Poistná udalosť, neznámy vinník

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Poistná udalosť, neznámy vinník

Príspevok od používateľa oco13 »

db69 napísal: 27.07.2024 20:27 oco.Vyplatené z čoho? Z PZP ? Z HP? Obe autá z PZP asi ťažko."Povinné zmluvné poistenie kryje škody, ktoré spôsobíte vy, ale nie škody, ktoré môžu vzniknúť vám. Na krytie škôd, ktoré utrpí z vlastného zavinenia poistenec na vlastnom motorovom vozidle kryje Havarijné poistenie, ktoré sa uzatvára dobrovoľne.
Vyplatené z PZP - hadam si nemyslíš že ja som niekedy mal HP. Info z poisťovne (Generali) ich vysledok z policie nezaujíma oni majú svojich posudzovatelov. A ich program( ano program) im vyhodil 50:50 - preto škodu za mňa ako majitela vyplatili - zrejme aj Alianz má rovnaký program aj keď ten platil asi 10x menej. Odvtedy moje autá spôsobili niekolkokrát škodu a vždy najlacnejšie PZP všetko pokrylo a nikto mňa nenahaňal. :4012:
oco13
Zdieľať na Facebook

tatkotom napísal: 28.07.2024 08:14 Smer a podobní to ako vyriešia?
Vidíš v súčasnej celoeuropskej politickej scene niekoho kto by to mohol a chcel vôbec riešiť?? :40bd:
A čo vôbec treba riešiť ??? veď sa tu deklaruje
Ad 2) - pretoze ludia sa maju prilis dobre a nevedia sa poucit z chyb z minulosti
ak sa ludia majú až príliš dobre tak čo treba riešiť?? :3906:
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

oco13 napísal: 28.07.2024 14:04
db69 napísal: 27.07.2024 20:27 oco.Vyplatené z čoho? Z PZP ? Z HP? Obe autá z PZP asi ťažko."Povinné zmluvné poistenie kryje škody, ktoré spôsobíte vy, ale nie škody, ktoré môžu vzniknúť vám. Na krytie škôd, ktoré utrpí z vlastného zavinenia poistenec na vlastnom motorovom vozidle kryje Havarijné poistenie, ktoré sa uzatvára dobrovoľne.
Vyplatené z PZP - hadam si nemyslíš že ja som niekedy mal HP. Info z poisťovne (Generali) ich vysledok z policie nezaujíma oni majú svojich posudzovatelov. A ich program( ano program) im vyhodil 50:50 - preto škodu za mňa ako majitela vyplatili - zrejme aj Alianz má rovnaký program aj keď ten platil asi 10x menej. Odvtedy moje autá spôsobili niekolkokrát škodu a vždy najlacnejšie PZP všetko pokrylo a nikto mňa nenahaňal. :4012:
obidve škody nemohli byť vyplatené v plnej výške z PZP
vsevetko
Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vsevetko »

martincichy napísal: 28.07.2024 09:27
lubos zimovcak napísal: 28.07.2024 08:37
Zatial nic lepsie nez demokracia spojena s REALNYM kapitalizmom, sme nenašli.

Preco vzrasta rozčarovanie a frustracia ludi?
Ad 1) - suhlasim

Ad 2) - pretoze ludia sa maju prilis dobre a nevedia sa poucit z chyb z minulosti
REALNY kapitalizmus bol zrušený 15.08.1971

prezident Richard Nixon zavrel zlaté okno, čím prerušil posledné spojenie medzi americkým dolárom a zlatom. Ako všetky „dočasné“ opatrenia, ktoré vláda prijala, išlo v skutočnosti o trvalú zmenu. Ako stabilný bol dolár odvtedy? Podľa údajov CPI stratil dolár od zatvorenia zlatého okna viac ako 80 % svojej hodnoty. A zlato? https://www.youtube.com/watch?v=7_Xw5tWsOQo
p6077
Dátum registrácie: 20.01.2015 16:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa p6077 »

Luky poslal som ti do SS kontakt na právnika ktorý sa špecializuje na súdy s poisťovňami, nechcem to sem dávať aby som nerobil reklamu.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Hlavne - nestíhal by...
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

vsevetko napísal: 28.07.2024 18:43

REALNY kapitalizmus bol zrušený 15.08.1971

? Podľa údajov CPI stratil dolár od zatvorenia zlatého okna viac ako 80 % svojej hodnoty.
[/quote]

presne tak od toho roku zacala v usa znovu inflacia co bola v 30 rokoch.v europe bol hlad bieda polaci robili cely den len za polievku a viedlo to k nastupu vodcu.

predtym v 30 rokoch mohol v usa obchodovat zo zlatom len stat.a bohatol.

tie dejiny sa teraz opakuju po roku 2035 bude rovnaka situacia znova pokial sa nevymeni cely brusel alebo nezrusi unia.

zavriet hranice a kazdy stat nech si hospodari zase sam.

netreba este panikarit bieda bude to az tak o 10 rokov.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Bezte s politikou do prdele.
oco13
Zdieľať na Facebook

db69 napísal: 28.07.2024 14:55 obidve škody nemohli byť vyplatené v plnej výške z PZP
Obidve škody , v tej konkretnej nehode, aj všetko ostatné totalky čo sa vozidlám prihlaseným na mňa prihodili boli vždy vyplatené v TRHOVEJ hodnote auta :4012: Výška škody je v týchto prípadoch značne iluzorna, pretože na auto z roku 1990 už ani neexistuje cenník. :40bd: (to keby som rozbil moje súčasné)
Peugeoty 206 sa predávali v danej motorizacii a výbave po 600 eur dostali sme 670. Golf 5 sa vtedy predával po 6t pani dostala 6300. Nedoplacal som ani cent a ani pes po mne neštekol. synova bývalá priatelka trafila niekoho na druhej strane republiky - došlo mi pár stoviek za Punto a oznamenie, že protistrane vyplatili tolko a tolko. Ak trafíš auto v cene bicykla tak je výška škody nepodstatná. :o
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

oco. Nevadí. Každý hovoríme o inom.
oco13
Zdieľať na Facebook

Ale nie vravíme o tom istom.
ty vravíš - nemohli vyplatiť výšku škody u oboch učastníkov
ja vravím ano nevyplácali výšku škody - pretože tá prekročila trhovú hodnotu vozidiel. lol
Luky109
Dátum registrácie: 30.09.2011 16:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Luky109 »

Ak by mal niekto záujem, davam už auto na predaj..

https://www.autobazar.eu/detail/bmw-rad ... /31522916/
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Jednoznacne vyhladat pravnika, skodu Ti ma zaplatit majitel Meecedesu.
Policajt..., to bol kus iiiddiota.
Vinnikom totiz nie je kamion, ale Mercedes.
V pripade,ze sa bude poistovna zdrahat, das na sud vodica Mercedesu.

Drzim palce.
Auto v takomto stave je u prakticky zbytocne opravovat, totalna skoda. :41c2:
wilz
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Plný súhlas so všetkým čo napísal zimovcak.
Takéto škody síce ešte sem-tam robia takí čo vozia vraky, hlavne v Polsku, ale podmienka je že to kúpia takmer zadarmo, čo by sa tebe asi moc nepáčilo.
Dobrý právnik by nemal mať problém to na súde proti tomu mercedesu to poriešiť, zase všetko čo napíše niekde nejaký policajt, nemusí byť písmo sväté, treba mať k dispozícii ten zápis o nehode.
Ale zase možno keď pánovi z mercedesu ten právnik vyloží situáciu, tak tomu sa to v hlave rozleží a pôjde sa dodatočne priznať do poisťovne že on je vinník tej nehody, aby to teda poisťovňa láskavo zaplatila za neho, lebo vtedy aj poisťovňa sa už nebude mať na čo vyhovárať. Aj keď priznám sa, neviem ako to majú poisťovne s takýmto dodatočným priznaním viny.
No a ak to prijmú, minimálne za nedodržanie 15 dňovej lehoty by si poisťovňa vzala nejaké penále.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

to bude velky problem,dat niekoho na sud,pre niekoho kto to este nikdy nerobil.

najst dobreho pravnika ako?ked v okoli nikoho nepozna.

a kolko penazi treba na zaciatok.

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných