Polícia vodičom: Stačilo. Začala sa akcia Radar
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Re: Polícia vodičom: Stačilo. Začala sa akcia Radar
Výborne, takže kecám ak sa dožadujem aby štát zastavil potencionalnych vrahov našich spoluobčanov.
Chlapci nezabúdajte, že karma je zdarma a som si istý, že nás všetkých táto lahostajnosť dobehne.
Chlapci nezabúdajte, že karma je zdarma a som si istý, že nás všetkých táto lahostajnosť dobehne.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Dožaduj sa ďalej, aj si dupni.
Si mnohé prdstavuješ ako Hurvínek válku.
Si mnohé prdstavuješ ako Hurvínek válku.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Oco, lenze vela nehod sa stava aj pri nizsej rychlosti, nez je max povolena..
Ked som utahany z roboty, hlavne v tychto teplach, obcas sa mi stane, na stotinu sekundy, taky " mikro vypadok", mikrospankov som mal za tie roky xxx , ale ten sa zacina unavou a postupne.
A ver, ze na rychlosti nezalezi...
V ostrych zakrutach, 90 stupnovych, NEVIDIM osobne auta, tie mi zakryju obrovske spatne zrkadla na NA.
To iste na krizovatkach.
Za mnou je osobak nervozny, ja stojim na vedlajsej a 3 x kontrolujem oba smery, kym sa pohnem.
Na starom MAN-e uplne v pohode, v novsom, des a hrôza
Podla mna, jedinym sposobom je " spomalit".
Nie iba na ceste, ale aj ako spolocnost.
Menej stresu, menej arogancie, ist viac na pohodu.
Zaroven , zo strany statu nerobit psie kusy, ako napriklad podmienka pre zapasnika, ktory v Nitre zabil na prechode vysokou rychlostou mladu zenu a ...az podmienka.
Je rozdiel, ci clovek zrazi niekoho, ked ide pomaly, ale jednoducho cez hruby stlpik A nevidi chodca, ano, je to smutne, ale skutocne nastanu okolnosti, kedy Ti niekto vstupi do cesty, hoci aj na prechode, napr u nas nejaky " expert" umiestnil prechody TESNE za zakrutami, pricom po pravej strane je este zivy plot, skola...., staci, ze pozeram na zlomok sekundy vlavo a z prava mi vstupi..
No, zabit toho xuuja je malo, co tie prechody vymyslal.
Tade vzdy chodim ako priposraty, cudzi leti...
Ked som utahany z roboty, hlavne v tychto teplach, obcas sa mi stane, na stotinu sekundy, taky " mikro vypadok", mikrospankov som mal za tie roky xxx , ale ten sa zacina unavou a postupne.
A ver, ze na rychlosti nezalezi...
V ostrych zakrutach, 90 stupnovych, NEVIDIM osobne auta, tie mi zakryju obrovske spatne zrkadla na NA.
To iste na krizovatkach.
Za mnou je osobak nervozny, ja stojim na vedlajsej a 3 x kontrolujem oba smery, kym sa pohnem.
Na starom MAN-e uplne v pohode, v novsom, des a hrôza
Podla mna, jedinym sposobom je " spomalit".
Nie iba na ceste, ale aj ako spolocnost.
Menej stresu, menej arogancie, ist viac na pohodu.
Zaroven , zo strany statu nerobit psie kusy, ako napriklad podmienka pre zapasnika, ktory v Nitre zabil na prechode vysokou rychlostou mladu zenu a ...az podmienka.
Je rozdiel, ci clovek zrazi niekoho, ked ide pomaly, ale jednoducho cez hruby stlpik A nevidi chodca, ano, je to smutne, ale skutocne nastanu okolnosti, kedy Ti niekto vstupi do cesty, hoci aj na prechode, napr u nas nejaky " expert" umiestnil prechody TESNE za zakrutami, pricom po pravej strane je este zivy plot, skola...., staci, ze pozeram na zlomok sekundy vlavo a z prava mi vstupi..
No, zabit toho xuuja je malo, co tie prechody vymyslal.
Tade vzdy chodim ako priposraty, cudzi leti...
-
oco13
Luboš ja tu nepíšem o nehodách, ja píšem o zabití. Niekedy je to naozaj neumyselné - neosvetlený chodec v noci medzi dedinami bez reflexných prvkov. Ale napríklad ten zapasník v meste na prechode mal dostať 15 rokov - verejné ohrozenie s nasledkom smrti. Prajem mu aby ho niekto z pozostalých prepichol vidlami, je to netvor, čo si nezaslúži zlutovanie.lubos zimovcak napísal: ↑18.06.2025 09:03 Oco, lenze vela nehod sa stava aj pri nizsej rychlosti, nez je max povolena..
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
oco13
teraz si presne trafil (Nitra) .Sú ludia a sú "naši" ludia.
A na Slovensku sa dá stále kúpiť menší alebo žiadny trest.
A zákony už sú a netreba ich meniť.
Už som tu písal ako kamaratovi zabil nefetovaný chuj ženu a 8 ročné decko. Dokopy takto ten feťák zabil asi 6 -8 ludí. A nič sa nedeje žiadna basa ,a jazdí v pohode dalej.
Alebo kamarát sa na diskoteke pobil a ked išli pešo domov tak ich ten najebaný chuj nadrzovku zrazil a zabil. A zasa nič.
toto nie je o zákonoch , ale o systéme .
teraz si presne trafil (Nitra) .Sú ludia a sú "naši" ludia.
A na Slovensku sa dá stále kúpiť menší alebo žiadny trest.
A zákony už sú a netreba ich meniť.
Už som tu písal ako kamaratovi zabil nefetovaný chuj ženu a 8 ročné decko. Dokopy takto ten feťák zabil asi 6 -8 ludí. A nič sa nedeje žiadna basa ,a jazdí v pohode dalej.
Alebo kamarát sa na diskoteke pobil a ked išli pešo domov tak ich ten najebaný chuj nadrzovku zrazil a zabil. A zasa nič.
toto nie je o zákonoch , ale o systéme .
-
db69
Luboš
ten istý problém mám aj ja .
predtým R Midlum a nebol problém.Teraz MAN a už sa mi za 5 mesiacov stalo asi 5x že sa mi schovalo auto za tie hrubé zrkadlá.ešte štastie že to trvá kým sa človek rozbehne
ten istý problém mám aj ja .
predtým R Midlum a nebol problém.Teraz MAN a už sa mi za 5 mesiacov stalo asi 5x že sa mi schovalo auto za tie hrubé zrkadlá.ešte štastie že to trvá kým sa človek rozbehne
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
"Menej stresu, menej arogancie, ist viac na pohodu." Presne tak.
Roky zastávam názor že by sa najmä TU zisšli pravidelné psychotesty pre všetkých.
Nereálne a Debilitu niektorých žiadny predpis nenapraví.
Roky zastávam názor že by sa najmä TU zisšli pravidelné psychotesty pre všetkých.
Nereálne a Debilitu niektorých žiadny predpis nenapraví.
-
db69
chlapi, treba si uvedomiť že meranie a kontrolovanie (STOP) je vždy len o vyberaní pokút.
Nikdy to nebolo o bezpečnosti.
Nikdy nemerajú pri školach alebo na rizikových miestach.
Na 90% merajú na výjazdoch /vjazdoch do dedín kde 80% šoférov necha auto "dobehnúť" takže pri tabuli tam majú ešte 60-65. Nikto nedupne pri tabuli na brzdu.
STOPKA tak isto ,vidíš 5 km tam a 5km na druhú stranu ,ale dali tam STOPKU tak musíš zastaviť.A to ešte buzerujú ked si druhý a ideš .
Nikdy to nebolo o bezpečnosti.
Nikdy nemerajú pri školach alebo na rizikových miestach.
Na 90% merajú na výjazdoch /vjazdoch do dedín kde 80% šoférov necha auto "dobehnúť" takže pri tabuli tam majú ešte 60-65. Nikto nedupne pri tabuli na brzdu.
STOPKA tak isto ,vidíš 5 km tam a 5km na druhú stranu ,ale dali tam STOPKU tak musíš zastaviť.A to ešte buzerujú ked si druhý a ideš .
-
oco13
Pritom stačí prejsť kilometer od BA - prvá rakúska dedina a výjazd z dediny rovný, vjazd spomalovacia šikana. A to nie je o policajtoch alebo vyberaní pokút to je o starostoch a úprave 30m cesty do a z dediny.
Predpisy sú aké sú, sú poplatné krajine kde platia. Ide len o to exemplarne postihovať najhrubšie arogantné porušovanie predpisov. Alkohol drogy a rýchlosť - ani červenú na priecestí netreba pokutovať to si už vláčik vyselektuje sám.
Predpisy sú aké sú, sú poplatné krajine kde platia. Ide len o to exemplarne postihovať najhrubšie arogantné porušovanie predpisov. Alkohol drogy a rýchlosť - ani červenú na priecestí netreba pokutovať to si už vláčik vyselektuje sám.
-
db69
oco13
Na západe od nás je to tak. Tam ťa nezastavujú len tak že "pán vodič kontrola" bez príčiny.
Až ked niečo urobíš .
Lenže už sa začali učiť od východných susedov a občas robia aj doslova razie na alkohol .
lebo zistili že kopec prisťahovalcov neberie zákony vážne.
Vo firme čo im vozím tovar ,ich je takých viacej.ráno o 6,30 je už mimo a 7,30 už spí vonku na zemi pri VZV.A ostatný chlastajú priebežne celý den a o 15,30 idú autami domov (a to robia izo sklá)
P.S tam sa neserú z nikým ,prekročíš rýchlosť a hraničnú hodnotu,a zabavia ti auto.
Takto prišiel majitel tejto firmy o Jaguar F-Type.
Na západe od nás je to tak. Tam ťa nezastavujú len tak že "pán vodič kontrola" bez príčiny.
Až ked niečo urobíš .
Lenže už sa začali učiť od východných susedov a občas robia aj doslova razie na alkohol .
lebo zistili že kopec prisťahovalcov neberie zákony vážne.
Vo firme čo im vozím tovar ,ich je takých viacej.ráno o 6,30 je už mimo a 7,30 už spí vonku na zemi pri VZV.A ostatný chlastajú priebežne celý den a o 15,30 idú autami domov (a to robia izo sklá)
P.S tam sa neserú z nikým ,prekročíš rýchlosť a hraničnú hodnotu,a zabavia ti auto.
Takto prišiel majitel tejto firmy o Jaguar F-Type.
-
lubos zimovcak
Taky " spomalovaci " ostrovcek, s NEOSVETLENOU znackou bol pred par rokmi pred Ruzomberkom..., od Mikulasa.
Idem v kolone, asi 5-7 aut, hmla, mrholi, asi december, odrazu predo mnou brzdove svetla, kyvanie sa aut po ceste, poskakovanie, kuwa, co to ma znamenat, ked tu odrazu vidim obrubu ostrovceka, znacka uz bola bohvie kde, myknem doprava, ale uz lave koleso do vzduchu, hadze ma ako spinave ponozky nech idem viac ako tych 60-70, vyrajbem sa aj ja...
Gratulujem vsetkym, ktori taky nezmysel dovolili na rovnej a sirokej ceste.
Stavim sa, ze aj toto preplatila ta zla Eu....
Idem v kolone, asi 5-7 aut, hmla, mrholi, asi december, odrazu predo mnou brzdove svetla, kyvanie sa aut po ceste, poskakovanie, kuwa, co to ma znamenat, ked tu odrazu vidim obrubu ostrovceka, znacka uz bola bohvie kde, myknem doprava, ale uz lave koleso do vzduchu, hadze ma ako spinave ponozky nech idem viac ako tych 60-70, vyrajbem sa aj ja...
Gratulujem vsetkym, ktori taky nezmysel dovolili na rovnej a sirokej ceste.
Stavim sa, ze aj toto preplatila ta zla Eu....
-
oco13
Luboš - tam bol práve ten prúser, že bol JEDEN. Ak by to bolo štandartom v každej dedine, v každom meste, na každom majeri, tak nie je žiadna panika. Prípadne taký retardér ako je v mestách pred pešou zonou 
-
lubos zimovcak
Oco, ked je PREKAZKA neosvetlena, tak to dal postavit retard a nie retarder, ale vyslovene prekazku.. 
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
v graubunden je usekove meranie?pozriem si to.nejazdim tadial vobec.oco13 napísal: ↑17.06.2025 18:29Si občan štátu, jazdíš po jeho cestách a potencionalne ohrozuješ ostatných - je vecou štátu aby ti v tom zabranil. A ano štát ti dá do cestného zakona, že si sledovaný.![]()
Zaujímavé, že to píšeš práve ty zo švajcu ktorý má pokuty aj tresty za cestné pirátstvo ovela ovela prísnejšie ako my. Od Vadúzu po Chur je najmenej 6 usekových meraní a niekolko stacionarnych radarov.
ale je to zaujimave lebo juzny kanton ticino tam je zakaz davat radary na cestach
mozu merat len ako u nas fizli s radarom v ruke a musia byt riadne viditelny a pouzivat mozu len pevne stacionarne radary.asi koli nim si dali v graubundene usekove meranie
co kanton cize --kraj-- to svoje pravidla.
pravidla si tu robia ludia nie stat.
ked tak sledujem co to vsetko ta unia robi z tymi autami tak mi to svicarsko uz pripada ako fakt slobodna zem.
ziadne zakazy tu niesu.tu sa clovek vozi na hocicom.aj stara dizlova fiat regata.staci ze to nehuli ako lokomotiva a nic sa nedeje.
vyjadrenie krajiny bolo,ze priroda si z tym poradi.
no a to piratsvo na cestach funguje tak.ak na to dupnes nie aby ta fizli videli.
aj tu najdes cesty kde sa to da sypat 250km/h.
ten graubunden.kedydsi davno som siel z lenzerheide okolo 23.00 v nedelu do churu a odtial na st gallen.dole kopcom po zakrutach,kde to slo,bola aj 160tka na rovine,a zrazu na mna blika bmw1 rady ze uhni.
rezal som si zakruty cez celu cestu,tak som uhol a ideme dalej svojim tempom to bmw slo rychlejsie ako ja.dole v chure na semoforoch som to bmw dobehol.oznacenie to malo 135i.pozrel som kto sedi za volantom,myslel som ze zle vidim.mlada baba.ukazal som jej palec hore ona tiez.
cize aj mlade baby su tu piratky na cestach.a to bmw 135i bola este taka sunka.teraz co pozeram mlade svicarky do firmy bezne jazdia na bmw M3 M4.a dalsie auta to vsetko tiez len sportove modely. hnujday i30N golf R seat leon R audi RS3 atd.vsetko vykonne masiny ktore nemas kde rozbehnut.
-
oco13
Tutok si to spravne napísal - a kedže ludia si tie pravidlá určili tak ich aj dodržiavajú.pravidla si tu robia ludia nie stat.
Len u nás to nejako pokrivkáva.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný