Porsche 993

Diskusia ohľadne vozidiel značky Porsche

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

maruno
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 15.02.2009 14:18
Zdieľať na Facebook

Porsche 993

Príspevok od používateľa maruno »

Ahojte, prosím nejakých porsche-maniacov o skúsenosti s porsche 911/993 rv 1994-1996 môže byť aj 4kolka. Aby som vedel, čo ma čaká ak by som sa odhodlal nejaký zachovalý kus doviesť z Nemecka/Rakúska. Viemže na SR ich veľa nie je, ale ak sa nájde nejaký šťastný majiteľ , alebo aspoň človek, ktorý to servisuje, ocením každý postreh týkajúci sa spoľahlivosti, jazdných vlastností, servisu alebo prevádzky. ďakujem pekne.
imro2t
Príspevky: 492
Dátum registrácie: 02.03.2008 01:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa imro2t »

najspoľahlivejšie... tieto štatistiky extra nesledujem, ale zaujímalo by ma to, ako je to so spoľahlivosťou vo vzťahu k najazdeným kilometrom, lebo také porsche nebude jazdiť 30 tisíc kilometrov za rok ako napríklad passat.
citronsk
Príspevky: 626
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa citronsk »

...mam skusenost iba s jedinym porsche, mal ho znamy a to bolo viac v servise ako na ceste Carera 911 r.v. 1998, strasne vela poruch za strasne vela penazi, na druhej strane treba povedat ze auto bolo z druhej ruky a tak clovek nikdy nevie ako s nim predchadzajuci majitel zaobchadzal...
tomminno
Príspevky: 147
Dátum registrácie: 23.04.2006 10:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tomminno »

Ono je potrebne si uvedomit ze PORSCHE je co sa tyka servisnych nakladov uuuuplne ina liga. Ved servisna hodina v PORSCHE INTER AUTO v BA je 130,-€ bez DPH. Pre starsie auta je vsak uz tato suma nerentabilna. Preto je lepsie najst si sikovneho technika ktory sa veciam naozaj rozumie a vie spravit co je treba. Co sa tyka dielov, ked som ja riesil rekonstrukciu motora tak som mal stastie a zoznamil som sa s chlapikom z ciech co na PORSCHE 911 preteka profesionalne, ma neautorizovany servis PORSCHE a ma aj vlasny pretekarsky tim. Vsetky diely mi zohnal orig. z PORSCHE z nemecka za take ceny za ake sa u nas nedaju kupit ani nahrady z e-shopov. Ale aj tak to bola suma ze sa cloveku hlava zatoci. Kym som ho dal do takej podoby ako som si zhruba predstavoval tak ma to stalo tolko ako keby som si kupil este jedno jazdene auto strednej triedy. Ale tak to ma byt. PORSCHE je specialitka a tu si treba zaplatit. Teraz s tazkym srdcom zvazujem ze predam a pretoze potrebujem nieco praktickejsie.
PPoliak
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 07.03.2008 13:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PPoliak »

Ahoj! Porsche nie je nijak zložité na bežnú údržbu t.j. náplne, filtre, sviečky, brzdové obloženia sú cenovo úplne v pohode a zvládne to priemerný mechanik. Spoľahlivosť je naozaj vysoká. Ja mám boxster s rok 2002, ktorý som kúpil v 2005 v nemecku a doteraz sa nič nepokazilo. Problém je až keď naozaj potrebuješ nejakú originál súčiastku. Ja som zháňal dýzu ostrekovača svetla, ktorá mi neviem ako zmizla, a v blave mi povedali že vedia objednať len celý diel a to za 189€ tak ju zháňam ďalej... Inak vozenie je to úžasné. Zvuk motora po prekročení 4000ot je bomba, zrýchlenie aj spomalenie ale hlavne predok drží ako pribitý a zadkom sa dá nádherne šmýkom prechádzať zatačky. Proste porsche je bomba. A aj keď je to pri týchto autách jedno, spotreba od 9 do 13 ja mám dlhodobú 10,8. Ďalší problém je, že musíš mať tolerantnú manželku, ktorá netrpí chorobnou žiarlivosťou...
Rolfos
Príspevky: 550
Dátum registrácie: 27.11.2006 11:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Rolfos »

Moj odhad je, ze tych aut na SVK nebude viac ako 5, z toho o dvoch viem, kde sa nachadzaju. Takze pravdepodobnost, ze tu narazis na niekoho, kto take auto ma je dost miziva. Treba pozret nejake nemecke alebo americke forum.
Napísať odpoveď

Návrat na "Porsche fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní