Passat B8 ,chyba 5580
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
Thomasl
- Dátum registrácie: 04.10.2009 15:38 Zdieľať na Facebook
Passat B8 ,chyba 5580
Ahojte ,
počas jazdy sa na mojom Passate B8 ,2016,2,0tdi,CRLB 110KW,naj.216Tkm,manuál,zobrazila kontrolka žhavenia ,núdz.režim,na diagnostike kód 5580,P164B/101/,tlak.spínač oleja ,stalo sa to pri zohriatom motore nad 3000ot/min,vyskúšal som vymeniť oba tlak.spínače ,zelený aj hnedý,znova sa to zopakuje pri prudšom zrýchlení,mám ešte podozrenie na zaseknutý regulátor tlaku oleja N428, 04L906455B,može to mať s tým súvis ,prosím o radu,ďakujem ..
počas jazdy sa na mojom Passate B8 ,2016,2,0tdi,CRLB 110KW,naj.216Tkm,manuál,zobrazila kontrolka žhavenia ,núdz.režim,na diagnostike kód 5580,P164B/101/,tlak.spínač oleja ,stalo sa to pri zohriatom motore nad 3000ot/min,vyskúšal som vymeniť oba tlak.spínače ,zelený aj hnedý,znova sa to zopakuje pri prudšom zrýchlení,mám ešte podozrenie na zaseknutý regulátor tlaku oleja N428, 04L906455B,može to mať s tým súvis ,prosím o radu,ďakujem ..
-
Thomasl
- Dátum registrácie: 04.10.2009 15:38 Zdieľať na Facebook
Re: Passat B8 ,chyba 5580
takže si odpoviem sám,na výmenu tohto regulačného ventilu tlaku oleja si treba pripraviť naozaj pevné nervy,vyzerá to banálne,ale može sa to zmeniť na naozajstný horor..ventil na motoroch EA288 sa nachádza v spodnej časti motora za kompresorom klímy ,ktorý treba uvoľniť s hadicami a posunúť nabok.Po jeho odsunutí uvidíte iba cievočku ventila,ventil je prichytený iba jednou skrutkou k bloku motora,ktorý je na 10 ročných autách celý skorodovaný.Pred výmenou ventilu som pozeral videá z celého sveta,na jeho demontáž,v ktorých ho poväčšine ulomili napoly a v bloku ostala jeho zasúvacia časť ,zarovno s blokom .
V takom prípade je nutné demontovať celý predok,aby bol prístup na jeho navŕtanie a urobenie závitu.Pre jeho úspešnú demontáž je nutná trpezlivosť,poriadne to nastriekať WD-čkom,počkať a odporúčam ťahať to iba priamo von bez točenia na strany,keď to budete točiť na strany v snahe to uvoľniť,ste na najlepšej ceste ho odtrhnúť a máte OBROVSKÝ problém.Ventil nie je totiž vyrobený z jedného kusa .Treba byť naozaj trpezlivý,ja som ho ťahal von asi hodinu ..a vďaka Pánovej pomoci sa to podarilo.Po jeho demontáži som zistil,že je kaput,pri jeho pokývaní je počuť klepot,je poškodený..Starý mal označenie 04L906455A,nový VEMO 04L906455B,netreba sa zľaknúť náhrada vyzerá trošku inak,je trošku kratšia ,ale 2 kanáliky vzdialenostne sedia ,na konci je sitko,starý nemal..Po vyskúšaní auta ,je problém vyriešený...Význam tohoto ventilu je ten,že pri otáčkach pod 3000,je pootvorený a znižuje tlak oleja jeho prepúšťaním do vane cez filter ,tým znižuje odpor olej.pumpy,tým sa menej zaťažuje motor,znížia sa emisie a tým sa bezpodmienečne zachráni planéta.Moj poškodený ventil už nad 3000 ot.nezatesnil a vybehovala hláška 5580 s tlakom oleja.Tento Leyenovej ventil nemohol vymyslieť normálny človek,musel to byť určitie pacient,kvoli pár gramom emisií ,riskovať zadretie motora....
V takom prípade je nutné demontovať celý predok,aby bol prístup na jeho navŕtanie a urobenie závitu.Pre jeho úspešnú demontáž je nutná trpezlivosť,poriadne to nastriekať WD-čkom,počkať a odporúčam ťahať to iba priamo von bez točenia na strany,keď to budete točiť na strany v snahe to uvoľniť,ste na najlepšej ceste ho odtrhnúť a máte OBROVSKÝ problém.Ventil nie je totiž vyrobený z jedného kusa .Treba byť naozaj trpezlivý,ja som ho ťahal von asi hodinu ..a vďaka Pánovej pomoci sa to podarilo.Po jeho demontáži som zistil,že je kaput,pri jeho pokývaní je počuť klepot,je poškodený..Starý mal označenie 04L906455A,nový VEMO 04L906455B,netreba sa zľaknúť náhrada vyzerá trošku inak,je trošku kratšia ,ale 2 kanáliky vzdialenostne sedia ,na konci je sitko,starý nemal..Po vyskúšaní auta ,je problém vyriešený...Význam tohoto ventilu je ten,že pri otáčkach pod 3000,je pootvorený a znižuje tlak oleja jeho prepúšťaním do vane cez filter ,tým znižuje odpor olej.pumpy,tým sa menej zaťažuje motor,znížia sa emisie a tým sa bezpodmienečne zachráni planéta.Moj poškodený ventil už nad 3000 ot.nezatesnil a vybehovala hláška 5580 s tlakom oleja.Tento Leyenovej ventil nemohol vymyslieť normálny človek,musel to byť určitie pacient,kvoli pár gramom emisií ,riskovať zadretie motora....
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
"tým sa bezpodmienečne zachráni planéta" - tesať do kameňa.
Ona by sa skôr zachránila, keby sa podobí pacienti leiminovali včas, než realizujú tie svoje genitálne bludy. Česká hláška "Zabte to včas, ať to nenaklade vejce" naberá čoraz väčší zmysel...
Ona by sa skôr zachránila, keby sa podobí pacienti leiminovali včas, než realizujú tie svoje genitálne bludy. Česká hláška "Zabte to včas, ať to nenaklade vejce" naberá čoraz väčší zmysel...
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Odporúčal by som skôr softvérovú úpravu tlaku oleja pre dlhšiu životnosť motora.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Softvérová úprava bola dlho iba pre 3,0 Tdi,už nejakú dobu je aj pre tieto 2,0 Tdi. Čím prv to treba upraviť,pri čím nižších km,je to kratučká procedúra.Pôvodné riešenie je katastrofa,motor beží prakticky neustále v nízkom tlaku a neberie ohľad že aj v takom režime sa axceleruje a tvorí zárodok na poškodenie.Je vcelku jedno či si to vyberie vrch motora na vačkoviciach alebo spodok na kľuke.Finančne dá do smútku aj aj.Vždy je otázne či nejaký zárodok už nezapočal,to je ešte ťažko rozoznateľné.No ale pokračovanie ak už je jasné čo to stvára si doslova pýta potrestanie.Túto debilinu robí aj Mercedes na 2,2 biTurbo a padá jeden motor za druhým kedže majiteľia nevedia ako za pár halierov sa ochrániť ,výrobca neoznamuje logicky.
U 2,0 Tdi to funguje takto ak je neupravené (štart motora a správanie tlaku)
https://youtu.be/9iL7BHv-iCc
U 2,0 Tdi to funguje takto ak je neupravené (štart motora a správanie tlaku)
https://youtu.be/9iL7BHv-iCc
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
Trošku si tomu asi "vyťal"že? pri tých otáčkach to muselo byť tak 180-200..
A dávať značku Vemo?asi si tú výmenu chceš onedlho zopakovať..
Ked som raz menil na mojej B8čke snímač diferenčného tlaku, tak som tiež videl kadejaké tieto značky druhej o dosť lacnejšej kategorie a sám predajca mi v autodieloch povedal nech niečo také nekupujem, že radšej nech zoberiem originál..odvtedy elektronické veci jedine origo..
A dávať značku Vemo?asi si tú výmenu chceš onedlho zopakovať..
Ked som raz menil na mojej B8čke snímač diferenčného tlaku, tak som tiež videl kadejaké tieto značky druhej o dosť lacnejšej kategorie a sám predajca mi v autodieloch povedal nech niečo také nekupujem, že radšej nech zoberiem originál..odvtedy elektronické veci jedine origo..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní