba. Ak vyradené - na základe čoho? Máš papier o ekologickej likvidácii alebo si dal čestné prehlásenie o neexistencii auta? Tak či tak je to riziko - auto by už nemalo fyzicky existovať! A čo robiť ti neporadím...
xpetrix
Príspevky: 88
Dátum registrácie: 28.06.2008 22:15
Bydlisko: Stara Lubovna
Zdieľať na Facebook

Re: Predaj auta na nahradne diely

Príspevok od používateľa xpetrix »

cedric01 napísal:Zdravim mame stare odhlasene auto ktore nebolo zosrotovane. Chceme ho predat na nahradne diely ale neviem aka je ku tomu potrebna zmluva. Staci bezna kupno predajna zmluva a v zmluve uviest ze auto predavam na nahradne diely ??? Obavam sa zeby auto mohlo byt spojazdnene a pouzite protizakone (jazda bez SPZ a pod ) ako to pravne osetrit ??? Prepis automobilu us asi nie mozny


Us vopred sa ospravedlnujem ak som to zaradil do zlej temy
Za vsetke rady us vopred dakujem a zelam pekny vecer :41c2:
Ako prve odstran vsetky VIN cisla z karoserie,to som urobil ja ako prve.Tiez mam take cosi ako Ty,ale moje "auto" uz nie je schopne ani realne prevadzky.Tiez ho chcem predat v celku na suciastky.
cedric01
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 01.09.2009 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cedric01 »

Takze auto asi necham nadalej stat v garazi zatial nezavadza pre 100E fakt nepotrebujem ziadne opletacky ,ze auto predam jednemu panovi a jeho fracek sa bude nanom vyvazat bez SPZ a nieco vyvedie a ja budem mat opletacky.

:b:


No zatial budem nadalej zistovat ako to pravne osetrit ??
Inac aky je postup pri predaji havarovaneho auto robi sa prepis ,??
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja by som vobec neriesil moznost "svojich" problemov pri predaju takehoto auta na suciastky. Spravil by som normalnu kupnu zmluvu v ktorej by som uviedol ze automobil je trvalo vyradeny z evidencie, neschopny prevadzky na pozemnych komunikaciach z dovodu vyradenia z evidencie a z dovodu absolutne nevyhovujuceho technickeho stavu a ze novy majitel si auto prebera v konkretny datum a HODINU (teda napriklad 4.9.2009 o 11:38) a tym si z obliga.

Zaroven tam napis ze ty ako povodny majitel si momentom prebrania automobilu zbaveny akejkolvek zodpovednosti za jeho prevadzku, ze dany automobil v uvedenej hodine prebera novy majitel a plne za neho zodpoveda a ze sa (ten novy majitel) zavazuje automobil rozobrat na nahradne diely a v ziadnom pripade nebude automobil pouzivat na verejnych komunikaciach. Napis tam zaroven aj to, ze automobil od teba kupujuci odvezie na voziku pripadne pomocou odtahovej sluzby. Do zmluvy uved, ze automobil sa predava bez baterie, bez pneumatik a bez motora a ked to clovek za tvojou branou nastartuje a o tridsat metrov dalej zabije babku na prechode, je to jeho zodpovednost pretoze si domontoval bateriu, pneumatiky, motor a ten automobil na vlastnu past sprevadzkoval napriek tomu ze si ho upozornil na nevyhovujuci techn. stav a ze si ho zaviazal rozobrat automobil na suciastky.

to je cele, podla mna nepriestrelne. Nie som pravnik ale ked taketo veci napises na papier, idealne nechas overit u najblizsieho notara (dve strany kupnej zmluvy mas za par euro), tak si uplne cisty.
xpetrix
Príspevky: 88
Dátum registrácie: 28.06.2008 22:15
Bydlisko: Stara Lubovna
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xpetrix »

cedric01 napísal:Takze auto asi necham nadalej stat v garazi zatial nezavadza pre 100E fakt nepotrebujem ziadne opletacky ,ze auto predam jednemu panovi a jeho fracek sa bude nanom vyvazat bez SPZ a nieco vyvedie a ja budem mat opletacky.

:b:


No zatial budem nadalej zistovat ako to pravne osetrit ??
Inac aky je postup pri predaji havarovaneho auto robi sa prepis ,??
Ale stale nevieme,ci je auto vyradene na trvalo na zaklade cestneho prehlasenia alebo...
Ak je auto vyradene na zaklade cestneho prehlasenia,tak nemoze predsa spisovat zmluvu na neexistujuce auto.V cestnom vyhlaseni predsa uviedol,ze auto uz fyzicky neexistuje a ak by nahodou nejaky organ na neho natrafil,tak pruser jak rit.
MARTIN.MAC
Príspevky: 92
Dátum registrácie: 30.09.2007 16:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa MARTIN.MAC »

vyrezať z karoserie VIN čísla aj štítok a máš po probléme takisto to robia aj vrakoviska pri predaji na ND. a sú krytí,prípadne zmluva na karosériu jedna a druhá na motor+prevodovka a si chránení dokonale......
zuzu2
Príspevky: 107
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa zuzu2 »

Ak to chces naozaj predat,samozrejme odstrán z auta VIN. A potom ak chces byt aj inak chraneny,urob kupnu zmluvu, ibaze nie na auto, ale na subor nahradnych dielov na dany typ auta.
kurenadvore
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 15.01.2009 15:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kurenadvore »

Ahojte,
dúfam, že sa nikto nenahnevá ak použijem túto tému, keďže názov spĺňa to, čo by som rád zistil.

Doviezol som auto z anglicka, po príchode na SVK som telefonicky zrušil poistku a kolega poslal do ich "dopravného inšpektorátu" - DVLA, časť technického, ktorá slúži na ich informovanie o "permanent exporte" - trvalom vývoze z UK.

Teraz auto ponúkam na ND, prípadne v celku. A ako bolo už vyššie spomínané, pri prípadnom predaji v celku ako si právne ošetriť, že to auto bude skutočne použité na ND a nie na vozenie?
Je legálne odstrániť VIN? Prípadne aké kroky podniknúť? Je možné, že v čase predaja nebude na aute výfuk, nárazník, možno aj baterka. Trvať na odvoze na vozíku? Je to pre mňa nová skúsenosť, tak budem rád za každú info.. ďakujem
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

popravde Ta vobec nemusi trapit sposob, aym si kupec auto odvezie..spis predajnu zmluvu, kde uvedies vsety nalezitosti o aute, podpis u notara aj s kupcom, ze si je toho plne vedomy, a hotove...cisla VIN vyrezavat nemusis,,,nevidim na to dovod, auto si legalne nadobudol, cize to netreba riesit..a napis do zmluvy aj stav, v akom sa v case predaja auto nachadza a hotovo..
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 67 neregistrovaných