Poplatky za prihlasovanie auto

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Zamknuté
bossix
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 04.07.2017 08:56
Zdieľať na Facebook

Poplatky za prihlasovanie auto

Príspevok od používateľa bossix »

Zdravim vas.

Chcem sa opytat 2 jednoduche otazky. Prva: daju sa vsetky poplatky za prihlasenie auta zaplatit priamo na policii ? Myslim poplatok za ecv, registracnu dan a nejaky poplatok za zapisanie do evidencie, neviem teraz presne ako sa vola. Pocul som, ze za ecv sa plati kolkami v hodnote 33€, neviem ci to je takto doteraz.

A druha otazka. Ked si na auto spravim online pzp, mozem ho este v ten den prihlasit ? Samozrejme budem mat nejaku formu potvrdenia.

Totiz v pondelok chcem auto kupit, ist ho odhlasit s majitelom a prepisat este v ten den na mna, kedze v utorok odchadzam na tyzden do CR a tak chcem aby sa pocas tohto casu ked budem prec uz prihlasovalo do evidencie. Este taka mini otazocka, kolko cca trva prihlasenie auta z ineho okresu ?

Vdaka za odpovede a poprosim nepodrivat, nemohol som sa to ist opytat na policiu, kedze som len vcera vecer dorazil zo zahranicia.
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Dať sa to dá, ale časovo to asi bude ťažké zvládnuť. Uzavrieť poistku môžeš aj deň predtým online platnú od Tebou určeného dňa. Len neviem, ako to je zo zelenou a bielou kartou. Na tie si budeš musieť počkať, kým Ti ich pošlú, ale zatiaľ budeš mať dočasné karty.

Stretni sa s majiteľom skoro ráno, aby si mal vybavené odhlásenie TP čo najskôr a potom mal ešte dostatok času na prihlásenie vo svojom okrese.

Tie poplatky sa platia prostredníctvom automatu. Naťukáš si čo potrebuješ, vydá Ti bločky o zaplatení a tie potom predložíš.

Veľa šťastia.
bossix
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 04.07.2017 08:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bossix »

Na stranke policie pisu "doklad o zaplateni pzp", tak som si myslel, ze bude stacit nejaka faktura, ze to mam zaplatene.

Mimochodom velmi pekne dakujem za odpoved. Myslim si, ze
taku som tu este ani nikdy nedostal (jednoducho a strucne si mi vsetko potrebne vysvetlil)
bossix
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 04.07.2017 08:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bossix »

Vdaka aj tebe seven549. Akurat som sa chcel opytat, ci je potrebne doviezt auto priamo pred policiu, ked ho budem prihlasovat, takze pravdepodobne ano.
Este k tej platbe. Moja banka to ma tak spravene, ze potvrdenie o platbe sa da vytlacit az o cca 2 dni. Nebude im na policii stacit faktura, ktoru dostanem od poistovne ? Urcite nejaka bude (este som nikdy auto ani ziaden iny stroj neprihlasoval, preto som v tomto smere taky tupy).

//ponahlam sa preto, lebo frajerka pride po 3 mesiacoch z Anglicka a ked sa vrati slubil som jej vylet do Tatier a na autobuse, alebo vlaku to nieje ono :D Len tak na okraj aby ste trosku pochopili, preco to tak surim.
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Ďakujem za pochvalu, to potešilo :)

Pristaviť auto na kontrolu k policajtom našťastie nemusíš, ak prihlasuješ do iného okresu.

Ak prihlasuješ v rovnakom okrese, vtedy pristaviť auto musíš. Netuším prečo je to tak...
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

Clovek sa tu zas dozveda kadejake novoty ako napriklad ze pri prihlasovani auta z ineho okresu ho netreba pristavit na obhliadku. Takisto doktor seven tu dava zaujimave casy obhliadok. Podla mna to je asi takto. Kupim auto majitel mi ho odhlasi ja si spravim online PZP pri tom si vytlacim automaticky aj bielu kartu na ktorej jazdim az kym mi poistovna neposle postou original karty, pridem na zandarsku vytlacim si casenku (pripadne si rezervujem casenku par dni dopredu online) idem spravit obhliadku (byva viac krat denne a nie len o rano o 7.30 a potom o 13tej) potom si kupim kolok v kolkomate zhodim tabule z auta a cakam kym pride narad moja casenka a fajront. Nic viac a nic menej za tym nie je
gnagy
Príspevky: 943
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Aha, ano, treba. Máš pravdu Paťko.
fkk
Príspevky: 82
Dátum registrácie: 06.08.2017 23:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa fkk »

Keď uzavrieš PZP online tak ti príde na mail dočasná biela a zelená karta, to by malo stačiť vytlačiť a ukázať policajtom.
Na odhlásenie aj prihlásenie je ideálne objednať sa cez internet na určitú hodinu, napr. 8:00 a potom keď prídeš 7:55 tak obehneš celú radu ľudí čo tam čakajú už od 6:00 a pôjdeš prvý (u nás je to tak, že ľudí pustia o 8:00 k automatu na lístočky, ak máš objednávku z netu tak tam zadávaš kód ktorý si dostal pri objednaní, u nás ešte policajti volajú tých čo majú objednávku cez net aby išli prví k automatu).
Pri prihlasovaní auta musíš najprv mať spravenú obhliadku, potom ísť k okienku prihlásiť auto. Tu ti policajt počas prihlasovania napíše kód s ktorým potom ideš k automatu na kolky, tam zadáš ten kód a zaplatíš (dá sa aj kartou) a vrátiš sa späť k okienku kde dokončíš prihlásenie. Veľký techničák máš hneď, malý ti príde poštou.
karci123
Príspevky: 234
Dátum registrácie: 20.05.2010 11:27
Bydlisko: KE - okolie
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa karci123 »

ako tak citam tak co okres to iny system, a kedze nevieme odkial je autor temy tak je to vo hviezdach.

Na cas sa da dohodnut termin, ale cas pri okienku, nie cas obhliadky. Obhliadka funguje inac v kosiciach a inac v rimavskej sobote.

Ked som v aprili prihlasoval auto v okrese kosice-okolie tak vyslovene tam bolo ze neplatit kolok dopredu, pani za okienkom mi povedala kolko a kod...ten je kod je len skratka v tom menu lebo kedze som to videl prvy krat tak som na to pozeral dost dlho...ale s tym kodom je to OK.

Kolok sa da vratit pokial viem tak na Pošte.
Zamknuté

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných