1 029 941
inzerátov
Pridať inzerát

Peugeot 508 - rádio

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Peugeot fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (298)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 3176
Nabehané: 11 dní 19 hod 53 min
Predmet: Peugeot 508 - rádio PríspevokZaslal: 09.01.2018 20:10   
Dobrý večer,
ako som tu už písal, na 508 zdochla navigácia, radio, cúvacie , no, nič, čo je spojené s obrazovkou nefunguje.
Podľa of. servisu je to "bežná" chyba 508, bud nové rádio, alebo do Budapešti na opravu, ale garancia opravy žiadna.

Stretol sa už niekto s tým ?? a ako ste to riešili ?
Dík pekne.
Citovať
andrej.mihal
Založený: 22 júl 2009
Príspevky: 25
Nabehané: 4 hod 12 min
PríspevokZaslal: 09.01.2018 23:24   
Ja mám zas iný prípad. Mal som dlhšie odstavený môj 508 doma (pracujem mimo domova) a keď som sa vrátil, bola mierne vybitá batéria. Akonáhle som otočil kľúčikom, multimediálny systém sa síce spustil, ale nefunguje korektne. Zvuk síce šiel, aj všetky funkcie, ale na veľkom farebnom displeji sa zobrazuje len pravá časť a na ľavom sa mihali len pásiky. Tak som odpojil batériu, nabil ju, pripojil naspäť a obrazovka je už stále len biela, s rôznymi zvislými pásikmi, hoci zvuk rádia ide. Podotýkam, že auto štartuje normálne, aj rádio ide, problém je len so zobrazovaním na displeji.
Stretli ste sa už s niečím takýmto?
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (616)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9550
Nabehané: 4 mes 2 dní 17 hod
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 09.01.2018 23:35   
Obrazovka je len obrazovka nie je to hlavna jednotka systemu. Ak to bolo v peugeote na diagnostike co im to povedalo, ziadne spojenie s jednotkou? Co ostatne jednotky? Skusalo sa to riesit cez diagnostiku?
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Citovať
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (298)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 3176
Nabehané: 11 dní 19 hod 53 min
PríspevokZaslal: 10.01.2018 01:55   
u mňa na diagnostike : radio off, najprv si elektrikár myslel, že stačí prehrať nový softvér, poistky sú vraj ok.

nové rádio: 880 eur, , nemajú súdnosť, ani hanbu.
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (616)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9550
Nabehané: 4 mes 2 dní 17 hod
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 10.01.2018 08:15   
A aky je tam vlastne system? Lebo je ich viac typov. Nato aby sa dal novy softver tak musi radio fungovat bezchybne to je prva podmienka aby to preslo ok to nieje sekundova zalezitost a musi prebehnut cely proces bez chyby, druha je aby bol aj softver spravny, tretia softveru sa nema co stat aby hardverovo umrelo si myslim. Cize ak bol problem so systemom, ze vypadaval sa pustit do noveho softveru je dost rizikova zalezitost. Mal by si to dat pozriet cez Diagbox ci to je uplne mrtve alebo ci sa neskryva problem niekde inde.
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Citovať
andrej97
Nová tvár - Trabanto (8)
Založený: 19 máj 2010
Príspevky: 271
Nabehané: 1 dní 18 hod 32 min
PríspevokZaslal: 10.01.2018 10:40   
len pre info : soft moze hardwerovo odpalit radio, ak nie je kompatibilny
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (616)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9550
Nabehané: 4 mes 2 dní 17 hod
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 10.01.2018 11:42   
Samozrejme, ze moze a nie len radio ale vsetky jednotky aj motory aj prevodovky aj hociktoru aj zle kodovanie urobi problem aj kadejake zmeny mozu urobit problem aj neukoncene programovanie urobi problem, nemusi hardverovo odpalit staci, ze dostane jednotku do boot modu a je to. Zalezi od sytemu kazdy sa moze zachovat inak pri inej cinnosti ked sa nevie co sa robi a ako to funguje a co tam treba nahrat jedna jednotka moze mat 500 softverov a 1000 kodovani kde kodovanie je vlastne checksum kde a staci "krok vedla" a je hotovo napr. nenastartujes auto. Preto sa bud vie co sa robi alebo to spravili online na zaklade kalkulatorov, ktore sa nepomylia a niekto nevymeni nieco co nasledne nie je zaznamenane do rodneho listu auta na zaklade coho sa vyratava cely system softverov a kodovani. Niektory ani nedovoli nahrat zly softver sam ma v sebe ochranu ci uz program cez, ktory sa to robi alebo system akym sa softver instaluje ma ochranne kroky aby k tomu nedoslo jednoducho to odmietne nahrat. Je mnoho sposobov ako sa to moze pos.at ked sa programuju a kodoju a babre sa v riadiacich jednotkach a nikde nie je napisane, ze problem sa nemoze stat aj pri oficialnom dealerskom systeme, staci, ze ti poklesne voltaz a amper pri programovani a zabiju sa jednotky.

Hovoril som o tom, ze softver, ktory bol aktualne v aute a s ktorym to fungovalo korektne tak nespravi to, ze odpali cely system a treba nahrat novy aby znova fungoval. Zly softver odpali jednotku najskor softverovo to je ako pocitac ked budes XPcko startovat v AHCI alebo so zlymi drivermi alebo podobne.
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Peugeot fórum