Práca Prijímací technik
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
Alex174
- Dátum registrácie: 21.01.2022 20:12 Zdieľať na Facebook
Práca Prijímací technik
Dobrý deň.
Po strate práce kôli konkurzu firmy som dostal ponuku práce ako prijímací technik v spoločnosti ktorá zastrešuje predaj, kúpu, servis s renomovanými značkamy áut na trhu s viac ako 30 ročnou históriou.
V tomto pracovnom prostredí som nikdy nepracoval, keďže som z iného odboru.
Je tu niekto kto má s tým skúsenosť,alebo vie poradiť čo ta práca obnáša ?
Ďakujem pekne
Po strate práce kôli konkurzu firmy som dostal ponuku práce ako prijímací technik v spoločnosti ktorá zastrešuje predaj, kúpu, servis s renomovanými značkamy áut na trhu s viac ako 30 ročnou históriou.
V tomto pracovnom prostredí som nikdy nepracoval, keďže som z iného odboru.
Je tu niekto kto má s tým skúsenosť,alebo vie poradiť čo ta práca obnáša ?
Ďakujem pekne
Naposledy upravil/-a Alex174 v 02.12.2025 23:01, upravené celkom 1 krát.
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: Práca Prijímací technik
A to bol taký problém sa opýtať tam kde si tú ponuku dostal? 
-
Alex174
nie, len sa chcem tu na fóre poradiť, aká je to práca, či je to v pohode ak som to nikdy nerobil, načo si dať pozor...
-
cicmanec942
Daj si pozor na to, že je to hlavne práca s ľuďmi a každý deň ťa naserie niekto iný. A keď si nikdy nič také nerobil a nevieš nič o technike auta tak to budeš mať ťažké...
-
Moonshine
- Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59 Zdieľať na Facebook
Prečo mu to nemôžete normálne napísať?
Zo zákazníckeho pohľadu pri návšteve autorizovaného servisu viem, že z recepcie prídeš za príjmacím technikom na servisnú prehliadku a do formulára/objednávkového listu zapíše chyby na aute, predpokladaný čas opravy, odhadovanú cenu a preberie auto, potom mi odovzdá auto a oboznámi ma z výsledkom.
Určite má aj iné náplne práce....
Zo zákazníckeho pohľadu pri návšteve autorizovaného servisu viem, že z recepcie prídeš za príjmacím technikom na servisnú prehliadku a do formulára/objednávkového listu zapíše chyby na aute, predpokladaný čas opravy, odhadovanú cenu a preberie auto, potom mi odovzdá auto a oboznámi ma z výsledkom.
Určite má aj iné náplne práce....
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Fyzicky je to práca jednoduchá - papierová. Psychicky je náročná. Čím prestíznejšia značka - tým majú zákazníci náročnejšie povahy - prijímací technik je ten, kto prijíma hnev zákazníka ak je niekde problém. Je to práca s ľuďmi - nie s autami. Autá budeš len papierovo prijímať a vydávať.
-
cicmanec942
Moonshine, tú najhlavnejšiu náplň si opomenul. Takže načo je dobrá takáto tvoja „normálna” odpoveď?! 
Podľa mňa je normálne, ak dostanem nejakú ponuku práce, sa na jej náplň informovať u dotyčného resp. v dotyčnej firme a nie na anonymnom fóre. Ale som asi iný ako ostatné deti...
Martin, ako kde, ale môžeš sa pri nej aj dosť nabehať.
Podľa mňa je normálne, ak dostanem nejakú ponuku práce, sa na jej náplň informovať u dotyčného resp. v dotyčnej firme a nie na anonymnom fóre. Ale som asi iný ako ostatné deti...
Martin, ako kde, ale môžeš sa pri nej aj dosť nabehať.
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Navštevujem autorizované servisy 3 značiek. Prijímací technici pendlujú len medzi svojou stoličkou - servisom a dvorom, kde preberajú - odovzdávajú autá. Inú pracovnú činnosť som u nich ani nevidel. Keď sa riešia zvuky - rovno mi posadia do auta servisného technika, aby som mu to predviedol počas jazdy.
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
ja chodím do KIA Trnava.
Tam prijímací technik spíše všetky papiere. Potom ide so zákazníkom von k autu a preberie ho.
pozrie kozmetické poškodenia ,zabalí volant a na sedačku dá návlek.
Po servise/oprave zase papierovačky a platba.
A znova von odovzdať auto.
tak že nesedíš na riti.Ale horšie je to že si "prvý na rane".
Tam prijímací technik spíše všetky papiere. Potom ide so zákazníkom von k autu a preberie ho.
pozrie kozmetické poškodenia ,zabalí volant a na sedačku dá návlek.
Po servise/oprave zase papierovačky a platba.
A znova von odovzdať auto.
tak že nesedíš na riti.Ale horšie je to že si "prvý na rane".
-
cicmanec942
A vyúčtovanie čo všetko sa na aute robilo, koľko to trvalo a koľko to bude stáť urobí kto? Koľko to bude trvať si vycucia z prsta keď o technike nemá páru? 
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
tabulky a normohodiny
By si sa čudoval čo všetko sa človek naučí
Kamarát kedysi dávno išiel robiť do predajne auto dielov
Nerozumel tomu ani minimum.A dokonca mal problém aj s PC a kasou.
vydržal tam asi 10 rokov.A to bol fakt antitalent
By si sa čudoval čo všetko sa človek naučí
Kamarát kedysi dávno išiel robiť do predajne auto dielov
Nerozumel tomu ani minimum.A dokonca mal problém aj s PC a kasou.
vydržal tam asi 10 rokov.A to bol fakt antitalent
-
cicmanec942
Nie, to by som sa nečudoval. A nejakú predstavu o tej robote mám...By si sa čudoval čo všetko sa človek naučí
-
Qcko
- Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51 Zdieľať na Facebook
Robil som túto prácu 3 roky a v skratke je to 80% práca s ľuďmi(nielen zákazníkmi, ale hlavne aj s mechanikmi, ktorí ak ťa neberú ako "jedného zo svojich", tak budeš mať zo života peklo). Tých ostatných 20% sa týka birokracie - človek z vonku vidí hlavne príjem vozidla a prípravu papierov, no hlavnejšie je to -->
1. ako prebehne nacenenie práce - zodpovednosť za správnu cenotvorbu, zápis výkonov mechanikov, tvorba faktúry, vyznať sa v rôznych spôsoboch fakturácie - rozdiely medzi fyzickými a právnickými osobami napr., takisto fakturovanie do zahraničia, práca s DPH
2. zápis dát do systémov automobilky, spracovanie poistných udalostí a komunikácia s poisťovňami (môže byť na to aj zvlášť človek, ale určitá časť z toho vždy pripadne prijímaciemu technikovi).
3. Spracovanie garancií - základ sú 2 druhy - garancia na chyby vozidla, ktoré vznikli pri výrobe (zodpovedá výrobca - komunikácia s importérom), alebo garancia na vykonanú prácu v servise (tam sa to ešte delí na chybu mechanika a vadný ND) - garancie sa potom delia ešte širšie (napr. spracovanie kulancií či zvolávacích akcií) - tu musí byť úzka spolupráca s garančným technikom
4. Zodpovednosť pri auditoch a kontrolách od importéra - predlžovanie licencií
5. Školiť sa, školiť sa, školiť sa - každá značka to má asi inak, ale v základe platí, že na danú pracovnú pozíciu musí človek mať vedomosti, ktoré sú predpísané výrobcov - čiže veľa hodín strávených na importe (alebo certifikovaných školiacich strediskách), kde sa trénujú soft skills (jednoducho práca s ľuďmi) a takisto aj technická stránka veci - poznatky o technológiách danej automobilky, ako sa čo v ktorých autách nastavuje, ako to funguje, vedieť poradiť zákazníkovi a takisto sa vedieť dohodnúť s mechanikom - tu je výhodou, že sme sa školili na veci, ktoré prišli medzi "verejnosť" o rok až dva neskôr.
Toto je taký zostručnený sumár, ako už niekto vyššie písal, záleží aká značka, aj keď narovinu, veľakrát som stretol totálneho idiota vo Fabii a naopak skvelého človeka v S8, ale o tom sú školenia, vedieť si tých ľudí zaradiť a jednať s nimi v správnom duchu, aby sa predišlo konfliktu (lebo ak konflikt vznikne, jeho hasenie je omnoho náročnejšie).
No a hlavne sa naučiť si nič nebrať vážne, sme len ľudia a autá sú len kopa plechu a 4 pneu na konci dňa, či je to Dacia alebo Ferrari.
1. ako prebehne nacenenie práce - zodpovednosť za správnu cenotvorbu, zápis výkonov mechanikov, tvorba faktúry, vyznať sa v rôznych spôsoboch fakturácie - rozdiely medzi fyzickými a právnickými osobami napr., takisto fakturovanie do zahraničia, práca s DPH
2. zápis dát do systémov automobilky, spracovanie poistných udalostí a komunikácia s poisťovňami (môže byť na to aj zvlášť človek, ale určitá časť z toho vždy pripadne prijímaciemu technikovi).
3. Spracovanie garancií - základ sú 2 druhy - garancia na chyby vozidla, ktoré vznikli pri výrobe (zodpovedá výrobca - komunikácia s importérom), alebo garancia na vykonanú prácu v servise (tam sa to ešte delí na chybu mechanika a vadný ND) - garancie sa potom delia ešte širšie (napr. spracovanie kulancií či zvolávacích akcií) - tu musí byť úzka spolupráca s garančným technikom
4. Zodpovednosť pri auditoch a kontrolách od importéra - predlžovanie licencií
5. Školiť sa, školiť sa, školiť sa - každá značka to má asi inak, ale v základe platí, že na danú pracovnú pozíciu musí človek mať vedomosti, ktoré sú predpísané výrobcov - čiže veľa hodín strávených na importe (alebo certifikovaných školiacich strediskách), kde sa trénujú soft skills (jednoducho práca s ľuďmi) a takisto aj technická stránka veci - poznatky o technológiách danej automobilky, ako sa čo v ktorých autách nastavuje, ako to funguje, vedieť poradiť zákazníkovi a takisto sa vedieť dohodnúť s mechanikom - tu je výhodou, že sme sa školili na veci, ktoré prišli medzi "verejnosť" o rok až dva neskôr.
Toto je taký zostručnený sumár, ako už niekto vyššie písal, záleží aká značka, aj keď narovinu, veľakrát som stretol totálneho idiota vo Fabii a naopak skvelého človeka v S8, ale o tom sú školenia, vedieť si tých ľudí zaradiť a jednať s nimi v správnom duchu, aby sa predišlo konfliktu (lebo ak konflikt vznikne, jeho hasenie je omnoho náročnejšie).
No a hlavne sa naučiť si nič nebrať vážne, sme len ľudia a autá sú len kopa plechu a 4 pneu na konci dňa, či je to Dacia alebo Ferrari.
-
Alex174
Ďakujem Qcko za vyčerpavajucu odpoveď,dá sa vôbec pripraviť na takúto prácu, alebo len jednoducho ísť do toho a učiť sa za pochodu?
-
cicmanec942
Moc to prežívaš! 
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný