PDR oprava - je nutné dávať dole dvere?

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
mgalb91
Dátum registrácie: 16.04.2025 08:07
Zdieľať na Facebook

PDR oprava - je nutné dávať dole dvere?

Príspevok od používateľa mgalb91 »

Dobrý deň. Snáď sa tu niekto nájde, kto sa viac vyzná a poradí mi. Chcem si nechať opraviť zadné dvere PDR metódou. Tie sú však buchnuté dosť na blbom mieste (úplne dole), a pri konzultácií mi bolo povedané, že si technik bude musieť dať dvere dole, ale že sa nemusím báť, že na VW to ide veľmi jednoducho a nebudem mať žiadne skrutky poničené.

Pán vyzeral seriózne, no po predošlých negatívnych skúsenostiach som už veľmi opatrný. Preto by som sa rád chcel poradiť, či to je štandardný postup. Ďakujem.
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Re: PDR oprava - je nutné dávať dole dvere?

Príspevok od používateľa kirams »

Dvere maju skrutky na to, aby sa dali dole. Ak sa ponicia skrutky, daju sa nove. Je ich tam dokopy mozno 6. Kde inde je problem?
mgalb91
Dátum registrácie: 16.04.2025 08:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mgalb91 »

No napríklad, že to tam nebude potom sedieť dobre alebo neviem. Možno su moje obavy neopodstatnené, ale ako vravím, nie som odborník, preto sa pýtam.
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

na Fiate si dal dolu jeden šrob na každom pánte a normálne si to zvesil ako dvere v byte/dome.
A samozrejme odpojiť zásuvku a blokovač/doraz.Nebolo treba žiadne štelovanie pri montáži
Ale na vlastné oči som videl "lakýrnika " čo odstrihol káblovanie a potom to musel pracne spájať
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

O aké auto sa jedná?
Lebo VW Koncern už má velmi jednoduché pánty, dvere zvesíte za 2 minuty, sú tam dva ,,červíky,” ktoré držia dvere na pánte a 1 skrutka na obmedzovač dverí plus konektor kde je jednoduchý konektor so šuplíkovou poistkou. Jedine čo to chce je opatrnosť a pri nahodení dodržať postup ako taký a správny uťahovací moment.
Honda Accord Tourer 2.4 i-VTEC
dora88flora
Dátum registrácie: 30.05.2025 08:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dora88flora »

Dobrý deň, chápem vaše obavy. Demontáž zadných dverí pri PDR (Paintless Dent Repair) metóde, najmä ak je preliačina úplne dole a ťažko prístupná, je štandardný a často potrebný postup. Technik potrebuje prístup k zadnej strane preliačiny, aby ju mohol správne opraviť. Na autách VW je tento proces pomerne CatTranslatorApp 2025 jednoduchý a skúsený technik by nemal poškodiť žiadne skrutky ani iné komponenty. Ak je technik seriózny a má dobré recenzie, nemali by ste sa báť.
Naposledy upravil/-a dora88flora v 10.06.2025 07:20, upravené celkom 1 krát.
Qcko
Dátum registrácie: 05.12.2009 12:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Qcko »

Niekedy sa zhadzovať diel musí, niekedy nie. Mne naposledy opravoval zadné dvere PDR metódou otvorom pre kábel (prechodku), to som čumel ako sa tam vykrútil a spravil to.

Ak tam je napr. výstuha, tak sa zhodiť musia, niekedy aj odstrojiť tapacír, ale netreba sa toho báť, dvere sa zhadzujú a nahadzujú ľahko, nie je to problém.
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Ak máš obavy tak pozri si predošlé práce toho opravára..
a každé dvere po demontáži sa dajú doladiť tak, že budú ako predtým...
ja som dával na audi opravovať hlinníkové dvere , takú preliačinu od dobrej duše z parkoviska..dvere dolu nešli..chlapík si spustil okno a zvrchu tam pichol plochu "tyč" a narovnával to ešte..
Zamýšlam sa, že to musí byť na dosť zlom mieste..lebo dá sa dať dolu aj tapacír a po dním je sice plech,alev nom je snád 30 cm oválna diera na výmenu zámku atd..že či to neskusi cez to..
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Mne narovnal dvere , ktore trochu viseli, manik, robiaci vo fabrike to iste, narovnaval dvere..., na uplne novych autach.

Viem, ze toto je iny pripad, ale, ked chytil dvere , doslova ich vykrutil, potom sedeli ako rit na šerbli... :42f8:
Je to iba auto.
O rok si ani nespomenies...
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

NECHAPEM ako niekto poskodI skrutky ked na povolenie pouzije spravny orech alebo torx??? :d :D :41c2: :41c2:

Niekedy treba davat dvere,kapotu dole niekedy sa to robi priamo na aute. :41c2: :41c2:

http://preliaciny.sk/galeria.html
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Prochy, len či on nemyslel , akože to, že niekto bude vidieť na tých skrutkách, že sa dávali dolu..vieš niektorí "kupujúci" kontrolujú aj skrutky na kapotách a dverách, lebo ked tam nasadíš orech a povoluješ/doťahuješ, tak už je to na tej skrutke vidieť že je trošku farba dolu..
Chápem ked niekto si ide dať takto skontrolovať max 5 ročné auto a menej čo trošku viac stojí..len na youtube už som videl kadejakích magorov čo takto kontrolovali aj autá z roku 2013 čo nestáli ani 10 000 eur...takých ako predávajúci by som poslal do prdele..
ja som mal na predošlom aute kapotu ošlahanú od kamienkov tak samozrejme že na lakovaní musela ísť dolu a prišiel by takýto"postihnutý" magor a už by poukazoval na skrutky..
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Na niektorých autách sú pánty konštruované tak, že netreba nič odskrutkovať z karosérie.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných