Ponechanie ŠPZ pri predaji auta.
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
dotynka
- Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
Re: Ponechanie ŠPZ pri predaji auta.
Súhlas, nieje to pre každého... Najmä, keď im systém nefunguje, je to boj.
Musíš byť primerane zdatný pri príci s PC.
Ale mne to vyhovuje a veľa šetrím na poplatkoch. Robím prepis kdekoľvek a kedykoľvek.
Kuriér mi všetko prinesie domov. Málo čo sa dá v tomto štáte označiť za funkčné, ale toto rozhodne áno.
Musíš byť primerane zdatný pri príci s PC.
Ale mne to vyhovuje a veľa šetrím na poplatkoch. Robím prepis kdekoľvek a kedykoľvek.
Kuriér mi všetko prinesie domov. Málo čo sa dá v tomto štáte označiť za funkčné, ale toto rozhodne áno.
-
fzubaty
- Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45 Zdieľať na Facebook
Som nevedel, ze akceptuju oskenova splnomocnenie. Ved tam je obrovsky priestor na podvody.
-
dotynka
- Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
Samozrejme overené notárom a scan musí byť vo farbe..
-
sujmilan
- Dátum registrácie: 01.11.2025 18:21 Zdieľať na Facebook
Zdravím.
Teoreticky budem zajtra predávať jazdene 19 ročné auto. Kupec donesie overené splnomocnenie.
Keďže bude chcieť odísť na aute s špz-tkami na aute tak dobre rozumiem, že si musí okamžite online vybaviť PZP a ja si ho aspoň odfotim mobilom? Následne môžem elektronicky ( pin a bok mám a aj to mám aktivované )
požiadať o zmenu majiteľa a držiteľa? Keďže auto má EURO 3 normu a 128kW tak budem musieť zaplatiť 210 eur poplatok? Plus 9eur za TP časť 1 a 9eur za TP časť 2. Alebo elektronicky mám zľavu? Ide mi o to dopredu vedieť sumy aby sme sa dohodli pri cene auta kto to zaplatí...
Žiaľ je zďaleka cca 280 km a trepať sa 2x je zbytočná strata času.
Prosím ak takéto dačo niekto v poslednom čase absolvoval keby sa vyjadril. ĎAKUJEM.
Teoreticky budem zajtra predávať jazdene 19 ročné auto. Kupec donesie overené splnomocnenie.
Keďže bude chcieť odísť na aute s špz-tkami na aute tak dobre rozumiem, že si musí okamžite online vybaviť PZP a ja si ho aspoň odfotim mobilom? Následne môžem elektronicky ( pin a bok mám a aj to mám aktivované )
požiadať o zmenu majiteľa a držiteľa? Keďže auto má EURO 3 normu a 128kW tak budem musieť zaplatiť 210 eur poplatok? Plus 9eur za TP časť 1 a 9eur za TP časť 2. Alebo elektronicky mám zľavu? Ide mi o to dopredu vedieť sumy aby sme sa dohodli pri cene auta kto to zaplatí...
Žiaľ je zďaleka cca 280 km a trepať sa 2x je zbytočná strata času.
Prosím ak takéto dačo niekto v poslednom čase absolvoval keby sa vyjadril. ĎAKUJEM.
-
jurigad
- Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58 Zdieľať na Facebook
Iba otázka, čo urobíš keď auto prepíšeš a kupujúci si to z nejakého dôvodu premyslí alebo zomrie. Záloha ti samozrejme zostane, ale čo s autom , ktoré už v evidencii nie je tvoje, ale zaplatené ho nemáš.oco13 napísal: ↑25.01.2024 11:45 Kupec nič neprihlasuje - všetko riešiš ty aj platíš. Príde kupec, dá ti zálohu auto ostáva doma. Ty ideš na DI kde spravíš celý prepis, treba splnomocnenie a už netreba PZP na nového majitela stačí tvoje staré. Pani sa ťa opýta či si nechávaš značky a podla toho ti vyráta sumu. Zaplatíš kolok a dostaneš nový TP už s údajmi kupcu, na poslanie malého TP potrebuješ jeho telefon , ostatné udaje sú v splnomocnení. Takto som prepisoval auto 10.1.2024. Nemal som telefon na kupcu tak aj malý TP poslai mne.
Nový TP si treba prefotiť kvoli zrušeniu PZP a potom ho dáš aj s autom novému majitelovi.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Odhlaška sa dá v nejakej lehote zrušiť 
A len čisto teoreticky - na zaklade "len " zalohy auto určite neprepíšem.
A len čisto teoreticky - na zaklade "len " zalohy auto určite neprepíšem.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
toho roku som predaval stare bmw coupe e36 320i.kupujuci bol oboznameny uz v inzerate a aj cez telefon ze si spz nechavam.cize vedel ze hoci aj auto vyplati spz nedostane a ani s nimi nikam nepojde.
prisiel nasledujuci den stvrtok o 7.30 rano.mal to 360km ku mne.auto popozeral poskusal co ho napadlo vyplatil predajnu cenu,a potom dostal k nemu vsetko okrem spz.tie som si zobral. auto ostalo stat pred mojim domom pretoze to tak chcel kupujuci.ak by to chcel nechat niekde kde ho napadne nejake verejne miesto parkovisko obchodak kludne do 5km by som siel a tak si zobral spz.kluce a vsetko uz mal on.aby si v pripade moznosti prisiel pre to podvalom.ale nevybavil.je to drahe ist podvalom a niekoho platit 360km2x.auto ostalo pred domom kde mi vidi kamera cize aj pozemku pretoze auto bez spz by nemalo byt na verejnych parkoviskach napr dlhsie na sidlisku.hoci by sa mohla napisat spz na papier a nechat za oknom.
po novom ---je to jedno kde ten DI je--
dohodli sme sa ze mi bude volat piatok a povie mi kedy bude mat volno na prepis.a aj ja ci budem mat volno.volal hned v piatok,ze ma na pondelok volno a rano bude u mna.pondelok rano 7.00 bol u mna pzp uz mal inac by som ani nesiel pretoze ja som svoju pzp este neodhlasil.odmontovane spz bola pojistka proti jazdeniu a jeho rozhodnutiu ci si to cez vikend nerozmysli.nahodil som svoje spz a siel autom za mnou na DI.vsetke poplatky co trebalo na DI si platil kupujuci,auto sa prepisalo cize aj dostal od DI matovicove spz.ja som si svoje spz z auta zobral on si nahodil svoje spz a tahal domov 360km.tot vse.
nejake splnomocnenia to u mna nefunguje.kupec si to musi vsetko riesit ja ako sukromny predajca auta nebudem nikam chodit nieco overovat a platit.na to kaslem.max poradim ako funguje DI u mna vezmem si na danne dni neplatene volno a idem na DI auto odhlasit potom zrusit pzp.
prisiel nasledujuci den stvrtok o 7.30 rano.mal to 360km ku mne.auto popozeral poskusal co ho napadlo vyplatil predajnu cenu,a potom dostal k nemu vsetko okrem spz.tie som si zobral. auto ostalo stat pred mojim domom pretoze to tak chcel kupujuci.ak by to chcel nechat niekde kde ho napadne nejake verejne miesto parkovisko obchodak kludne do 5km by som siel a tak si zobral spz.kluce a vsetko uz mal on.aby si v pripade moznosti prisiel pre to podvalom.ale nevybavil.je to drahe ist podvalom a niekoho platit 360km2x.auto ostalo pred domom kde mi vidi kamera cize aj pozemku pretoze auto bez spz by nemalo byt na verejnych parkoviskach napr dlhsie na sidlisku.hoci by sa mohla napisat spz na papier a nechat za oknom.
po novom ---je to jedno kde ten DI je--
dohodli sme sa ze mi bude volat piatok a povie mi kedy bude mat volno na prepis.a aj ja ci budem mat volno.volal hned v piatok,ze ma na pondelok volno a rano bude u mna.pondelok rano 7.00 bol u mna pzp uz mal inac by som ani nesiel pretoze ja som svoju pzp este neodhlasil.odmontovane spz bola pojistka proti jazdeniu a jeho rozhodnutiu ci si to cez vikend nerozmysli.nahodil som svoje spz a siel autom za mnou na DI.vsetke poplatky co trebalo na DI si platil kupujuci,auto sa prepisalo cize aj dostal od DI matovicove spz.ja som si svoje spz z auta zobral on si nahodil svoje spz a tahal domov 360km.tot vse.
nejake splnomocnenia to u mna nefunguje.kupec si to musi vsetko riesit ja ako sukromny predajca auta nebudem nikam chodit nieco overovat a platit.na to kaslem.max poradim ako funguje DI u mna vezmem si na danne dni neplatene volno a idem na DI auto odhlasit potom zrusit pzp.
-
sujmilan
- Dátum registrácie: 01.11.2025 18:21 Zdieľať na Facebook
Ďakujem za podrobné vysvetlenie. Čo som sa dočítal tak sa dá elektronicky auto odhlásiť a zároveň prihlásiť na nového majiteľa. Je tam zľava 50% ale maximálne 50 eur z poplatku kôli emisiam. V prípade že je kupca ZŤP je zľava 50 %. Ale čo som sa dočítal vraj návšteva DI aj tak je nutná kôli podpisu. Nechápem prečo, keď sa to cez PC podpisuje zaručeným elektronickým podpisom. Ale asi aj preto aby som im odovzdal veľký TP, ktorý aj tak skartujú. Asi preto.
Každopádne som zvedavý.
Každopádne som zvedavý.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Posledné auto čo som kupoval tak pán prepisoval len cez net. Nikam nešiel a velký TP odovzdal kurierovi.
-
seven549
neskartuju ostava v archive.da sa na zaklade toho opravit zle vyplneny TP.uz som to robil asi 3x za zivot na niektore udaje ktore nesedeli som prisiel az pri stk alebo ek.benzinove auto bolo napisane ze je dizel alebo ford mondeo bolo zapisane ako 3dverove auto kolesa neboli dopisane atd atd.na zaklade toho mi podla stareho TP kde to bolo spravne opravili.inac by som musel ziadat importera o spravne udaje tam sa uz plati od 33euro vyzsie.potom znova na DI kde to upravia a zalozia aj papier od importera k staremu TP aby vedeli koli comu boli udaje zmenene.vsetko ostava v archive.pocitace alebo servery mozu padnut co potom???no a za tie roky som sa aj naucil vzdy vsetko prekontrolovat pri okienku.
elektronicky je to pohodlnejsie no ja este nemam OP alebo cestovny pas ktory mi to umoznuje.mam to este vsetko stare kde sa nedaval odtlacok prsta.budem ho menit asi o cca 2 roky.VP mam vydany v roku 10/2004 kde nieje koniec platnosti.21 rocny preukaz.zevraj plati do 2032.v 2032 uz budem snad aj plesaty uplne ina osoba ako na fotke
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Čo má biometrický údaj spoločné so zaručeným elektronickým podpisom? 
-
seven549
a ako spravim elektronicky podpis?na telefone prstom po displayi?
alebo treba kupit citacku obcianskeho?
alebo treba kupit citacku obcianskeho?
-
cicmanec942
Ako vždy vieš o veci hovno, čo ti ale nebráni sa k tomu „fundovane” vyjadrovať... 
-
tuninka
- Dátum registrácie: 27.06.2006 10:09 Zdieľať na Facebook
Ja keď som kupoval aj predával auto už v čase, keď sa dalo prepisovať elektronicky, tak zakaždým sme aj tak išli na DI, lebo síce ja mám vybavený el. podpis, ale ani jeden z tých čo mi auto buď predávali, alebo kupovali el. podpis nemali aktivovaný. Taktiež ak to nepoužívaš často, tak ti tam vyprší certifikát a trvá ďalších pár minút aby si sa z toho vysomáril a nie každému sa to podarí.
-
cicmanec942
Kupujúci nemusí mať el.podpis, stačí splnomocnenie, ktoré ty naskenuješ/odfotíš a priložíš. Elektronicky to asi ani nefunguje pretože ponuka na súhlas s prevodom na teba tam síce je, ale nevieš tam ten súhlas udeliť. Vieš len udeliť súhlas k tvojmu autu keď ho predávaš (akoby lektronické splnomocnenie). Proste Slovensko.sk. Tak snáď keď na to minú tých 150 mega tak to bude fungovať ako má.
Ha-ha-ha, to bol nepodarený pokus o vtip, samozrejme, že nebude!
Ha-ha-ha, to bol nepodarený pokus o vtip, samozrejme, že nebude!
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Ahrefs [Bot], Google [Bot] a 16 neregistrovaných