Poškodený lak na kapote - hrdza
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 07.03.2018 21:42 Zdieľať na Facebook
Poškodený lak na kapote - hrdza
Zdravím, potreboval by som ošetriť menšiu bodku od kamienka na kapote. Problém však je, že miesto, kde je chýbajúci lak ma už hrdzavú farbu. Viete mi prosím poradiť, ako to opraviť, aby sa to nešírilo ďalej? Čítal som, že je potrebné tú hrdzu zoškrabať, no neviem, či by nebolo vhodné použiť možno nejakú chémiu? No a nakoniec trochu farby. Vedel by mi niekto poradiť? Ďakujem.
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Poškodený lak na kapote - hrdza
daj fotku.či je to len povrchová hrdza alebo sa to už zažralo do plechu
ide to ošetriť ale už to nebude ako z výroby
ide to ošetriť ale už to nebude ako z výroby
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
daj tam kvapku odhrdzovaca a vybavene.ale farbu okolo poutieraj aby ju neposkodilo nevyzralo,pretoze nikto nevie ci to uz nemas lacno lakovane.
-
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Presne ako tu zaznelo, hoď sem fotku a bude sa lepšie radiť.
Ale každopádne hrzda preč a ošetriť.
Až potom sa môže riešiť farba…
Ale každopádne hrzda preč a ošetriť.
Až potom sa môže riešiť farba…
Honda Accord Tourer 2.4 i-VTEC
-
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Myslím že od sevena to bola najvhodnejšia rada.
Pokiaľ to je len drobná ďobka od kameňa, nemá význam z toho robiť kovbojku.
Ak je tam nejaká hrdza, najlepšie je odstrániť ju chemicky, naniesť na to miesto tenkým štetcom odhrdzovač alebo cca 20% kyselinu fosforečnú, treba počkať, miesto vyčistiť, znova odhrdzovač, aj niekoľkokrát za sebou až dokiaľ tam bude čistý kov, vysušiť, dať kvapku základnej farby a keď uschne, kvapku nejakej krycej farby podobnej ako je kapota.
Pokiaľ to je len drobná ďobka od kameňa, nemá význam z toho robiť kovbojku.
Ak je tam nejaká hrdza, najlepšie je odstrániť ju chemicky, naniesť na to miesto tenkým štetcom odhrdzovač alebo cca 20% kyselinu fosforečnú, treba počkať, miesto vyčistiť, znova odhrdzovač, aj niekoľkokrát za sebou až dokiaľ tam bude čistý kov, vysušiť, dať kvapku základnej farby a keď uschne, kvapku nejakej krycej farby podobnej ako je kapota.
-
ja pouzivam gelovy odhrdzovac nesteka a pekne drzi na svojom mieste.
potrebuje 24 hodin kym vyschne a znici koroziu.
farbu mam na take veci namiesanu od lakyrnika v malej plastovej flaske a vrchnak ma maly stetec do spica.smrdi to ako lak na nechty.
rychlo to usche cca 30 sec a uz je ho problem dat dole ak sa nahodou obtrie nejaka ina cast auta.treba to rychlo utierat musim mat hned po ruke handru.
ak uschne ten lak dam tak 5 bodiek a tukanec je prec.
vidno to tak ci tak ale lespie ako hrdzava bodka.
slovensko ma cesty kde su ostre kamene jedina ochrana je asi ako nemci lepit na auta priesvitne folie na narazniky kapotu blatniky spodne casti dveri a prahy.
potrebuje 24 hodin kym vyschne a znici koroziu.
farbu mam na take veci namiesanu od lakyrnika v malej plastovej flaske a vrchnak ma maly stetec do spica.smrdi to ako lak na nechty.
rychlo to usche cca 30 sec a uz je ho problem dat dole ak sa nahodou obtrie nejaka ina cast auta.treba to rychlo utierat musim mat hned po ruke handru.
ak uschne ten lak dam tak 5 bodiek a tukanec je prec.
vidno to tak ci tak ale lespie ako hrdzava bodka.
slovensko ma cesty kde su ostre kamene jedina ochrana je asi ako nemci lepit na auta priesvitne folie na narazniky kapotu blatniky spodne casti dveri a prahy.
-
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Je to ukážka toho, ako sa to nemá robiť.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných