Plynovy pedal - Focus

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Ghaur
Príspevky: 226
Dátum registrácie: 14.09.2009 22:08
Zdieľať na Facebook

Plynovy pedal - Focus

Príspevok od používateľa Ghaur »

Tak po dlhom spekulovani sme dosli k zaveru, ze tie problemy o ktorych som pisal http://forum.autobazar.eu/focus-pada-do ... 22660.html bude s najvacsou pravdepodobnostou sposobovat plynovy pedal.Tak som ho vybral, premeral a hodnoty nameranych odporov sa nerovnali tabulke. Kedze novy pedal stoji okolo 130€ zacal som hladat po vrakoviskach a nikde nic len jeden "anglican" preto sa pytam : Bude pasovat plynovy pedal z RHD focusu do LHD ? Dakujem.
Stibro
Príspevky: 61
Dátum registrácie: 02.10.2008 21:07
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Stibro »

Presne tieto problémy som mal aj ja na mojom focuse. Spôsoboval ich plynový pedál. Pri jazde mi začala blikať kontrolka žhavenia a motor šiel len na voľnobeh. Po vypnutí a opätovnom zapnutí zapaľovania sa motor znovu dostal do normálneho režimu. Tak som vymontoval plynový pedál, nakoľko je nerozoberateľný, tak som v časti kde je reostat navŕtal otvor 5mm vrtákom. Podotýkam jemne. Nesmieš poškodiť vnútro a nastriekal som tam olej podobný kontoxu. Robil som to asi pred tromi rokmi a odvtedy o tom pedále ani neviem, až tvoj príspevok mi to pripomenul.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24978
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Stibro napísal:Presne tieto problémy som mal aj ja na mojom focuse. Spôsoboval ich plynový pedál. Pri jazde mi začala blikať kontrolka žhavenia a motor šiel len na voľnobeh. Po vypnutí a opätovnom zapnutí zapaľovania sa motor znovu dostal do normálneho režimu. Tak som vymontoval plynový pedál, nakoľko je nerozoberateľný, tak som v časti kde je reostat navŕtal otvor 5mm vrtákom. Podotýkam jemne. Nesmieš poškodiť vnútro a nastriekal som tam olej podobný kontoxu. Robil som to asi pred tromi rokmi a odvtedy o tom pedále ani neviem, až tvoj príspevok mi to pripomenul.


Ano,ak dostaneš dovnútra kontox máš šancu upraviť stav.Misto Kontoxu sa v núdzi dá použiť Diava na nábytok.To platí okrem prípadu ak spínaš evidujúci že pedál nie je stlačený neblbne.Vyvolá to stav kedy si odporujú dve informácie,jedna hlási že pedál nie je stlačený,druhá že je požiadavka zvyšovať otáčky.Pre núdzový ale vcelku dobrý dojazd sa dá prerušiť jeden z prívodou spínača volnobehu.Síce sa zvýši volnobeh,ale motor ide normálne za plynom.
Ghaur
Príspevky: 226
Dátum registrácie: 14.09.2009 22:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Ghaur »

mhlavaty ano presne to som nasiel na ford-focus.cz. pedal som rozobral a kontakty precistil najprv alkoholom a potom diavou. Ziadne vrtanie da sa pekne rozobrat a potom poskladat naspat len je babracka to vobec vymontovat ale nakolko su auta moj konicek a rad sa ucim nove veci preco nie. Precistil som, poskladal, namontoval a po par km to robilo zase. Neviem preco to vo forde navrhli tak, ako to navrhli ale dufam, ze to ma svoje opodstatnenie. Odporove drahy su nalisovane na cuprextit a pohybuje sa po nich "jazdec" ktory by podla mojho nazoru mal mat tvar lyzice a teda plocha ktora sa dotyka odporovej drahy by mala byt zaoblena !!!...u focusu je to inak...tam su to take ako keby..."noze" ktore pri "chodeni" po odporovych drahach vyryvaju cesticky.
ady66
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 11.03.2014 13:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ady66 »

Ahojte, mám presne tento problem. Ford Focus combi diesel, r. 2000. Dnes som bol na diagnostike, vypísal problém s plynovým pedálom. No chcem sa spýtať hlavne od Ghaur-a, že ako si dopadol? Podarilo sa vyriešiť problém. Dakujem.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných