Peugeot Expert tepee - FAP

Diskusia ohľadne vozidiel značky Peugeot

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

luky249
Dátum registrácie: 31.08.2010 08:45
Zdieľať na Facebook

Peugeot Expert tepee - FAP

Príspevok od používateľa luky249 »

Zdravím všetkých,
mám problém s mojím vozidlom Peugeot expert tepee 2.0 hdi 94kw ročník 2013 , najazdené 153 000 km. Auto používam od nova , pravidelný servis, olej mením po 10 000 km, jazdím iba dlhé trasy, žiadne bláznenie, vytáčanie za studena a pod. Teraz sa mi počas jazdy objavila hláška "risk of filter clogging" - výstraha upchatia filtra oranžový trojuholník a následne kontrolka motora s hlásením o možnom poškodení motora. S autom som ešte prešiel 650km, pokým som dorazil domov. Auto malo trochu obmedzený výkon, tak som išiel do 110 max. Momentálne je v servise Peugeot, kde vyčítali chyby o zanesenom filtry, ďalej niečo ohľadom spalín v turbe, čo môže súvisieť asi s tým filtrom. Priemer posledných 10 regenerácii bol iba 133km, čo asi súvisí stým ,že som na poruche prešiel 650km. Množstvo hladiny eolys je dostatočná. Dohodol som sa na vyčistení filtra, že ho zdemontujú a pošlú do Prahy, kde to vedia nejako odborne rozrezať a vyčistiť. Cena za to je 400€. Nový sa už nedá objednať. Nejde mi do hlavy, že by sa filter totálne upchal pri tých km a štýlom akým jazdím. To auto lepšie podmienky ani nemôže mať. Mal niekto podobný problém, alebo radu na čo sa zamerať? Pretože v servise mi to pripadalo,ako keby som im mal ja poradiť čo robiť. Ešte dodám, že pravidelne dávam do nafty VIF, auto bez neho nejazdilo. Čítal som aj o tom vife všeličo,že sa môže tvoriť popol fo filtry a či sa nezniesol aj tým....Ďakujem za radu.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: Peugeot expert tepee FAP problém

Príspevok od používateľa kirams »

Pri tych km nemoze byt normalne zaneseny filter. Tie filtre v 2,0hdi sa hravo dozivaju 400 tis km.

Filter sa pri cisteni urcite nerozrezava.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Peugeot expert tepee FAP problém

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Pokiaľ sa vyskytne problém z obyčajným čidlom teploty alebo proste informáciou o teplote,tlaku alebo lambdy tak to nabúra regenerácie.Či ich nevie urobiť vôbec alebo len čiastočne nie je teraz smerodatné.Ale rozhodne to spôsobí nadmerné množstvo sadzí a to následne už idú hlášky jedna za druhou.Ale pri tých km sa dá baviť o sadziach,len ťažko o popolčeku.Treba to rozlišovať,sadzí sa dá zbaviť hoci servisnou regeneráciou,až popolček je to prečo sa filtre čistia.Pozerať na hlášku treba,ale nie sa ňou riadiť bez preverenia stavu vecí.Preveriť treba už spomenuté klúčové hodnoty.Už tu musí vzniknúť prehlad ako sa systém správa a či je schopný regenerácie robiť.Obvykle sa robí servisná regenerácia ktorá vedie k tomu že sa znova preruší alebo nedokončí.Počas nej je nutné sledovať klúčové hodnoty.
Je nemysliteľné a doslova trestuhodné poslať filter na čistenie za daného stavu km a jazdného štýlu.Tak ako kirams píše,filter pri daných km nemôže byť v stave nutnosti čistenia...opakujem POPOLČEKA.Mám obavu že trulovia namajú ani potuchy ako systém funguje.Rozhodne by som odtiaľ utekal.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Re: Peugeot Expert tepee - FAP

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Nechápem, prečo to posielajú do Prahy, keď aj na Slovensku čistia filtre.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Možno je to vec dôvery.Slováci si už dobré meno presierajú stále viac.Šuflikantstvo a arogancia za viac peňazí neoslovuje.Aj ja dôležité veci riešim mimo SVK,pohár proste raz pretečie každému a na vlastnú škodu rad radom skúšať a hladať normálne pracovisko ide do peňaženky.Ak sa už servis musí takto správať,čo s tým urobí nešťastný zákazník ?! Oprava (neúspešná) po troch štyroch servisoch je už bežná vec.Stav je alarmujúci,bieda ako hrom.Heslo dňa je veľa peňazí za nič.
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Mozno je to iba tym, ze u nas zoberie 100 eur za cistenie, v Prahe 80....
Ale servis to moze vyuctovat, " lebo Praha"...za 400 :40bd:
jojko1001
Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jojko1001 »

určite to neurob, mne sa upchal filter na vw crafter pri 270 tkm,lenže to bolo v 2014tom to tu nikto nečistil filtere a u vw mi povedali ,že výmena 1400 eur a to bolo po zľave a vtedy som to zobral poslal do Prahy,kde ho rozrezali a oznámili že je kaput,tak som ho chcel aby ho vrátili, došiel po troch mesiacoch zavarený, to už som mal ,,čističa,, v D stálo to 280 eur, čudovali sa že bol zváraný.pred dvomi rokmi zasa odišiel,ale to mal už o 150 tkm viac a čuduj sa svetu už to robili a doteraz robia v TT a stálo to 150 eur, bez rezania a zvárania a hlavne od demontáže po montáž neprešiel ani týždeň, tento rok v lete som si ho dal prečistiť aj v ,,bavore,, aj ked ešte nič nepísalo, ale autu ťahá na 300 tkm a ešte nebol čistený a stálo to 120 eur a vraj bol ešte v dobrom stave. inak cena je podľa veľkosti, ak ho nevyčistia neplatíš, myslím že sa dohodneš na tomto t.č. 915 723 990 :3dcline:
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Filter mi čistili už niekedy v 2009-10, zo začiatku bol výmenný spôsob za pár korún, v PSA, keď zistili, že môže byť z toho biznis, tak dnes bez hanby si pýta autorizak okolo 2000 eur :40bd: , pred pár rokmi 1.300
Pričom v SKK to bolo tuším 9.000 ...

Inflácyja jak sfiňa... :3c90:
Edit: bolo to niekedy v 2007, este vymennym sposobom.
O par rokov neskor, uz sa bezne cistil wapkou.., teraz, ultrazvukom, alebo cim??
Naposledy upravil/-a lubos zimovcak v 08.12.2024 21:46, upravené celkom 2 krát.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Repas fap v psa uz stoji rovnako ako novy.
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Treba predchádzať jeho zasratiu.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Presne tak.DPF stojí a padá na stave motora najviac.Určite že sa dá predchádzať,ale to je +- zbytočné to preberať.Časť to chápe a problém nemá,časť to nechápe a nikdy nebude,aj keby sa tu čokoľvek písalo zlatými písmenami.Takže...škoda míňať atrament
lubos zimovcak
Zdieľať na Facebook

Ked je raz nabehanych 380-400.000 km, nepomoze nic.
Jednoducho sa zaplni.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Keby toľko...
Pravdu máš ak je na konci životnosti - vymeniť. Lenže môže byť drahší, než zostatková hodnota auta.
Preto predchádzať - netankovať lacné sračky, nešpekulovať s olejmi a dobou výmeny.
Vždy dovypaľovať.

Zhodný filter bez/s...
Budeme (sa) hádať, ktorý vydrží dlhšie?

Obrázok
Dôchodca.
mhlavaty
opravy & diag
Zdieľať na Facebook

Okolo filtrov je doslova informačné vákuum ktoré by bežnému uživateľovi auta dalo možnosť pochopiť ako s tým žiť aby problémov bolo nula alebo minimum.Najviac masla na hlave majú výrobcovia.DPF nie je liek,nemá žiaden príbalový leták.Opravovne...desaťročia pozadu,minimálne množstvo je tých čo vedia čo s tým,a ešte menej čo si nezaložili na celom celkom slušný biznis.Samotný systém má množstvo aut konštrukčne dobre fungujúci,aj dlhé km ktoré často presiahnu hranicu 300 tis km do čistenia.Po čistení veselo fungujú ďalej až do času dosiahnutia limitu nespalitelného popolčeka.Lenže ešte aj to čistenie je čistá hmla,ďalší biznis bez pravidiel,bez jasného zadania a kontroly.Pokiaľ by systém dožíval to čoho je schopný tj aspoň hranice pol mega čo technicky nie je problém,vyzeral by aj výdaj 2-3 tis e.- za nový pri danom nájazde km ako prijatelná položka.Myšlienka dobrá,iste by dávala zmysel keby sme ju neztorpédovali úplne všetkým čo robíme.Ako staváme cesty,ako likvidujeme hromadnú dopravu,kam staviame obchodné centrá a technologické parky,ako sme dostali národ do aut.Pri tom všetkom nedáva žiaden filter štipku zmyslu z enviromentálneho hľadiska.Gram zachránime a inde sa postaráme o tonu.Rozum išiel do nenávratna,už sa len manipuluje a klame.
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Súhlasím no keď to je ako to je - podľa mňa je rozumné predchádzať čomu sa dá jednoducho.
Nemám tú radosť no ak by som - nemal by som problémy. Tankujem, kvalitné palivá, mením včas kvalitné oleje, náplne, filtre atd. Kto nie - potom plače.
Dôchodca.

Návrat na "Peugeot fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných