platne / neplatne PZP

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

leclercq
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 04.06.2010 19:12
Zdieľať na Facebook

platne / neplatne PZP

Príspevok od používateľa leclercq »

zdravim vas, ocitol som sa v zaujimavej situacii.

na konci februara som si cez internet vybavil pzp v generteli
kedze den nato som bol prepisovat auto na seba a potreboval som potvrdenie o pzp.
mailom mi prisla zmluva aj s bielou kartou v pdf no na nej
chybalo cislo technicaku (nejaka chyba v ich systeme)
predpokladal som ze to moze vadit policajtom a tak
som si poistku vybavil znova cez noveru v unione.
vsetko prislo v poriadku a toto poistenie som aj zaplatil,
nasledne mi prisli originaly papierov z unionu.

problem je ten ze mi teraz pisu z genertelu ze mam u nich poistku a ze zanikla z dovodu nezaplatenia a zevraj mam povinnost urobit s nimi novu zmluvu, pricom ale nemam od nich ziadne papiere a tak predpokladam ze zmluvny vztah nikdy nevznikol kedze som nic nezaplatil ani nepodpisal.

vdaka za radu
leclercq
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 04.06.2010 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leclercq »

auto som len prehlasoval v okrese, nezostalo mi povodne cislo TP? to by nebolo dolezite ale ta zmluva je platna? vdaka
juro1111
Príspevky: 289
Dátum registrácie: 17.03.2012 18:00
Bydlisko: sturovo
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa juro1111 »

nic v zlom ale cez net sa uz dobre ze jebat neda!ja osobne ked kupim auto dam si namahu zbehnut 4km za poistovakom a svaty pokoj... a takisto pri odhlasovani mi nerobi problem za nim zbehnut! :4012:
donmartin
Príspevky: 536
Dátum registrácie: 25.06.2007 12:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa donmartin »

Ak si poistku uzavrel cez internet a nič si nepodpisoval,môžeš trvať na tom, že si tu poistku nikdy neuzavrel,nedostal si sa k vytlačeniu bielej karty atď-proste to zhodiť na chybu ich systému,preto si poistku uzatváral u konkurencii.
ALE: zákon hovorí jednoznačne-poisťovňu môžeš zmeniť raz ročne a to zaslaním výpovede poistnej zmluvy v určitom termíne.
Takže nabudúce to už nerob, číslo TP sa ti zmení aj keď prehlasuješ auto v rámci okresu(čo si myslíš že údaje starého majiteľa zoškrabu z TP so žiletkou?)
marek11111
Príspevky: 1892
Dátum registrácie: 05.01.2010 11:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek11111 »

leclercq - zbytočne si poisťoval druhýkrát, na zmluve je aj VIN auta
Ak si nepoisťoval auto v internetovej kaviarni ale z domu tak výhovorka že si to nepoistil Ty bude zbytočná. Skús prečítať drobné písmenká na zmluve z Genertelu, podľa mňa je platná a tá z Unionu nie.
Najlepšie bude ak pôjdeš priamo do Genertelu a nech oni Ti povedia ako to máš riešiť.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

jaaj aka chyba z hyperaktivity.do mesiaca mas na krku aspon 3 exekutorov a budes kesovat + podmienka za nerespektovanie pzp lol :2f93:
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

tiez som raz v noci potreboval uzavriet PZP aby som rano cim skor prihlasil. Robil som to tiez cez Genertel a po uzavreti zmluvy som dal ze vytlacit zmluvu a bielu kartu a zrazu nic a spadol im system. Tak som to vsetko od znova spravil este raz a zase im to pred vytlacenim spadlo. Tak som na to prdel a spravil cez druhu poistovnu tiez online. O tyzden mi vola madarka feferonka z genertelu ze pane mate u nas dve aktivne nezaplatene zmluvy. Som jej vysvetlil ze chyba bola na ich strane a nie na mojej. Samozrejme ze ich to nezaujimalo a ze mam poslat ziadosti o zrusenie oboch zmluv z dovodu ze mi nebolo umoznene vytlacit bielu kartu. Mimochodom na Genertel si vsetci dajte velky pozor. Poznam uz viac ludi co im nechcu plnit sposobenu skodu a vymyslaju vsetko mozne len aby plnit nemuseli. A ako bonus je ze ked tam volate tak vsetci do jedneho maju madarsky prizvuk a poriadne ani nerozumeju. Kamosovi zo Ziliny raz volali ked potrebovali koli uzavretiu udalosti este nejake tlaciva vyplnit ze ci mu ich mozu poslat v madarcine ze ci rozumie po madarsky [to je uz kusok vrchol by som povedal] ked nevedia posielat ani tlaciva v slovencine tak nech idu papriku zbierat a nie na slovensku poistky uzatvarat.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Ja ak vidím alebo počujem reklamu na nich tak okamžite mi stúpne tlak...pár krát hlavne zo začiatku ich pôsobenia som bol na ich fantastických stránkach a tie blbosti čo my vyšli z ich poisťovacej kaukulačky teda stáli za to....Tkže ich mám od vtedy zaškatuľkovaných ako odrbávačov a namotávačov 1stupňa.Ak majú dakde styčné miesto tak by som tam nabehol a spravil poriadok hneď na mieste.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

ved to ze nemaju nikde oficialnu pobocku ani centralu a neda sa nikam nabehnut a porozpravat sa slusne z oci do oci ze co tu na slovensku vobec chcu.
Ten kamos mal nehodu a povedali mu ze oni obhliadku robit nemusia ze nech si to nafoti a posle im fotky on. Spravil asi 60 fotiek a poslal im to na CD. Za 3 mesiace mu ani jeden jediny list ani nic neposlali. Volal tam kazdy tyzden a stale len polomadarsky tvrdili ze to urguju ze maju vela roboty. Teraz po 4 mesiacoch mu volali ze ci si mozu prist nafotit auto a ze kde sa nachadza. To kde takto funguje?
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

jaj po madarsky.mne chodia raz tyzdenne od nich nejake maily na super cenu pzp+sem tam nejake bonusy ako dialnicna znamka a pod.a co sa cudujete ved pojistovne potrebuju kopec penazi na svoju reziu tak predsa nemoze byt v baliku.to iste su aj zivotne pojistky.stale sa najde nejaky expert co mi nuka tak a take vyhody,priblble sporenia a pritom kecaju len ako keby to bolo naspamat naucene.ale na 5 rokov za 50e mesacne nechce dat nikto.jedna specialna otazka a nevedia na pohnut.zvykajte si legalne vypalnictvo :d :D zakladam aj ja nejaku pojistovnu :2f93:
philos
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 20.10.2009 11:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa philos »

Tá prvá zmluva s genertelu je platná a ak ju nezaplatíš poisťovňa ju do troch mesiacov zruší pre neplatenie - tie si však bude nárokovať alikvótne - zaplatíš. Druhá zmluva by mohla zaniknúť pre duplicitu takže v tvojom prípade by som nakráčal do unionu a vypísal storno PZP do dôvodu napíš duplicita a číslo aktuálne poistnej zmluvy z genertelu.

P.S. Autá sa poisťujú bežne bez čísla TP a EČV - nové autá to ešte nemajú, alebo pri zmene vlastníka - zmeny v čísle TP a EČV.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Takže takto : Genertel je dcérou Generali . Maďarský prízvuk majú operátori preto lebo všetky ich call-centrá sú v južných okresoch , kvoli lacnejšej prac. sile. A nielen Genertelu.
Ja by som im zavolal s otázkou že spôsobil som nehodu , zmluva bola podpísaná ale nebola zaplatená , a videli by ste , že zmluva platí až po pripísaní platby na ich účet.
Ale ak sa budú chcieť súdiť , platná je tá prvá z Genertelom.
Inak môj názor je že je mi jedno či Genertel platí alebo nie , nech sa s nimi súdi poškodený , ja mám zmluvu s nimi a teda som krytý.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
philos
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 20.10.2009 11:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa philos »

všetko je v zákone 381/2001
www.zbierka.sk/sk/predpisy/381-2001-z-z.p-5925.pdf
treba čítať
Napísať odpoveď

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 47 neregistrovaných