Peugeot 206 sw 1.4E, 2005 - štartovanie

zapaľovanie, škrtiaca klapka, chladenie atd..návody a vysvetlenia

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Mixalus
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 26.08.2022 22:33
Zdieľať na Facebook

Peugeot 206 sw 1.4E, 2005 - štartovanie

Príspevok od používateľa Mixalus »

Potrebujem poradiť. Jazdím na Peugeot 206 sw 1.4E, rok 2005, benzín + LPG. Problém auta spočíva v tom, že niekedy sa mi stane, že za studena, resp. ked auto stojí 1-2 dni, bez štartovania, má problém s naštartovaním, ale nakoniec naštartujem, lenže auto ide asi na 3 valce. Menila sa lamda sonda a niečo na sviečke, čo ukázala diagnostika. Skrátka, čo ukázala diagnostika, tak to vymenili, i ked nevideli poškodenie. Samozrejme, výmena nemala vplyv na to štartovanie, ani na chod valcov. Sranda je v tom, že ked som auto zohrial, vypol a po chvíli, asi 20-30 min. auto už šlapalo ako hodinky a celý deň, pokiaľ som neodstavil. Som si tiež vedomí, že mám chybu v prepínači diaľkových svetiel, jednoducho ten pliešok tam nejak nedolieha, vydratý, ked to rozobral v servise. Je to volante srdce auta, len originál výmena stojí vyše 200€, zatiaľ mi to nevadí, nepoužívam diaľkové svetlá a na denné svietení mám letky a večer mi stačia stretávacie. S problémom som bol aj v Peugeote a tam mi technik povedal, že to štartovanie je vlastne neopraviteľná chyby, je to chyba softvéru a to sa už nedá opraviť. Zhrniem: Pokúšal sa už niekto opraviť štartovanie a chod auta za studena na 3 valce, príp. v spojitosti s prepínačom svetiel? či to náhodou nesúvisí, keďže je to neviem či riadiaca jednotka auta, ale určite srdce auta. Po zohriatí a opätovnom naštartovaní auto šlape úplne v pohode, ticho s neskutočne malou spotrebou. Dík.
martincichy
Príspevky: 5443
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Re: Peugeot 206 sw 1.4E, rok 2005 - štartovanie

Príspevok od používateľa martincichy »

Na autorizovany servis peugeot sa vykasli. Stoji za tri bodky.

Aby auto nastartovalo, potrebuje palivo, iskru a kompresiu. Nieco z toho hapruje a treba zistit co. Nic strasne. Aj sedliackym rozumom mozno prides na to, kde je chyba. Vykrut napriklad vstrekovace - hned rano, za studena. Musia krasne rozprasovat pri startovani. Sviecky musia hadzat iskru. Mas sa coho chytit.
Mixalus
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 26.08.2022 22:33
Zdieľať na Facebook

Re: Peugeot 206 sw 1.4E, rok 2005 - štartovanie

Príspevok od používateľa Mixalus »

Auto si nechali aj v servise, aby ho štartovali ráno, nič. Chyba detto. Naštartovala ma tá informácia v servise PSA, ako neopraviteľná chyba, tak ako píšem. K tejto výzve a skúsenosti potrebujem odpoveď.
avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Re: Peugeot 206 sw 1.4E, rok 2005 - štartovanie

Príspevok od používateľa avelmak »

Kazda chyba je opravitelna,len treba chciet!!!Ziadny software nemoze byt v tomto pripade na vine.Ak chces,napis mi ss,vyriesime.
Napísať odpoveď

Návrat na "Bežné poruchy benzínových aut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní