Peugeot 407 - dorobene xenony do dialkovych svetiel

Diskusia ohľadne vozidiel značky Peugeot

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

brizzolit
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 14.08.2009 18:14
Zdieľať na Facebook

Peugeot 407 - dorobene xenony do dialkovych svetiel

Príspevok od používateľa brizzolit »

zdravim,, kazdy kto ma 407 vie ako naprd svietia dialkove (jedna gulata machula) tak ma napadlo ze xenonove svetlo ma vacsi rozptyl tak ze tam dam nejaku sadu HID,, podotykam stretavacky mam origo xenon a ked zapnem dialkove H7 rozdiel minimalny takmer nebadatelny,, tak som dal sadu HID do dialkovych a viditelnost dialovych "H7" je niekde uplne inde,, lenze problem je ked ich zapnem tak svietia asi 20 sec. a vypnu sa, tak musim zase vypnut a zapnut a potom uz svietia stale,, ked ide auto oproti a vypnem ich na nejaku kratsiu dobu do cca 5 min a zase ich zapnem tak sa nevypnu a svietia, ale ked ich vypnem na dlhsiu dobu cca 7-10 min. po zapnuti sa zase same vypnu po asi 20 sec. a zas ked vypnem a zapnem tak svietia nepretrzite,,, podotknem este ze auto nehlasi ziadnu chybu,,, nema niekto skusenost nevie niekto kde by bol problem? rozmyslal som uz aj nad dorabkou dalsich svetiel dialkovych (niekde do mriezky) ale toto vyhlaska uplne zakazuje, musia byt prekryte clonou (ako off road) co mi je na nic,,, alebo ak ma niekto iny napad ako vyriesit blbe paraboly na dialkovych v 407-mach sem s nim,, odpoved daj 100W ziarovky si nechajte doseru este viac svetla ako su...
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Možno by aj mal niekto nejake relevantné skusenosti,

no dorábané HID posobia na niektorých moderatorov tohto fora

ako červené sukno na byka v arene..... :40bd:

A tak idu len mazať, a mazať... :3c90:

Na roznych inych forach je to tiež tak,že su tam tabu-temy

niekde je to použivanie iridiovych sviečok, cez montaž rozmerov pneu nezapisanych v TP až po temu tuzingových vyfukov,

či LYONNES ak by sme išli clkom na iné fora...

jednoducho ŤAŽKA DISKRIMNACIA ....

Nič z tým nenarobíme.....
brizzolit
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 14.08.2009 18:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa brizzolit »

tak potom naco vobec su tieto fora,, tak nech pan "moderator" poradi co spravit s takymito svetlami,, ako sa vobec taketo svetla mohli dostat do obehu,, BRUSEL kde si teraz so svojimi pravidlami,, kvalita a bezpecnost v noci nic?
ivko1
Príspevky: 14966
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Svetlá sú háklivá vec, tot pár rokov niektorých nesralo že svojimi HID sadami oslnovali protiidúce vozidlá

Treba sa s tým zmieriť ako to svieti. Ked to vyhovovalo pri homologozácii tak to asi stačilo.
Inak som ešte nepočul aby sa niekto sťažoval na P407, ludia sa tu sťažujú na všelijaké svetlá, ale o P407 tu čítam prvý raz od teba. A ked už sa tu niekto sťažuje tak vždy na stretávačky
Naposledy upravil/-a ivko1 v 27.11.2016 11:10, upravené celkom 2 krát.
LOCHNESS
moderátor fóra
Príspevky: 3816
Dátum registrácie: 01.12.2007 20:52
Bydlisko: ZA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa LOCHNESS »

@brizzolit

moderátor tu je napríklad na to aby po tebe upravil 2 rovnaké témy a zaradil ich tam kde majú byť :d :D

dorobene-xenony-na-4z7-do-dialkovych-sv ... 69945.html
brizzolit
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 14.08.2009 18:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa brizzolit »

ivko,, nechcem prerobit stretavacie svetla, ale dialkove a ak ich tak velmi seru svetla nech zrusia vsetky LED-somariny od audi, cez bmw a dalsie, lebo to ako oslnuju tieto ledky sucasne je katastrofa a ked prsi a ide oproti mne niekto s led ani nevidim kde je cesta, mozu tam montovat kamery a rozne senzory na upravu luca furt je to naprd,,, a to homolo-nehomolo je kazdemu ukradnute, kazdemu schvalia to za co si zaplati,, ujo brusel zistil ze bude lacnejsie ich schvalit ako tlacit dalsie love do vyvoja a mozno tie co testovali vychytali vsetky muchy a ostatne nikoho nezaujimaju

lochness,, zalozil som dve temy lebo v prvej som si po zalozeni vsimol ze je tam mala navstevnost tak som zalozil druhu temu kde je vacsia a prvu neviem ako zrusit, neni som expert na fora,, a citat pravidla co a ako robit? sorry ale nemam cas tu citat 200 stranove "pdf-ka"


a vrela vdaka za to ze zbytocne nezahlcujete tuto temu blbymi recami a potom clovek ked niekde nieco hlada nevie nic najst lebo v jednej teme je 250 odpovedi ale k veci je len 5 odpovedi,, a este ked niekto napise naco si toto zalozil ved je to tu "link" a ked to clovek otvori zbytocne keci a hadky a obvinovacky ale riesenie nikde nic,, taketo somarske odpovede nech si pan moderator ustrazi a zmaze aby to tu nevypadalo ako na trhu kde jedna babka krici na druhu "ty stara onaa"
ivko1
Príspevky: 14966
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Nerieš LED-ky v iných autách, majú ich homologizované. Niekde to svieti možno viac inde zasa menej.

Či to chceš ty do dialkových, alebo niekto do stretávacích nič nemení na tom že sa do toho nemá špárať a máš to nechať tak ako to bolo homologizované. Maximálne čo môžeš urobiť je že tam použiješ nejakú vysoko svietivú žiarovku s patričnou päticou, prípadne vyčistiť, preleštiť krycie "sklo" svetla
brizzolit
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 14.08.2009 18:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa brizzolit »

vidim ze si si precital to co som ti odpisal uplne cele, ale asi nie,, a vysokosvietiva ziarovka? to su akoze ake? akurat tak take co maju tensie vlakno ako obycajne a svietivost o moc lepsia veru nie je
brizzolit
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 14.08.2009 18:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa brizzolit »

lubos,, zas tu riesis to co som sa ani nepytal,,, a kde chodim? tak chodim najma v noci cca rano o 1 alebo 2 a som na ceste 3-4 hodiny, prazdne cesty nikde nikto,, ci mam ciste paraboly? nie nemam su zahadzane cementom, jasne ze su ciste neni na nich ani ten biely povlak co sa po rokoch nachyta su ako nove,, staram sa o svoje auto,, cinske ziarovky som nedal ani raz, stale pouzivam bud osram alebo philips, nightbreaker alebo x-treme vision, silnejsie sa nepredavaju,, ake nastevenie vysky, pisem ze svietia zle? svietia slabo, a ano su dobre nastavene, ziadne zaspinene paraboly, ani predne cire "sklo" alias plast neni spinavy,, este nejaka priblba otazka?
ivko1
Príspevky: 14966
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

brizzolit napísal:este nejaka priblba otazka?
Čo myslíš, kolko priblblých príspevkov ešte napíšeš než dostaneš BAN?

Čítať viem o to sa neboj. Dostal si takú radu aká je legálna
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Zadávatel by sa mal zmieriť s tým ako jeho auto svieti a nie tu vyskakovať. Fiaty Bravo ,Brava,Marea svietia viac než mizerne a napriek tomu sa ich predali státisíce.Ak je to pre niekoho životne dôležité, tak by na to mal myslieť pred kúpou auta. :40bd: :40bd:
A to že ti tie HID svietia tak ako si popísal je predsa karma , na každého raz príde. :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
johny669
Príspevky: 118
Dátum registrácie: 09.08.2010 21:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa johny669 »

No ja Vam neviem chlapi, ja mam na X3-jke natacacie bixenony, ktore svietia perfektne, ale ked prepnem na dialkove (su tiez halogeny) tak svietia az do pi..! Skoro vobec ich nezapinam a to jazdim casto v noci a na dialnici aj tak skoro ziadna sanca, lebo kazdy blika jak blazen.
Otec ma peugeot 407 a dialkove svietia myslim si, ze viac nez dobre a to nema vobec xenony.. takze problem bude asi niekde inde... mozno vypalene paraboly, alebo co.. :4012:
A dalsia vec taketo dorabky ja vobec neuznavam, co na aute nie je od nova to tam nepatri! Ja ked niesom spokojny vymenim auto.
johny669
Príspevky: 118
Dátum registrácie: 09.08.2010 21:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa johny669 »

No su to bixenony, lebo natacacie od bmw su vsetky( ak sa mylim opravte ma) ono tie halogeny su ako keby pridavne, alebo neviem.. funguje to tak, ze ked prepnem na dialkove, tak sa stretavacie zosilnia, plus sa pridaju tie halogeny. Inak svietia len ako keby napoly, ale svieti to famozne..
Nebudem sa hadat, neviem presne ako to funfuje, zrejme to maju suvcka trochu lepise premakane :3906:
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Re: Peugeot 407 - dorobene xenony do dialkovych svetiel

Príspevok od používateľa Acon »

brizzolit napísal:zdravim,, kazdy kto ma 407 vie ako naprd svietia dialkove (jedna gulata machula) ...
Tak to mas nieco špatne. Teraz som sa vratil,bol som na otočku v BB z NR a nemampocit že by to svietilo zle. Služobnu oktavku mám s bixenonmi a nijako som v 407ke netrpel.
lorak777
Príspevky: 1617
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

no nemusis sa hned rozculova, lebo nie si v prave, aj ked ziadas len konkretene odpovede a nie komentar fora - ale forum je na to, aby ti pripomenulo, ze ty robis chybu a prestupujes vyhlasku.... nikto ste si nevsimli, preco horsie svietia hlavne franc. a talianske vozy - je tam primerana korupcia, aby taketo "prkotiny", akoze kratke alebo dlhe zle svietia, presli homologizaciou za patricnu uplatu.... u mna 9:1 lepsie svietia nemecke auta a nepomerne menej im vypadava chrom na parabolach...k zadavatelovi - vylestit kryty, origo ziarovky, mozno nova parabola... alebo vymenis cele svetla za nove.. xenony mozu svietit lepsie, ale bez cistej paraboly a cisteho krytu svietia do kopra..... k lubosovi - tiez jazdim vela v noci a pomaly som odvykol prepnut na dialkove....

Návrat na "Peugeot fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných