Podnikanie s autoservisom v dnešnej dobe

témy týkajuce sa všetkého a ničoho mimo diskusie o autách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Filip161
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 08.06.2009 18:14
Zdieľať na Facebook

Podnikanie s autoservisom v dnešnej dobe

Príspevok od používateľa Filip161 »

Ahojte všetci, veľmi rád čítam toto fórum, riešia sa tu zaujímavé veci a preto by som chcel aj ja niečo prihodiť :)

Rád si vypočujem názory druhých ľudí, či už " od fachu " alebo len názorov ostatných. V rodine mám člena, ktorý podnikal s autoservisom odkedy padol komunizmus asi a skončil s tým pred cca 1 a pol rokom kvôli zdravotnému stavu. On je totižto stará škola, takže nezamestnával ľudí, robil to viac menej sám a darilo sa mu. Vybudoval autoservis so slušným menom, s fakt veľkým výberom techniky ( chodia si požičiavať z druhých autoservisov :d :D ) a okrem diagnostiky ( ktorú predal keď skončil ) tam je asi všetko. Samozrejme, bolo by potrebné niečo dokúpiť a tak, ale investícia by to bola minimálna oproti predstave kupovania všetkého. Troška som sa rozpísal, ale v podstate moja otázka znie, že keby som mal záujem tento autoservis rozbehnúť znova, oplatilo by sa to ? Pýtam sa preto, lebo ja nie som vyučený automechanik a keď Vám mám úprimne povedať do áut sa extra nevyznám ( myslím servis ) a keď si predstavím, že zamestnať ľudí - tým pádom ich platiť :d :D a samozrejme aby som vyžil aj ja už nieje také ľahké. Takže, dokáže sa teraz autoservis uživiť sám ako taký, alebo treba robiť viac vecí, ako napr. pneuservis ku tomu, poprípade montáže LPG, fólií a rôznych iných vecí ??? Aké sú Vaše názory ? Rad si prečítam príspevky.

P.s. Chcel by som poprosiť intelektuálne menej obdarených ľudí, ktorí majú chuť len rýpať, provokovať a poprípade urážať nech sa nevyjadrujú.
Marekskk
Príspevky: 3145
Dátum registrácie: 27.08.2010 12:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Marekskk »

Nazdar. Vieš čo neviem ako v dnešnej dobe to ide moc s biznisom, len tak okrajovo, ale na zaciatok by si fakt musel do toho investovat, a rozbehnuť to čo najlepšie. Ten pred tebou mal vyhodu, ako si pisal niesi moc velky mechanik cize budes to mať o to ťažšie. A taktiez si pisal pr. o montazi LPG, foliach atd. Neviem aky si zdatný v tych veciach čo sa tyka vybavovačiek atd.? lebo na to LPG napriklad musis mat nejaky certifikat, alebo ten mechanik tvoj, a je to zase nejaky dalši problem ktory sa musi riešiť ale keby ti to vyšlo tak mohlo by to celkom dobre vynašať!
LOCHNESS
moderátor fóra
Príspevky: 3816
Dátum registrácie: 01.12.2007 20:52
Bydlisko: ZA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa LOCHNESS »

pri servise je podstata
1, dobre meno
2, zazmluvnenie zakaznikov (firiem)

bez toho to nepojde

ja osobne by som do toho nešiel . .
ale nakolko máš v podstate zariadeny autoservis tak to skus :-)

ale dopredu si porataj všetky náklady - a prerataj kolko musiš vyrobit čistých penazi ;)

a to nehovorím o tom že diely musíš vediet zohnat na počkanie :2f93:
m.kocik
Príspevky: 608
Dátum registrácie: 20.10.2007 20:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa m.kocik »

ja ti to poviem takto poctivou pracou u nas nezbohatnes,dalej ak mas zarobok niekde povim po starom 20 000sk tak sa vyser na podnikani a rob dalej to co robis pre par drobnych sa to neoplati,pise ti ten co podnika od roku 89,viem co pisem,ano su aj zbohatlici ale mi k nim co poctivo pracujeme nepatrime.usudok si sprav sam :4012:
jurigad
Príspevky: 667
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

Ak nevieš robiť mechanika musíš vedieť robiť šéfa a mechanikov zohnať a tu je ešte väčší problém ako priestor a zariadenie. Zohnať človeka , ktorý je taký šikovný , aby mohol samostatne robiť , ale nie až taký šikovný aby robil sám na seba a nie u teba , bude obrovský problém. Takže servis ti pôjde vtedy ak sa u teba budú robiť autá dobre , rýchlo a za normálne peniaze, ak to bude inak každý príde k tebe iba raz.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

Poctivou pracou ani nikde vo svete nezbohatnes, nikdy to tak nebolo a asi ani nebude.
Ak chces zbohatnut musis odzubavat bud zakaznikov alebo zamestnancov (alebo vyhrat keno 10).
Stav na doterajsich zakaznikov a ponukaj akcie. Vzdy je lepsie robit sam pre seba (ak sa da) ako pre niekoho.
Prebrat firmy od ineho servisu je dost tazke (nakladne).
dandy2101
Príspevky: 51
Dátum registrácie: 05.06.2010 17:08
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dandy2101 »

Na tvojom mieste by som do toho nešiel keďže nie si mechanik (ani amatér - nadšenec). V dnešnej dobe nájsť dobrých mechanikov je ozaj kumšt. Zväčša sú to vymieňači toho čo im ukáže diagnostika. A ak nič neukáže sú v koncoch a začnú hádať čo je zlé a to ide zákazníkovi do peňaženky. (Posledná skúsenosť: výmena alternátora miesto výmeny ložiska v ňom.) A súkromní zákazníci sa potom vracať nebudú. Neber to ako strašenie, ale ako skúsenosť zo servisov, ktoré nám v práci boli v posledných rokoch vnútené verejným obstarávaním. Ozajstných mechanikov je už dnes ako šafránu, tí mladší sú zväčša štyridsiatnici a pokiaľ si sami nevychovajú dorast...
Takže priestory využiť inak alebo prenajať. Bacha na odpady (oleje, kvapaliny a podobne) - veľa kontrol a veľké pokuty!

m.kocik má pravdu
Marekskk
Príspevky: 3145
Dátum registrácie: 27.08.2010 12:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Marekskk »

Čo ja viem, neodhovarajte ho zase tak, však ked je chlapec šikovny, keby že si zohnal dobreho mechnika tak by mu to mohlo klapat, ale to neviem či by si mal velky zisk. Ale napis aj kde sa to nachadza ten servis, mesto, dedina? No ked sa chces zivit len tym, no neviem neviem, musel by si to rozbehnut asi vo vecsom!
komprex
Príspevky: 147
Dátum registrácie: 02.11.2009 11:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa komprex »

Nad prenajmom si nerozmyslal? Cele ako to je prenajat nejakej partii 2-3 mechanikov? Oni nech si robia len na seba kolko chcu a tebe mesacne platia dohodnutu sumu. O nic sa nemusis starat. Kamarat to tak prenajima a spokonost je na oboch stranach. Zase zohnat si serioznych ludi na prenajom, je tiez tazke, musis zvazit.
Tommynno
Príspevky: 151
Dátum registrácie: 26.02.2009 19:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Tommynno »

tak ja osobne si myslim ze v dnesnej dobe je velmi velmi tazke zacat a udrzat sa...mam uz niekolko skusenosti so zacatim podnikania ...ale pokial vies ako na to nieje to az tak zle dolezite je zohnat prvych zakaznikov a urobit fakt velmi dobry dojem aby posielali k tebe aj svojich znamych.otazne vsak je aka velka a aka silna je konkurencia v mieste, kde by si chcel podnikat...a samozrejme ako si pisal musel by si zamestnat ludi=musis mat nejaku financnu zalohu aj na zamestnancov, nokolko urcite nepojdes v zaciatkoch do plusu...

tot moj osobny nazor vsetko je to len o tom, ci si trufnes podstupit aj riziko, a ak ano tak ake velke...a tiez o tom, ako to mas premyslene
yokohama
Príspevky: 204
Dátum registrácie: 14.05.2007 23:27
Bydlisko: Prievidza
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa yokohama »

No ked si neni sam mechanik to budes mat tazke lebo najst sikovneho mechanika je problem lebo ten co je sikovny vacsina ma svoj servis a robi sam na seba.Ja mam servis 7 rokov zacal som robit ako som prisiel z vojny tak uz niaka ta klientela je.Tazko sa ti bude viest taka firma do ktorej sa moc nerozumies a ked tam budes niekoho mat ten ta bude klamat alebo ked nebude klamat moze byt ze nebude sikovny stane sa mu niaky pruser nieco zabudne dotiahnut alebo nieco podobne auto sa pokazi a uz je tu reklamacia a to sa niekedy tazko riesi.Zaciatky su tazke az to mas v niakej lokalite ze v okoli nieje servis a je tam pomerne dost obyvatelov tak by to slo.a vobec nemusis robit pneuservis ale sikovneho mechanika co urobi vsetko.brzdy,motor,prevodovku,riadenie,rozvody atd.ty ho budes zasobovat dielmi a zadelovat robotu.
Kujon78
Carschanger
Príspevky: 5424
Dátum registrácie: 17.10.2005 23:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kujon78 »

Ako ti tu už niekto napísal, ak sa tomu nerozumieš, tak odkúpiť a ponúknuť priestory na prenájom :-)

Myslím si, ze by sa niekto našiel, je rozdiel mať všetko už zariadené, ako si niečo zariaďovať nanovo, takže u teba ako amatéra fušera len prenájom priestorov a nemusíš sa ani trápiť, trápia sa iný aby mali robotu :-) a tým peniaze na nájom :-)
ondrejgti
Príspevky: 423
Dátum registrácie: 02.02.2007 18:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ondrejgti »

Poctivou pracou sa to z nuly mozno tazko dotiahne na obrovsku firmu, vilu a Panameru v garazi... ale neviem preco by clovek nemohol byt uspesny a zarobit. Staci sikovnost, mat nieco v hlave, viest podnikanie spravnym smerom a zakaznici sami uvidia rozdiel oproti inym.

To ale nebolo k tomuto pripadu... ja by som neprevadzkoval nieco comu nerozumiem, skor sa priklanam k tomu prenajmu.
martincichy
Príspevky: 5429
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

ja Ťa odhovárať nebudem.

- zohnať skúseného mechanika bude problém - a ešte väčší problém ho bude zaplatiť.

- ak niekoho prijmeš, bude potrebné, aby si tam bol stále. A aby si sa neunudil, tak by si mal pracovať.

- aj skutočnosť, že nie si fachman, sa dá poriešiť - zariaď si pneuservis - budeš robiť pneumatiky. Nie je to ťažká práca - ja nie som vyučený automechanik a v pohode fungujem. Prvá sezóna - kamaráti - naučil som sa prezúvať. Druhá sezóna už bola o poznanie lepšia.

K tomu ďalšia služba - ja som teraz zakúpil PS systém od DDpneu na opravu prasklín autoskiel. Je to jednoduchá primitívna práca a takisto celkom dobre ocenená a už sa ukazujú prvé lastovičky.

Už len zohnať mechanika... myslím si, že cez nábory by si to mohol zvládnuť. Aj mladého prepusteného z nejakého iného servisu.

Pokiaľ ho budeš viesť svojou cestou, tak ho môžeš prerobiť na kvalitu.

My s otcom sme neboli školení v žiadnom profi servise - no máme vlastný profil práce, ktorý robíme a z čoho žijeme.

Z výmeny podvozkových častí sa dá vyžiť, ale musíš mať veľmi dobrý nákup, aby si mal maržu aj na tom.

Držím palec, ak chceš vedieť viac, ozvi sa mi do súkromnej správy, pošlem Ti telefónne číslo, môžeme pokecať cez telefón.
audis
Príspevky: 1002
Dátum registrácie: 08.06.2009 20:43
Bydlisko: Slovensko
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa audis »

Mikloš nam zakazal podnikat :41c2:

Návrat na "Shoutbox - o všetkom"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných